RBC ontvangt zondag Erp

Gepost door:Dennis // 2024-03-09 07:55:57 // 467 keer bekeken

RBC kan zondagmiddag weer een stap dichterbij het kampioenschap zetten. De Roosendalers ontmoeten dan Erp. Eerder in het seizoen bleek de ploeg uit het gelijknamige dorp een taaie tegenstander. Pas in de slotfase met het inbrengen van Emile Linkers kwam er uiteindelijk 0-2 op het scorebord.

Afgelopen donderdagavond was Earnest Stewart - technisch directeur van PSV  - aanwezig bij de Avond van Oranje. Stewart liet doorschemeren dat er wel wat verschillen zijn in de sportbenadering vanuit Amerikaans oogpunt als je dit vergelijkt met Nederlands, maar uiteindelijk moet bovenaan staan: alles willen winnen, hoe onrealistisch het ook is. Kijkt hoofdtrainer Mark Klippel daar ook zo tegen aan? "Dat alles willen winnen herken ik wel en was zeker van toepassing afgelopen weekend. Daarbij ging het er vooral om dat wij, ondanks een ondertal, voor de winst bleven spelen en dat er bij Almkerk twijfel was. Die intentie betaalde zich uit."

Komend weekend kunnen in ieder geval Marwin Reuvers en Jelte Pal niet opgesteld worden. De eerste moet een wedstrijd brommen en de ander zit twee duels aan de kant vanwege hun opgelopen rode kaarten in het duel met Almkerk. "Het is jammer dat zowel Marwin als Jelte er niet bij zijn, aangezien zij de laatste weken in goede doen waren. Gelukkig hebben we een kwalitatief brede groep en kunnen andere spelers hun kwaliteiten tonen. Dit zal overigens altijd vanuit een teamgedachte dienen te gebeuren."

De lappenman is al enige tijd gevuld met Matthias Deleij en Randy Elst, dat blijft voorlopig zo en er is nog een aanvaller bijgekomen die er weken uitligt. "Het herstel van zowel Matthias als Randy verloopt moeizamer dan verwacht en gaat nog even duren. Helaas missen we ook Emile die een hamstringblessure heeft opgelopen op de training, waar 6-8 weken voorstaat. Met Randy, Jelte en Emile mis je dan wel behoorlijk wat aanvallende impulsen, maar zoals ik al aangaf: we hebben een goede en brede groep die dit op kan vangen."

RBC en ERP komen zondagmiddag om 14:00 uur in actie in het Atik Stadion. Emplina en WNC, de naaste achtervolgers, komen vanmiddag om 14:30 uur in actie. 




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd