Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 32

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Missie geslaagd: RBC kampioen én Vierde Divisie-club

Gepost door:Dennis // 2024-04-07 22:07:19 // 1809 keer bekeken

RBC is er in geslaagd de Vierde Divisie te bereiken. De Roosendalers konden de titel nauwelijks nog ontgaan vanwege de enorme voorsprong, maar het geeft tevens aan wat voor arbeid de gehele selectie en technische staf elke wedstrijd op de mat konden en wilden leggen. Het resulteerde tot en met het kampioenschap in geen enkele nederlaag. Alleen Erp (2-2) en Almerk (1-1) wisten een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het is ook niet voor niets dat RBC de ranglijst aanvoert van clubs die nog ongeslagen zijn. PSV leidde dat klassement, maar door de zepert tegen NEC (3-1 verlies) is RBC daarin nu koploper. “We willen ook ongeslagen blijven dit seizoen,” zo lieten Sander en broer Jens Wirix na afloop meteen weten.

Het tekent het elftal dat ook vandaag tegen Emplina een sterke eerste helft op de mat legde. In de basiself waren enkele wijzigingen aangebracht. Doelman Matthias Deleij mocht ditmaal het doel verdedigen. Achterin bleek Jordi Ewanena niet fit genoeg om te starten. Zijn plaats werd overgenomen door Vincent van Hoof. Achterin vormden Perry Bierkens en Glaucio Ventura Tiago weer het vertrouwde centrum en op rechts stond Assim Said. Het middenveld – nog zonder de niet fitte Marwin Reuvers – bestond uit Sander Wirix, Rhomar Boudzra en Jens Wirix. In de punt stond Tom de Bonte, geflankeerd door Moustafa Mohammad en Jelte Pal.

RBC werd onthaald met oranje rook en een hoop vuurwerk. Spanning was er nauwelijks bij de spelers. Emplina werd al snel met de rug tegen de muur gezet en binnen tien minuten was het raak. Jelte Pal werd op de rechterkant weggestuurd die goed de bal laag voorgaf aan De Bonte die raak schoot. Jelte Pal bracht de stand naar 0-2. Jens Wirix liet de kans liggen, maar via de hak bereikte hij zijn collega-aanvaller die raak schoot. 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld ietwat. Emplina drong wat meer aan, kreeg ook kansen en een van die kansen werd na een voorzet op rechts binnen geknikt. Na het doelpunt van de thuisploeg kreeg RBC een tik te verwerken toen doelman Deleij op de grond bleef liggen na een aanval van Emplina. Hij moest van het veld gedragen worden en de eerste berichten zijn niet positief over de blessure over zijn heup.

Roy de Weert trad daarom aan in het doel. Die even later ook een kegel te verwerken kreeg. Kon wel in het veld blijven staan, maar hinkte veelal na een charge op zijn enkel. In de slotfase gooide RBC de wedstrijd in het slot toen na enkele combinaties tussen Sander en broer Jens Wirix uiteindelijk de bal bij die laatste kwam, die van dichtbij kon binnen tikken. 

Door de overwinning is RBC niet meer te achterhalen en uit de handen van Marco Vermeulen – ook wel Hoppaman genoemd – en Paul Hunold kreeg de selectie de schaal uitgereikt. 

De competitie is uiteraard nog niet klaar, komende zondag wordt RBC opnieuw gehuldigd in het thuisduel met de amateurs van TOP Oss.

Emplina – RBC 1-3 (0-2)
0-1 De Bonte
0-2 Pal
1-2 Van Helvoort
1-3 J. Wirix

Opstelling RBC: Deleij (De Weert); Said, Bierkens (c), Tiago, Van Hoof (Ewanena); S. Wirix, Boudzra, J. Wirix; Pal (Tarfit), De Bonte (Meierdres), Mohammad
 




Reacties

Ouwegetrouwe

2024-04-07 20:36:45

nog wat foto's:

https://myalbum.com/album/pcAESpiVKoEZ/?redirect=1&coverFocus=1

 

 

 

 

Mr.RBC

2024-04-07 20:41:28

Dik en dik verdient, met een top onthaal van de spelersbus in Empel door enkele vroeg afgereisde supporters. Geweldige sfeeractie bij de opkomst, een prima eerste helft, met een stady keeper in de goal. Hoop dat de liesblessure mee gaat vallen.

Tweede helft kwam de spanning behoorlijk terug, maar toch goed de overhand weten te krijgen met de 1-3

spelersgroep heeft voor de Vierde Divisie echt nog enkele versterkingen nodig, maar voor nu eerst genieten van het dik verdiende kampioenschap.

spelers en staf bedankt voor dit mooie resultaat, de ongeslagen status en het kampioenschap

IvoZ

2024-04-07 21:01:11

Allemaal gefeliciteerd met het kampioenschap. Promotie naar de 4e divisie, wie had dat jaren geleden gedacht, toen we zo ontzettend aan het ploeteren waren in de 4e en 3e klasse. Er leek geen eind aan te komen, ieder jaar was er wel wat. Een ietwat gelukkige promotie naar de 2e klasse was het begin van een nieuwe fase. Daarna 2 dik verdiende kampioenschappen! Geniet er van en hopelijk is dit nog maar het begin van een hele mooie fase.

Kalsdonk

2024-04-07 21:22:22

Bedankt Mr.RBC de vermoedens waren er al maar met je eerste zin verraad je jouw eigen gezicht. Het waren leuke weken met veel supporters in spanning maar de anonimiteit is eraf

Mr.RBC

2024-04-07 21:36:44

Hoezo verraden? Heb nooit iets ontkent over welke identiteit of anonimiteit dan ook, dus waarom spanning bij supporters. 

Als een mening supporters niet aanstaat 'so be it' dat doet me niks, behalve als iemand me een 'leugenaar' noemt!

Voor mij telt de sportieve prestatie en die was er vandaag, ondanks een tegenvallende eerste helft met een welverdiend kampioenschap 

Mr.RBC

2024-04-07 21:36:46

Hoezo verraden? Heb nooit iets ontkent over welke identiteit of anonimiteit dan ook, dus waarom spanning bij supporters. 

Als een mening supporters niet aanstaat 'so be it' dat doet me niks, behalve als iemand me een 'leugenaar' noemt!

Voor mij telt de sportieve prestatie en die was er vandaag, ondanks een tegenvallende eerste helft met een welverdiend kampioenschap 

Mr.RBC

2024-04-07 21:39:39

Voor mij hoeft @Kalsdonk zich toch ook niet persoonlijk bekend te maken ondanks dat velen het hier wel zullen weten Hoop drukte om niks wat mij betreft en dat alleen omdat iemand een mening heeft 

Adje

2024-04-07 22:12:56

Wat 'n seizoen, wat 'n overmacht, dit had niemand verwacht bij de start in de 1e klasse. Wat 'n moeite hadden we om vanaf de 4e klasse door te stoten, en dan nu meteen in ons debuutjaar overklassen we elke tegenstander zo ook vandaag weer. De grootste tegenstander van RBC dit seizoen was RBC zelf, de verspeelde punten lagen niet aan de kwaliteit van de tegenstander.

Mooi feest na de wedstrijd al was de sfeer tijdens veel minder dan vorige week maar bij terugkeer van de spelersbus bij het stadion werd dat meer dan vergoed, geweldig 

Vierde divisie, wat had Noud Bominaar dat mooi gevonden, dat was immers zijn grootste wens na het faillisement, RBC weer op de kaart te zetten, daar is de ploeg en iedereen die RBC een warm hart toedraagd met vlag en wimpel voor geslaagd. 

Kalsdonk

2024-04-07 22:13:39

Was niet persoonlijk bedoeld MR.RBC ook jij gefeliciteerd met het kampioenschap. Sportieve prestaties voorop