Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

84%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

16%

Stemmen: 19

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing ADO-RBC

Gepost door:Remy // 2007-08-18 00:00:00 // 2655 keer bekeken

Het duel van zondag tegen ADO Den Haag is in meerdere opzichten een speciale. RBCs eerste uitwedstrijd van het seizoen is niet alleen direct een zogenaamde topper, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het nieuwe stadion van de Haagse club nu echt in gebruik genomen gaat worden.

Dat nieuwe, officieel nog naamloze onderkomen heeft er tevens voor gezorgd dat de begroting van de residentieclub kon worden opgeschroefd. Daarom heeft ADO nu, ondanks de degradatie naar de Jupiler League, een budget van bijna elf miljoen euro. RBC staat tweede in het begrotingsklassement met 6,2 miljoen. Dat ADO Den Haag heel wat meer te besteden heeft dan de overige clubs is te zien aan de selectie. Pascal Bosschaart, Yuri Cornelisse, Hans van de Haar, Rick Hoogendorp, Richard Knopper, Aleksander Rankovic en Virgilio Teixeira zijn ervaren spelers met heel wat eredivisiewedstrijden in de benen.


(Foto: adodenhaag.nl)

Het is dus niet verrassend dat ADO de absolute favoriet voor de titel is. Ook Wiljan Vloet, sinds dit seizoen hoofdtrainer bij de Hagenaars, is duidelijk: Wij gaan voor niks minder dan het kampioenschap. Vloet kreeg vorige week echter meteen een tegenvaller te verwerken. MVV bezorgde zijn elftal namelijk een 2-1 nederlaag. Welkom in de Jupiler League!

Ook voor RBC-trainer Rob Meppelink zit er een speciaal tintje aan deze wedstrijd. Hij was in het verleden jarenlang jeugdtrainer en gedurende n seizoen hoofdtrainer van ADO Den Haag. De selectie van ADO herbergt bovendien n ex-RBCer: Jesper Hakansson, terwijl Peter Jungschlger een verleden heeft bij de Haagse club.

Zondag kan Meppelink niet beschikken over de langdurig geblesseerden Arin Pietersma en Melvin Fleur en de geschorste Henk Vos. Verdediger Petr Dragoun heeft wat last van zijn rug en hoopt op tijd hersteld te zijn. Meppelinks collega Wiljan Vloet moet het stellen zonder Raimund Riedewald.

ADO Den Haag-RBC Roosendaal
Datum: 19 augustus 2007
Tijd: 14:30 uur
Plaats: ADO Den Haag Stadion
Scheidsrechter: Van Hulten
Assistent-scheidsrechters: Buijk en Simons
Vierde official: Gzbyk

Vermoedelijke opstellingen:
ADO Den Haag: Postma; Rijaard, Teixeira, Kum, Coster; Rankovic, Knopper, Bosschaart; Meric, Van de Haar en Cornelisse.

RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Dragoun, Kwakman, Kerstens; Delanoy, Jungschlger, Stojanovic; Duplan, Ten Heuvel en Martha.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd