Doet RBC mee om de prijzen dit seizoen?

Absoluut!

26%
Ik weet het nog niet

3%
Nee, middenmoot is het hoogst haalbare

72%

Stemmen: 211

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint stadsderby van Roosendaal

Gepost door:Dennis // 2020-10-11 17:24:15 // 2603 keer bekeken

RBC heeft de stadsderby tegen RKVV Roosendaal weten te winnen. De oranje-witten waren met 2-5 te sterk voor de gastheer. Goudhaantje was Anass el Gamali, die in de spits opgesteld stond samen met Assad el Harti. Hij scoorde drie maal.

Bij RBC begon andermaal Matthias Deleij in de goal. Carlos Ramos was na enkele duels afwezigheid (rode kaart en blessure) weer inzetbaar. Ook Gino Pieter keerde terug in de basiself na zijn afwezigheid vorige week. Pieter vormden een centrum met Issam Dahmani. Ramos startte als verdedigende middenvelder. Anass el Gamali werd naast Assad el Harti geposteerd in de punt. Er werd gekozen voor een 4-4-2 formatie. Naast de terugkomst van Pieter en Ramos waren ook weer een aantal afwezigen te betreuren. Burhan Akbas en Imran Echambit zitten nog wel even in de lappenmand, maar ook Lars de Voogd (hamstring), Jaimy de Visser (nog geblesseerd na vorige week) en Soufian Charraoui (mee met NL-zaalvoetbal) waren niet inzetbaar.

Binnen vijf minuten was het raak voor RBC. Tarfit brak door op rechts en bediende El Gamali op maat die raak schoot. Daarna kreeg Roosendaal enkele kansen. Pieter wist ternauwernood een kopgoal van Wesley van Zundert te voorkomen en doelman Deleij tikte een schot van Van der Vloet uit het doel. Na een kleine twintig minuten verdubbelde RBC de score. Een hoekschop van Randy Elst werd tegen de touwen gekopt door El Harti, 0-2. Een kleine tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg weer terug in de wedstrijd. Kevin Jurgens wist Thijs de Wit te bereiken die de aansluitingstreffer noteerde, 1-2. Vlak voor het rustsignaal kreeg El Harti nog een enorme kans om de marge weer naar twee te tillen, maar voor open doel schoot hij na een goede lage voorzet van El Gamali naast.

Tien minuten na de rust werd de marge alsnog naar twee getild. El Gamali wist andermaal een voorzet van Tarfit achter Roosendaalse goalie te krijgen. Daarvoor had Deleij een fantastische redding op een kopbal van Koen Plank. Ricardo Mannie werkte uiteindelijk de bal van de doellijn. Ruim twintig minuten voor tijd wist Arif Akbas een kopbal van Van Zundert van de doellijn te redden, maar een minuut later verlengde hij zelf een voorzet achter doelman Deleij. 

Gelijk na de aftrap werd de marge opnieuw naar twee getild. Opnieuw was het een samenspel tussen Tarfit en El Gamali. Tarfit wist uit de rug van zijn directe tegenstander weg te te lopen en wist opnieuw El Gamali te bereiken die zijn derde van de middag liet noteren. In de blessuretijd kreeg Jaimy Bakkenes nog een rode kaart, omdat hij een bal van de doellijn haalde met zijn hand. De toegekende strafschop was een prooi voor Tarfit, 2-5.

RKVV Roosendaal - RBC 2-5 (1-2)
0-1 El Gamali
0-2 El Harti
1-2 De Wit
1-3 El Gamali
2-3 Eigen doelpunt
2-4 El Gamali
2-5 Tarfit (strafschop)

Bijz: Jaimy Bakkenes krijgt direct rood

Opstelling RBC: Deleij, Mannie (Yachou), Pieter, Dahmani, A. Akbas; Ramos (c), Tarfit, Elst (Khidar), Lakbir; El Harti, El Gamali
 
Reacties

Adje

2020-10-11 17:12:45

Knappe overwinning. Leuk voor El Gamali dat hij speler van de week is, maar als ik kijk naar de twitter berichten van zowel bndestem als rbcvoetbal, dan is voor mij duidelijk Tarfit de motm van RBC zijde, die was blijkbaar onnavolgbaar, knap na zijn absentie van n aantal weken om zo terug te komen. 

Dennis

2020-10-11 17:25:50

Prachtige overwinning @Ad, had ook gekund. Maar een CV die in de punt wordt gezet en er drie maakt, dat is ook erg knap natuurlijk. Er kan er maar eentje gekozen worden natuurlijk.

Eindelijk worden de kansen ook gemaakt, hopelijk trekken ze door

Adje

2020-10-11 17:42:28

Was ook geen verwijt Dennis, dat is ieder zijn keuze. Ben allang blij dat we deze wedstrijd gewonnen hebben en dat we misschien de goede lijn te pakken hebben nu na 2 gewonnen duels achter mekaar. Dat opzich is al verdomd knap in je promotiejaar. 

Rbcfan

2020-10-11 18:05:39

Bedankt voor de samenvatting aangezien rkvv nergens aan mee wilde werken! Daarvoor voelt deze zege heerlijk en gerechtigheid  Volhoiden nu mannen !

Boegieman

2020-10-11 18:37:06

Ik zag iets op twitter over neutrale grensrechters.

Echt heel erg jammer dat er geen livestream was (door RKVV), wel bedankt Dennis en RSD-West (en klein beetje van BN-de stem) voor het liveverslag (Twitter en FaceBook)

Barry

2020-10-11 19:02:36

Kijk Ger, eindelijk weer de beste van Roosendaal. Wat hebben we die roosendalertjes te kijk gezet zeg! Jammer dat de kantine bij die pannenkoeken niet open mocht, dan hadden we de 3e helft ook gewonnen 

IvoZ

2020-10-11 19:26:51

Klasse boys! 

Ad P

2020-10-11 20:10:06

Heerlijke overwinning. Geen commentaar op de wedstrijd want niet gezien.

Maar de stadsderby winnen smaakt zoet, en na het kinderachtige gedrag van RKVV waardoor zowel stream als audioverslag als twitterverslag werd geboycot smaakt het nòg zoeter.

Berichten dat er flink wat mensen op de tribune zaten, onder andere van een lager elftal, zullen vast niet waar zijn. Toch?

Dennis

2020-10-11 20:20:09

@Adje, zeker! Ben ook blij dat we ons druk kunnen maken om wie er speler van de week is geworden. Dat betekent dat het goed gaat, de wereld ziet er ineens na vier speelrondes heel anders uit. 

RBCFOREVER

2020-10-11 21:08:54

Heb nooit geweten dat ze bij RKVV Roosendaal zoveel bestuursleden en vrijwillivers hebben. Een tribune vol. En dan alle mensen die zo naar binnen gingen van jong tot oud. Ook allemaal bestuursleden. Maar gelukkig hebben wij sportief  wraak genomen op het feit dat men bij RKVV Roosendaal verschuilt achter de avg wetgeving. Wat hadden zij ook al weer te verbergen....... nu weet ik het RKVV Roosendaal heeft 1200 bestuursleden. RBC gefeliciteerd met deze mooie maar zeer verdiende overwinning.

Rbcfan0165

2020-10-11 21:43:19

Zeg Barry je reactie omtrent 'die roosendalertjes?' Wat is RBC dan? 

Rbcfan0165

2020-10-11 21:44:25

RBC is toch ook Roosendaal!? 

Barry

2020-10-11 22:03:11

Die zijn er zekers...Wat een loosers, die van RKVV

Ouwegetrouwe

2020-10-11 22:34:37

jaimy bakkenes doet aan volleybal. een achterwaartse setup begreep ik. 

EricK

2020-10-12 16:17:02

Hoera! We hebben gewonnen 

Het onderstaande allemaal uit tweede hand want ik was er uiteraard niet bij, maar het was een goeie wedstrijd, van beide kanten. Je kon vanaf het begin proeven, zo vernam ik, dat er wat op het spel stond. Er werd fel geduelleerd, ook fel op de scheidsrechter gereageerd, etc. Gelukkig maakten wij snel de 0-1 en de 0-2, dit haalde, vermoed ik, de angel er een beetje uit. De 1-2 was randje buitenspel, het leek me vanuit huis gezien geen buitenspel maar anderen zaten thuis, zonder beelden, en vermoedden dat het wel buitenspel was. Het vijftig koppen tellende bestuur van RKVV Roosendaal juichte intens mee met de roodhemden op het veld - zelfs het 80-jarige assistent-bestuurslid Koud en Warm Water balde de vuisten. De twintig overige aanwezige vrijwilligers deelden tevens mee in de vreugde, evenals de lagere elftallen die gezellig bleven kijken. En dat alles vlak voor rust. Het leven leek op slag weer zin te hebben, op Hulsdonk. Zo zeer dat ik het thuis hoorde.

De tweede helft was er schijnbaar, fluisterde iemand me in, een cruciaal moment waarop Deleij een bal fantastisch pakt en daarmee de 2-2 voorkomt, waarna we in de tegenaanval de derde binnenpissen. Zo zie je maar wat voor wendingen een wedstrijd kan nemen in een tijdsbestek van amper 90 tellen. In die zin is een voetbalwedstrijd een metafoor voor het leven, en de sport in het algemeen een blauwdruk voor het aardse bestaan. Het confronteert ons met een betrekkelijkheid die fnuikend kan aanvoelen maar ook ten positieve een geweldige gevoelssensatie kan veroorzaken.

Terug naar de wedstrijd, waar ik dus helaas niet bij aanwezig kon zijn. 1-3, totdat Arif abusievelijk een op het oog ongevaarlijke voorzet van RKVV Roosendaal met de fontanel promoveerde tot eigen doelpunt. Even maakte men zich op Hulsdonk op voor een spannende slotfase, en zaten er cumulatief tussen de 60 en 80 bestuursleden op het puntje van hun stoel op de hoofdtribune. Nadat een additionele portie RBC-Roosendaalse dadendrang allengs resulteerde in de 2-4 en 2-5 wierpen zij echter het hoofd in de schoot, en keerden zij huiswaarts. Thuis, waar de verwarming het niet deed, probeerden zij de nederlaag te verwerken in een steenkoud huis.

Aantal positieve dingen.

De opstelling was logisch, lekker 4-4-2, niks aan de hand. Geen wissels voor de wissels, maar gewoon met je beste spelers spelen. Opvallend natuurlijk dat Anass voorin stond, die blijkt ineens spits te zijn? En niet zo'n misselijke ook, amai nog aan toe. Jammer dat ik er niet kon zijn, want hij maakte drie geweldige goals en was voortdurend dreigend. Hulde voor Anass dus, maar ook voor Koos. Dit had hij gewoon goed gezien, en hij lijkt ook open te hebben gestaan voor de wensen van de spelers qua tactiek en wisselbeleid. Hopen dat men hierop kan voortborduren.

Mijn favoriete action hero Issam stond centraal achterin maar die was in vijf passen aan de overkant als het moest. Ik vind hem echt een bruut, al speelde hij niet eens zo opvallend, aldus mijn bronnen. Soms heb je gewoon iets met een speler, en dat heb ik ook met Assad. Miste een afgrijselijke kans op 1-3, vlak voor rust, maar pakt ook weer zijn doelpunt mee en is gewoon een heule goeie. Met een zeer dreigende Anwar rechts en Tayeb, die steeds brutaler wordt, op links hadden we ook over de flanken gevaar. Randy erg gedreven, zoals altijd, en Ricardo en Carlos gewoon degelijk. Enige waarvan ik vond dat die het echt lastig had was Gino. Maar ja, ik heb al mijn info uit tweede hand, dus misschien lul ik wel uit mijn nek.

Dan blijft de keeper over, Deleij, en als ik de verhalen moet geloven, want ik was er niet bij, wordt die steeds beter. Hij pakte gister ook weer een aantal geweldige ballen, en laat zich ook steeds meer horen, zo vernam ik. Want ja, we konden er helaas niet bij zijn. Die jongen zijn top ligt niet in de Tweede Klasse, en ik ben benieuwd op welk niveau hij uit gaat komen. 

Dan moeten me nog twee dingen van het hart.

Ik was er niet bij, en de fervent luisteraar van ons audio-periodiek weet dat ik in het hartjie van het land woon, maar zelfs hier kon ik het voortdurend commentaar van RBC op de leidsman horen. Dat hebben we niet nodig en levert ons onnodige gele kaarten op, maar is ook niet goed voor het imago. Ik was toen ik de tuin stond te sproeien blij om te horen dat Carlos iedereen maande stil te zijn. Hup Carlos. 

Dan, tot slot: het is jammer en een tikkeltje kleinzielig dat RKVV ons niet toestond te streamen maar zelf wel iedereen en z'n moer toelaat op het sportpark, maar laten we het ook niet groter maken dan het is. Het heeft geen zin nu allerlei hatelijke dingen te gaan roepen (ook naar hun leden) uit rancune, omdat we boven ze staan op de ranglijst. In de beperking toont zich de meester. Het zijn onze buren, stadsgenoten, bekenden uit de stad, en we komen ze altijd weer tegen - als we straks weer de voetbal kunnen helemaal. Ik geef toe: het was wel lekker geweest om na de wedstrijd even met het clublied uit de speakers door de Spoorstraat en over hun parkeerplaats te rijden, maar aangezien we er vanwege Corona niet bij konden zijn kon dit helaas ook niet. Misschien een volgende keer.

Vier gespeeld, zes punten, de negativiteit van de eerste twee wedstrijden lijkt omgezet te zijn in positiviteit en draagkracht, en volgende week wacht WSC. Ik zeg: ik hoop dat het snel zondag is. Nu maar hopen dat er morgen geen vervelende maatregelen worden aangekondigd.

Jove28

2020-10-12 16:48:41

Hoezo hypocriet van Rkvv beweren we laten geen supporters toe,zodat de livestream niet door kan gaan en dan toch jan en alleman binnen laten hoezo spreken we over een gunfactor ik heb er maar een woord voor BAH.

Ouwegetrouwe

2020-10-12 16:49:05

ik luisterde gistermiddag naar langs de lijn. toch leuk af en toe stukje cabaret, ik hoorde Hugo Borst het aankondigen: ' hier is Toon Hermans met wat ruist er door het struikgewas, struikgewas' ....

Ad P

2020-10-12 18:39:16

Ik nomineer EricK voor bericht van het jaar!

Boegieman

2020-10-12 19:26:11

Laatste wedstrijd tot nu toe, nieuwe maatregelen (verbod amateurwedstrijden)

Hoelang dit duur kan ik nergens vinden (misschien wel tot de winterstop)

EricK

2020-10-13 13:00:33

Ik nomineer Ad P voor man van het jaar

Ouwegetrouwe

2020-10-13 18:21:57

ik nomineer Ad P en EricK tot mannen van het jaar.