Voorbeschouwing FC Dordrecht-RBC

Gepost door:Remy // 2007-08-30 00:00:00 // 2648 keer bekeken

31 Augustus is ieder jaar weer een hectische dag. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt proberen veel clubs nog een slag te slaan. Het belangrijkste voor RBC is echter de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

In Roosendaal veranderde de laatste weken niets aan de samenstelling van de selectie, maar vrijdag zal hoogstwaarschijnlijk Lasanna Sidibe alsnog aan de club verbonden worden. De Dordtenaren kregen meer te maken met de transferstress. De club van trainer Gert Kruys raakte op de valreep linksback Adil Auassar kwijt aan VVV. Die transfer maakte echter wel de komst van Brian Pinas mogelijk. De aanvaller trainde al langer mee met de Schapenkoppen, maar FC Dordrecht had te weinig financile middelen om de ex-speler van onder meer NAC en FC Groningen een acceptabel contract aan te bieden. Pinas is overigens al inzetbaar tegen RBC.

Tegen FC Dordrecht wacht RBC de moeilijke taak zich op te richten, nadat de ploeg afgelopen week twee flinke klappen te verduren kreeg. Twee nederlagen op rij lieten RBC terugvallen naar de dertiende plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Rob Meppelink zal de wedstrijd aan de Krommedijk van vorig seizoen graag willen kopiren. Toen werd het 0-4 voor de Roosendalers, die daarmee een uiterst slechte reeks definitief beindigden. De ruime winst zorgde voor het nodige vertrouwen, waarmee RBC nog ver kwam in de play-offs. Ook FC Dordrecht speelde een belangrijke rol in de wedstrijden om promotie. Nadat eerst FC Zwolle werd uitgeschakeld, had RKC in de tweede ronde drie wedstrijden nodig om de Dordtenaren af te troeven.

De zesde plaats in de Jupiler League van 2006/2007 was een knappe prestatie voor FC Dordrecht, dat werkt met een gering budget. Na de laatste plaats van vijf seizoenen geleden vond de club onder leiding van technisch manager Marco Boogers langzaam de weg terug naar boven. Dit seizoen heeft echter ook FC Dordrecht haar start gemist. Net als RBC heeft de thuisclub pas vier punten, beiden hebben een doelsaldo van -1. De ploeg van Kruys verloor de wedstrijden bij Cambuur en Helmond Sport met 2-1, maar is in eigen huis nog ongeslagen. Een gelijkspel tegen TOP Oss (1-1), werd afgelopen maandag gevolgd door de eerste zege. Tegenstander was FC Emmen, dat met 2-1 onderuit ging in het GN Bouw Stadion.

RBC mist waarschijnlijk aanvoerder Kees Kwakman in Dordrecht. De verdediger heeft last van een knieblessure. De weer fitte Petr Dragoun zal zijn plaats innemen. Ook Laurens ten Heuvel is niet inzetbaar, achter de naam van Peter Jungschlger staat nog een vraagteken. Henk Vos ontbreekt vanwege een schorsing, maar het einde van zijn uitsluiting komt in zicht. Na de wedstrijd tegen Dordrecht hoeft de spits nog maar n duel uit te zitten.

FC Dordrecht-RBC Roosendaal
Datum:31 augustus 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: GN Bouw Stadion
Scheidsrechter: Jol
Assistent-scheidsrechters: Rozeboom en Van der Hilst
Vierde official: Tulleners

Vermoedelijke opstellingen:
FC Dordrecht: Rensen; Longuet, Kras, Van Muyen, Ramos; Sequeira, Van der Velden, Biyadat; Maachi, Putter en Kalisse.

RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Dragoun, Schrier, Kerstens; Delanoy, Paap, Stojanovic; Duplan, Guijt en Martha.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd