Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC probeert titel te verdedigen op Waaslandtoernooi

Gepost door:Remy // 2007-07-20 00:00:00 // 2647 keer bekeken

Zaterdag neemt RBC in Sint-Niklaas wederom deel aan het Waaslandtoernooi. Vorig jaar pakten de Roosendalers de titel op het mini-toernooi, door te winnen van KVW Hamme (2-1) en SK Beveren (2-0). De enige nieuwkomer ten opzichte van vorig jaar is TOP Oss. Beveren, dat afgelopenseizoen degradeerde naar de Belgische tweede klasse, en gastploeg Red Star Waasland zijn ook deze editie weer aanwezig.

De ploeg van Rob Meppelink begint om 15:00 uur tegen Red Star, dat vorig jaar 14e werd in de tweede klasse. Bij de thuisploeg vinden we in de aanval Silvino Soares, die vorig seizoen zijn doelpunten maakte voor FC Zwolle. Afgelopen week oefende RS Waasland nog tegen Fortuna Sittard. Ondanks een 0-2 voorsprong voor de Belgen eindigde de oefenpot in 2-2.

Beveren en TOP Oss ontmoeten elkaar in de andere wedstrijd. Beveren won vooralsnog alle oefenduels. Vrijdag werd derdeklasser Willebroek met 1-0 verslagen, terwijl eerder ook tweedeklasser Hamme met 1-0 verloor van de degradant. Op het Waaslandtoernooi zal Beveren de Franse spits Jonathan Tokpl testen.

TOP Oss boekte al enkele goede resultaten deze oefencampagne. Zo werd gewonnen van Team VVCS (1-4) en FC Dordrecht (0-3). Donderdag speelde het team van trainer Hans de Koning 1-1 tegen het Turkse Gaziantepspor. Daartegenover staan nederlagen tegen AA Gent (0-2) en Excelsior (0-3). De Ossenaren presenteerden maar liefst veertien nieuwelingen. Het merendeel van de nieuwe spelers is afkomstig uit de eigen jeugd of uit tweede elftallen van andere BVO's. TOP Oss nam afgelopen zomer afscheid van de ex-RBC'ers Marcel van der Sloot en Martijn van Galen.

De winnaars van beide duels komen elkaar tegen in de finale (18:00 uur). Voor de verliezers staat nog een troostfinale op het programma. De wedstrijden duren twee keer 30 minuten. Toegangskaarten voor het toernooi kosten 10 euro per stuk. (Vergeet uw legitimatiebewijs niet!)

Programma
13:30 uur SK Beveren - TOP Oss
15:00 uur RS Waasland - RBC Roosendaal
16:30 uur Troostfinale
18:00 uur Finale

Adres
Puyenbeke-stadion
Watermolenstraat 104
9111 Belsele (Sint-Niklaas)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd