Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing AGOVV-RBC

Gepost door:Remy // 2007-08-23 00:00:00 // 2750 keer bekeken

Na Fortuna Sittard (1-0) en ADO Den Haag (0-0) is AGOVV de derde tegenstander voor RBC. Vrijdag reizen de Roosendalers naar Apeldoorn, waarom 20:00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Berg & Bos.

Sinds de terugkeer in het betaalde voetbal behaalde AGOVV drie keer op rij een knappe tiende plaats in de eerste divisie. Vorig seizoen ging het echter helemaal mis, toen de club laatste werd. RBC had dan ook weinig moeite met de Apeldoorners. De uitwedstrijd werd met 0-3 gewonnen, in eigen huis wasRBC in de stromende regen met 5-1 te sterk.

Er moest dus wat gebeuren bij AGOVV. Nadat de samenwerking met trainer Rini Coolen al tijdens het vorige seizoen was beindigd, staat vanaf deze zomer beginnend hoofdcoach John van den Brom aan het roer. Ook kwam ex-RBC'er Gijs Cales de selectie versterken. De aanvaller herstelt echter nog van een blessure.


John van den Brom als trainer van Jong Ajax

Vooralsnog hield AGOVV n puntje over aan de eerste twee competitieduels. In de openingswedstrijd moest de ploeg van Van den Brom zijn meerdere erkennen in FC Den Bosch (0-1). Vorige week volgde een spectaculair gelijkspel bij FC Emmen (3-3).

Met Ruud ter Heide beschikt de ploeg over een veelscorende spits, die in de laatste twee jaar 32 goals maakte in 69 wedstrijden. In Emmen maakte hij nog de openingstreffer uit een strafschop. Ter Heide kampt momenteel met een enkelblessure en het is nog niet helemaal zeker of de spits aan de aftrap verschijnt. Ook de backs Timothy Cathalina en Mirano Carrilho zijn nog twijfelgevallen. Van den Brom gaat er echter van uit dat hij gewoon over het drietal kan beschikken. Behalve Cales is ook Chiro N'Toko zeker niet inzetbaar.

RBC mist Melvin Fleur en Arin Pietersma (blessures) en Henk Vos en Edouard Duplan (schorsingen). De inzetbaarheid van Petr Dragoun (rugkwetsuur) is nog onzeker.

AGOVV Apeldoorn-RBC Roosendaal
Datum:24 augustus 2007
Tijd:20:00 uur
Plaats: Sportpark Berg & Bos
Scheidsrechter: Van Meenen
Assistent-scheidsrechters: Jansen en Takacs
Vierde official: IJsbrandy

Vermoedelijke opstellingen:
AGOVV Apeldoorn: Lenting; Cathalina, Risamasu, Axwijk, Bartelds; Kabeya, Garritsen, Wille; Mertens, Mahmudov enTer Heide.

RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Dragoun/Schrier, Kwakman, Kerstens; Delanoy, Jungschlger, Stojanovic; Martha, Ten Heuvel en Guijt/zpoyraz.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd