RBC pakt in blessuretijd overwinning met negen man

Gepost door:Dennis // 2024-03-02 19:14:06 // 1874 keer bekeken

RBC is op miraculeuze wijze ontsnapt aan puntverlies. De Roosendalers moesten na een kleine tien minuten verder met tien man toen Jelte Pal een directe rode kaart kreeg. In de tweede helft kwam daar ook nog de tweede gele prent bij van Marwin Reuvers. Het zorgde voor kopzorgen aan de Roosendaalse zijde, want naast de twee rode kaarten waren er ook een flink aantal gele kaarten, waaronder voor hoofdtrainer Mark Klippel. In de absolute slotfase bracht Jens Wirix de meegereisde RBC-supporters, technische staf en spelersgroep in grote extase door na een goedlopende aanval via de ingevallen Emile Linkers en Moustafa Mohammad raak te schieten. Doelman Roy de Weert hield met een ultieme redding in de laatste seconden die voorsprong vast, waardoor RBC het eerdere puntverlies dit seizoen teniet deed.

Bij RBC stonden dezelfde elf namen op het wedstrijdformulier als de week er voor tegen Sparta'25 (1-5 winst). RBC opende sterk. Jens Wirix kreeg een grote kans na een goede aanval via Jordi Ewanena en Mohammad. Daarna volgde al snel de rode prent van Pal, waarna hoofdtrainer Klippel direct ingreep door 4-4-1 te gaan spelen met Tom de Bonte als enigste voorhoede speler. In die situatie buitte de thuisploeg dat bijna uit. Uit een hoekschop kon Perry Bierkens de bal van de lijn schieten. Vlak voor rust was RBC nog dichtbij de voorsprong. Een zelf opgezette aanval via Anass el Gamali eindigde uiteindelijk ook bij hem, maar zijn inzet ging voorlangs. "Ik was de eerste helft echt kapot na die rode kaart. Op het middenveld moesten we ontzettend veel lopen en kon die grote kans niet goed afdrukken helaas," zo liet El Gamali na afloop weten.

In de tweede helft bracht Klippel na tien minuten Linkers. Die invalbeurt leek ongelukkig, maar Linkers bewaarde het beste kruit voor het laatst. Tussendoor had Almkerk wel op voorsprong kunnen komen, toen een aanvaller alleen voor De Weert kwam. Deze inzet ging echter hoog over. Tegen het einde van het duel moest RBC verder met negen man, omdat Reuvers zijn tweede gele prent kreeg. Echt overleven hoefde RBC Niet, de huidig lijstaanvoerder werkte als team keihard, kon door de overtal van de thuisploeg zelf ook weinig uitrichten, maar doordat de thuisploeg ook zélf de overwinning wilde ging Almkerk ook meer risico nemen. Dat speelde RBC in de kaart. Uit een hoekschop van Almkerk kwam namelijk het doelpunt van de Roosendalers. Linkers won het duel op de zijlijn, zag de meelopende Mohammad die de inlopende Jens Wirix bediende en de 0-1 op het scorebord bracht. De scheidsrechter die met gele en rode kaarten strooiden liet uiteindelijk negen minuten bijtellen, een ultieme redding van De Weert was nog nodig om de overwinning veilig te stellen, maar uiteindelijk klonk rond half vijf in de middag het verlossende fluitsignaal: RBC wint met negen man op bezoek bij Almkerk.

Almkerk - RBC 0-1 (0-0)
0-1 J. Wirix

Bijz: Jelte Pal (direct rood) en Marwin Reuvers (2x geel, dus rood)

Opstelling RBC: De Weert; S. Wirix, Bierkens (c), Tiago (Van Hoof), Ewanena; Reuvers, El Gamali (Said), J. Wirix; Pal, De Bonte (Linkers), Mohammad




Reacties

Zuidzijde

2024-03-02 19:19:07

Geen hommeles geweest na de wedstrijd???

Jan Konings

2024-03-02 19:28:40

Wat een triste ploeg en publiek in dat Almkerk zeg, ongelooflijk! Blij dat de 3 punten, terrecht, mee de bus in zijn gegaan. Laat ze morgen in de kerk de zonden maar overdenken daar in Almkerk

RBCdeLuiten

2024-03-02 19:48:13

Heerlijk! Mooie ontlading! Klasse boys!

EricK

2024-03-02 21:13:56

Uiteraard alleen al vanwege zijn achternaam veel respect voor bovenstaande Jan, maar ik herken het beeld dat hij schetst niet. We zijn vanmiddag zowel boven in de bestuurskamer als beneden in de kantine prima ontvangen. Na de wedstrijd zijn we ook keurig gefeliciteerd door hun bestuur, en in de kantine ook weinig wanklank. Het cliche "HUN DENKEN ZEKER DAT ZE NOG BETAALD VOETBAL SPELE" heb ik in verschillende varianten wel een keer of vier voorbij horen komen, maar laten we wel zijn, wij roepen ook wel eens wat. Ik vond hun ploeg daarnaast ook niet onsportief. Ze zaten er kort op en legden er veel energie in, maar ik vond ze niet gemeen ofzo. Het aantal kaarten was buitenproportioneel en helemaal geen graadmeter voor de wedstrijd.

Over de scheidsrechter heb ik velen horen zeggen dat hij niet kon fluiten. Dit is onjuist. Het tegendeel is waar, hij kan wel fluiten. Ik zag hem enkele keren inademen, de fluit op de mond zetten, en daarna hard blazen. En dan ging het van "prrrrrt". Hij bediende het gereedschap op de juiste wijze. De momenten waarop hij dat besloot te doen, of te laten, waren soms wel wat kwestieus, maar goed, daardoor hadden we iig iets om over na te praten.

Nu effe serieus: de ontlading bij die 0-1 was van Antibarbari-achtige proporties en een moment dat we moeten koesteren. In alle ernst: ik vond het fantastisch om de strijdlust te zien die na de rode kaart van Jelte, en na die van Marwin, aan de dag gelegd werd. We horen om ons heel wel eens van "JAA MAAR HUN ZIJN ALLEMAAL HEEL BEHENDIG ENZO MAAR ALS HET OM ANDERE DINGEN GAAT KUNNEN ZE HET DAN OOK". Nou, het antwoord is "ja".

Er is geknokt, gestreden, met uiteindelijk een ontlading tot gevolg die tot buiten het Land van Heusden en Altena te horen was. En kijk de beelden erop na: de manier waarop die goal werd uitgespeeld was een lust voor het oog. Vincent die de bal niet blind wegpeert maar slim langs de zijlijn schiet, Linkers die zijn directe tegenstander het bos in stuurt en het overzicht houdt om die bal ragfijn bij de tweede paal te leggen, de rust van Moes om hem terug te leggen op Jens ipv uit een lastige hoek te schieten, en de onvermoeibare Jens die uiteraard weer opdook, en hem beheerst langs de keeper schoof. Genieten.

Dan helemaal tot slot: de manier waarop die goal gevierd werd was misschien wel het mooiste. Alle spelers samen. Ook de jongens die misschien baalden dat ze niet in de basis stonden, jongens die niet mochten invallen, iedereen bij elkaar. Wat een geweldige ploeg is dit, mensen.

Hup RBC 

 

Zuidzijde

2024-03-02 21:23:11

????

Kalsdonk

2024-03-02 21:28:52

Geen hommeles geweest zuidzijde. Daar gaf de wedstrijd ook geen toeleiding voor hoe slecht de scheidsrechter dan ook was. 

Verder nog even de complimenten aan Roy waar de laatste tijd soms negatief over wordt gesproken. Zeer goede pot gekeept vooral de redding in de blessuretijd was zeer belangrijk voor het team. 

Ad P

2024-03-02 21:30:33

Ik wist dat je een boek aan het schrijven was, Eric, maar wist niet dat je hem hier als reactie ging publiceren. Desalniettemin een sterk stukje proza en niet bezijden de waarheid. Dit team is echt een team en knokt als het met voetbal alleen niet lukt of kan. Chapeau heren. Ik geniet van dit exceptionele seizoen. Gedenkwaardig. Het zou mij niets verbazen als dit uitmondt in een kampioenschap.

Adje

2024-03-02 21:33:43

Heel mooi samengevat Erick, ik heb thuis wel 'n spannende middag beleeft zeker na de 2e rode kaart leek het erop dat er alles aan gedaan werd om RBC de 1e nederlaag te bezorgen. Knap dat het dan zo uitpakt. Geweldige ontlading gezien op de samenvatting. 

Jan Konings

2024-03-02 21:49:48

Nou Eric, ieder z'n mening natuurlijk. Heb toch echt andere geluiden gehoord bij de mannen. Zeker een gave ontlading overigens. 

Laten we het er op houden dat het fijn is dar we deze club en "supporters" niet meer gaan ontmoeten na dit seizoen. Voor dit soort clubs wil je niet spelen

Jan Konings

2024-03-02 21:49:51

Nou Eric, ieder z'n mening natuurlijk. Heb toch echt andere geluiden gehoord bij de mannen. Zeker een gave ontlading overigens. 

Laten we het er op houden dat het fijn is dar we deze club en "supporters" niet meer gaan ontmoeten na dit seizoen. Voor dit soort clubs wil je niet spelen

IvoZ

2024-03-03 08:48:07

Fantastisch gedaan. Volgende keer weer het koppie er bij houden, rode kaarten zijn natuurlijk niet handig. Maar kan een keer gebeuren. 

Mr.RBC

2024-03-03 10:06:28

Wat een wedstrijd Helaas kan ik me niet helemaal vinden in wat Erik zegt over de tegenstander maar hij is natuurlijk net als de scheidsrechter in de bestuurskamer geweest........... Misschien lezen we ooit in zijn boek wat daar is gebeurt  

Tegenstanders was hard en taai, geholpen door alle keuzes van de scheidsrechter en een van de grensrechters zonder enige vorm van fatsoen. Als je met je neus op de bal, de actie/overtreding, de zijlijn staat en het dan niet wilt zien, dan ben je het niet waard om als scheidsrechter te mogen komen optreden. En een Elsayyadshow werd het, dus dat podium heeft Islam Elsayyad gepakt (voornaam klopt!) Waar haalt de scheids uberhaupt bijna 10 minuten extra tijd vandaan? Waarom was de kaartenregen maar 1 kant op en werden vele smerige overtredingen van Almkerk niet bestraft? Zouden die nu vandaag (zondag) allemaal persoonlijke boete doen in ruil voor het uitblijven van gele kaarten?

 

Wat een klasse qua inzet Boys tot de laatste seconde en dan is het zeker fijn dat je met hard knokken en inzet de dwaling van de 10 minuten extra tijd van de scheids om kunt zetten in de 0-1. Mark die er tot de laatste seconde in geloofde en het team wist aan te sporen De ontlading daarna super vanuit een zeer hechte selectie met maar 1 doel SamenHogerop Onze eigen jongens verdienen alle lof op basis van de inzet en strijdlust om zich zo ondanks de twee rode kaarten en gele kaarten regen sterker te tonen dan de tegenstander bestaande uit de scheids en het team van Almkerk