Voorbeschouwing RBC-Den Bosch

Gepost door:Remy // 2007-08-25 00:00:00 // 2684 keer bekeken

Maandagavond speelt RBC de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is FC Den Bosch, dat de competitie uitstekend is begonnen. De thuisploeg zal een goed resultaat moeten halen na de zeperd in Apeldoorn.

Ook vorig jaar kwamen de Bosschenaren goed uit de startblokken. De ploeg van trainer Theo Bos won toen de eerste periodetitel. Den Bosch viel uiteindelijk terug naar de vijfde plaats. In de play-offs om promotie werd de club uitgeschakeld door VVV-Venlo, dat later ten koste van RKC een eredivisieticket afdwong. RBC heeft goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met de Bossche club in eigen huis. De Roosendalers wonnen met 2-0 en gingen daardoor als koploper de winterstop in. Eerder ging de confrontatie in Den Bosch echter verloren (2-1).

Waar Theo Bos zijn ploeg een jaar geleden nog als titelfavoriet zag, is hij nu voorzichtiger met zijn voorspelling. FC Den Bosch wil wederom meedoen aan de play-offs. De club moest namelijk terug in de begroting en heeft daarom een tamelijk smalle selectie. Een bescheiden doelstelling dus, zeker gezien de competitiestart. Den Bosch gaat alleen aan kop in de Jupiler League met de volle negen punten uit drie wedstrijden. Op het oog hadden de Bosschenaren echter een niet al te moeilijk programma: AGOVV (1-0), FC Omniworld (4-1) en Haarlem (3-1). Den Bosch wist dus wl te winnen op het Apeldoornse kunstgras.

De spelersgroep van FC Den Bosch telt maar liefst drie ex-RBCers. Ramon Luijten en Nyron Wau zijn beiden aan hun tweede seizoen in Bossche dienst begonnen. Arjan Ebbinge maakte deze zomer de overstap van RBC naar Den Bosch. De RBC-connectie doet het goed bij hun nieuwe werkgever. Wau scoorde al 3 keer deze competitie en Bos is erg te spreken over verdediger Ebbinge. De verdediger vormt samen met Peter van den Berg een zeer ervaren defensief blok. Ook Ivo Rossen (overgekomen van FC Zwolle) heeft indruk gemaakt op zijn trainer. Een andere versterking is Gorgi Hristov. De aanvaller, die vooral bekend is van zijn periode bij NEC, wist tot dusver nmaal het doel te vinden.


Ex-RBC'er Nyron Wau scoorde al drie wedstrijden op rij
(foto: Brabantsdagblad.nl)


De enige RBCer die tijdens de huidige competitie tot scoren kwam is Edouard Duplan. De Fransman is er maandag weer bij. Hij keert terug van een schorsing. Henk Vos heeft inmiddels de helft van zijn schorsing uitgezeten. Daarnaast zijn de langdurig geblesseerden Melvin Fleur en Arin Pietersma afwezig. Of Petr Dragoun al fit genoeg is om in actie te komen is nog onbekend.

RBC Roosendaal-FC Den Bosch
Datum:27 augustus 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Rosada Stadion
Scheidsrechter: Blom
Assistent-scheidsrechters: Simons en Van Dongen
Vierde official: De Graaf

Vermoedelijke opstellingen:
RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Dragoun/Schrier, Kwakman, Kerstens; Delanoy, Jungschlger, Stojanovic; Duplan, L. Ten Heuvel en Martha.

FC Den Bosch: Menp; Pinto, Van den Berg, Ebbinge, Peters; Maguire, Luijten, Rossen, A. Ten Heuvel; Wau en Hristov.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd