Voorbeschouwing RBC-MVV

Gepost door:Remy // 2007-09-20 00:00:00 // 2866 keer bekeken

Vrijdag speelt RBC de tweede thuiswedstrijd in n week tijd. Tegen MVV kan de ploeg van trainer Rob Meppelink laten zien in hoeverre het weer op de goede weg is. Het duel tegen de Limburgers is niet zomaar een wedstrijd. MVV wordt namelijk gecoacht door Robert Maaskant

De ex-trainer van RBC ging afgelopen zomer aan de slag bij de club uit Maastricht, nadat hij in maart van dit jaar werd ontslagen in Roosendaal. MVV was sinds de degradatie naar de eerste divisie in 2000 steevast terug te vinden in het rechterrijtje. Dit jaar wil de club meedoen aan de play-offs. Vooralsnog staat de ploeg van Maaskant tiende en zijn de resultaten wisselvallig.

MVV begon met een overwinning op ADO Den Haag. Daarmee zorgde de club meteen voor een verrassing, al is later gebleken dat die prestatie toch niet zo bijzonder was als men toen veronderstelde. Twee weken geleden werd de derby tegen Fortuna Sittard nog met 4-1 gewonnen. Daarnaast kwam MVV echter niet verder dan vier keer een gelijkspel en twee nederlagen (tegen RKC en hekkensluiter FC Eindhoven). Afgelopen maandag ontsnapten de Limburgers toen Ole Tobiasen in blessuretijd de gelijkmaker tegen TOP Oss liet noteren. MVV heeft vooral moeite met de uitduels. De laatste overwinning op vreemde bodem dateert zelfs al van 25 augustus 2006!

Naast Robert Maaskant komt RBC ng twee oude bekenden tegen. Vleugelaanvaller Hans Denissen speelde maar een paar maanden in het RBC-shirt, omdat hij in december 2006 geblesseerd raakte aan zijn knie. Maaskant is het vertrouwen in de Tilburger echter niet verloren en nam hem mee naar Maastricht. Denissen werkt nog steeds aan zijn herstel, maar hoopt binnenkort zijn rentree op de velden te maken. Zodra hij weer fit is, zal het niet gemakkelijk worden een basisplaats te veroveren. Denissen heeft namelijk concurrentie van Ebou Sillah. De Gambiaan wordt voor een seizoen gehuurd van FC Brussels en was met enkele assists al direct belangrijk.

Verder heeft Maaskant de beschikking over Gunter Thiebaut. De 30-jarige Belgische nieuwkomer bij MVV is al een echte versterking gebleken. De kopsterke spits voert bovendien de topscorerslijst van de Jupiler League aan. Thiebaut scoorde zes van de tien doelpunten van MVV.

Aan de kant van de bezoekers is Jo Vermast nog een twijfelgeval voor de wedstrijd van vrijdagavond. RBC moet het stellen zonder mer zpoyraz en de langdurig geblesseerden Melvin Fleur en Arin Pietersma.


Robert Maaskant in dienst van RBC (foto: BN/DeStem)

RBC Roosendaal-MVV
Datum:21 september 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: De Groot
Assistent-scheidsrechters: Balder en Van de Ven
Vierde official: Tulleners




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd