Voorbeschouwing RKC-RBC

Gepost door:Remy // 2007-09-25 00:00:00 // 2690 keer bekeken

Een bekersuccesje zou welkom zijn, nu het in de Jupiler League nog steeds niet draait. Vanavond neemt RBC het op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd in het Mandemakers Stadion begint om 20:00 uur.

RBC heeft een beetje pech met de loting. Er zitten nog veel amateurclubs (waaronder RKVV Roosendaal!) in het bekertoernooi, maar de Roosendalers werden dus gekoppeld aan de ploeg van trainer Zeljko Petrovic. De Waalwijkers bereikten vorig seizoen nog de halve finales. RKC beleefde een rampseizoen met uiteindelijk degradatie via de play-offs tot gevolg, maar in de strijd om de KNVB Beker werd succes na succes geboekt. Achtereenvolgens FC Dordrecht, Feyenoord, Sparta en Roda JC moesten hun meerdere erkennen in RKC. Ajax hield de Brabanders uit de finale (3-1). RBCkwam vorig seizoen tot de achtste finales, door Helmond Sport en FC Eindhoven te verslaan. In de wedstrijd tegen FC Utrecht hadden de Roosendalers kansen genoeg (ballen op paal en lat), maar had de thuisploeg aan een doelpunt van Rick Kruys genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

RKC moest dit seizoen duidelijk wennen aan de Jupiler League, maar staat na negen wedstrijden toch op een tweede plaats. De openingswedstrijd tegen FC Omniworld (2-2) werd gevolgd door enkele spectaculaire duels, zoals de overwinningen op Cambuur (6-3) en AGOVV (2-6).

In de voorbereiding op het huidige seizoen kwamen beide ploegen elkaar al tegen. Op het Spanjaardsgattoernooi moesten strafschoppen de beslissing brengen, omdat er in negentig minuten niet gescoord was. RBC trok aan het langste eind en zou het toernooi winnen door in de finale NAC te verslaan (0-1).

Trainer Rob Meppelink mist vanavond de geblesseerde keeper Erwin Friebel. Rechtsback Gerry Koning is geschorst. Collega Petrovic kan geen beroep doen op Humphrey Rudge, Patrick van Diemen, Ruud Berger, Gerard Lifondja, Alexandre di Gregorio en Jerge Hoefdraad. Benjamin de Ceulaer is nog een twijfelgeval.

RKC Waalwijk-RBC Roosendaal
Datum:25 september 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Mandemakers Stadion
Scheidsrechter: Van Sichem
Assistent-scheidsrechters: Siebert en Geutjes




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd