Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Cambuur-RBC

Gepost door:Remy // 2007-09-13 00:00:00 // 2703 keer bekeken

RBC begint de tweede periode met een verre uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Na zes wedstrijden bezetten de Leeuwarders de elfde stek op de ranglijst. RBC staat negentiende en houdt alleen TOP Oss onder zich.

Ondanks een redelijk zware competitiestart heeft de ploeg van trainer Jurrie Koolhof inmiddels zeven punten verzameld. In eigen huis is Cambuur zelfs sinds januari van dit jaar ongeslagen. Dit seizoen gingen FC Dordrecht en FC Volendam onderuit in het Cambuurstadion. Beide wedstrijden eindigden in 2-1. Alleen Fortuna Sittard wist een puntje mee te nemen (2-2). Op vreemde bodem gaat het heel wat minder, al troffen de Friezen niet de minste tegenstanders. RKC (6-3), ADO (1-0) en FC Den Bosch (4-2) stuurden Cambuur met een nederlaag terug naar huis.

De opvallendste spelers aan de kant van de thuisploeg zijn dit seizoen Adnan Barakat en Chris de Wagt. Middenvelder Barakat trof al vier keer doel, terwijl De Wagt (een verdediger) drie keer scoorde. Beide spelers overtreffen in hun eentje al de gehele doelpuntenproductie van RBC. De Roosendalers kwamen de laatste drie wedstrijden niet tot scoren en de teller staat nog steeds op slechts twee goals. Daartegenover staan zes tegendoelpunten. Alleen de defensie van Helmond Sport is tot dusverre betrouwbaarder. Toch verloor RBC de laatste vier wedstrijden, met een negentiende plaats als gevolg.


(Foto: cambuur.nl)


Mogelijk kan Henk Vos wat veranderen aan de onmacht in aanvallend opzicht. Voor de 39-jarige spits gaat het seizoen nu eindelijk beginnen, nadat hij de eerste zes duels moest toekijken vanwege een schorsing. Trainer/coach Rob Meppelink heeft vrijdag niet de beschikking over Benny Kerstens (schorsing) en mer zpoyraz (liesblessure). Evenals vorige week zijn er ook nu een paar vraagtekens. Er bestaan twijfels over de inzetbaarheid van Kees Kwakman en keeper Erwin Friebel, die donderdag geblesseerd raakte tijdens de training.

Cambuur Leeuwarden-RBC Roosendaal
Datum:14 september 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Cambuurstadion
Scheidsrechter: Nijhuis
Assistent-scheidsrechters: Bexkens en Meints
Vierde official: Kamphuis




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd