Doet RBC mee om de prijzen dit seizoen?

Absoluut!

26%
Ik weet het nog niet

3%
Nee, middenmoot is het hoogst haalbare

72%

Stemmen: 211

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest in blessuretijd van Rijen

Gepost door:Dennis // 2020-10-02 14:26:40 // 3161 keer bekeken

RBC blijft voorlopig nog op nul punten staan. De Roosendaalse ploeg, al enkele weken geteisterd door blessures en een schorsing, was het gehele duel de betere van de twee, maar de thuisploeg wist de twee kansen die zij kregen wel te benutten, 2-1. Waar vorige week de angel op rechts eruit gehaald werd door de wissel van Jaimy de Visser, werd vanmiddag precies dezelfde wissel toegepast. Opnieuw verdween de dreiging op rechts.

In de basiself begon andermaal Riyad Khidar. In het centrum naast hem stond dit keer Anass el Gamali. Op links begon Gino Pieter, Arif Akbas stond op het middenveld naast Lars de Voogd. Issam Dahmani begon vanaf de bank. Voor de rest waren het dezelfde spelers als afgelopen week. Carlos Ramos, Imran Echambit, Burhan Akbas (allen geblesseerd), Anwar Tarfit (schorsing) en Soufian Charraoui (absent) konden niet in actie komen. Op de bank was alleen plek voor Dahmani en een extra wissel: RBC O19-speler Imad bouda el Koubai.

De tactiek was duidelijk veranderd ten opzichte van de eerdere wedstrijden dit seizoen. De Roosendaalse ploeg ving Rijen op bij de middenlijn. Dat werkte uitstekend, de thuisclub wist zich geen enkele raad met de gesloten linies van RBC. Ook als de oranje-witten de overstap maakten naar de helft van Rijen werd steeds bij balverlies door spits Assad el Harti gesommeerd weer terug in formatie te geraken achter de middenlijn. Rijen kwam gedurende de eerste helft niet verder dan een afstandsschot die simpel werd gepakt door doelman Robbert van Oorschot en enkele afzwaaiers, waarvan eentje op de bovenkant van de lat.

RBC daarentegen was in de snelle tegenstoten wel gevaarlijk. Met El Harti als aanspeelpunt zette de Roosendaalse ploeg enkele goede aanvallen op. Uit een van die uitbraken was RBC ook succesvol. El Harti wist met een prachtige bal Tayeb Lakbir alleen voor de keeper te zetten die met een puntertje zijn eerste RBC-goal wist te pakken, 0-1. 

Ondanks dat het goed stond, er weinig tot niets weggegeven werd en er geen idee was hoe de tegenstander uit de kleedkamer zou komen werd er toch gekozen voor een wissel. Pieter moest het veld ruimen en in zijn plaats kwam Dahmani. Arif Akbas schoof weer door naar de linksbackpositie.

RBC werd in de tweede helft steeds sterker en nam het initiatief, waar dat kon, over van de thuisploeg. Uiteindelijk was het de thuisploeg die via een voorzet met een rake kopbal op gelijke hoogte kwam. De Roosendaalse ploeg kreeg ook twee grote kansen. De Visser wist El Harti te bereiken die met een kopbal de 1-2 leek binnen te knikken, maar met een uiterste vingertop wist de doelman van Rijen een doelpunt te voorkomen. Daarna wist diezelfde keeper een prachtig schot van Lakbir uit de bovenhoek te tikken.

RBC kwam steeds vaker op rechts door en een doelpunt van de oranje-witten hing in de lucht, toen plotseling De Visser gewisseld werd. Dit gebeurde vorige week in de wedstrijd tegen Bavel ook, en ook toen werd de aanvalskracht aan de rechterkant geminimaliseerd. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de blessuretijd ging het alsnog fout. Een ogenschijnlijk simpele hoge bal werd door Ricardo Mannie, die een prima wedstrijd speelde, helemaal verkeerd ingeschat. In plaats vooruit te koppen, kopte hij achteruit. El Gamali probeerde het gat nog te dichten, maar spits Freek Trommelen schoot zijn tweede van de middag achter doelman Van Oorschot.

RBC probeerde nog met man en macht een doelpunt te forceren, maar kansen werden in de blessuretijd niet meer gecreëerd. Door de nederlaag staat de Roosendaalse ploeg nu op de laatste plek in de zondag tweede klasse E. Volgende week ontvangt het Madese Boys in eigen huis, zij verloren vandaag van RKVV Roosendaal met 1-2.

vv Rijen - RBC 2-1 (0-1)
0-1 Lakbir
1-1 Trommelen
2-1 Trommelen

Opstelling RBC: Van Oorschot; Mannie, Khidar, El Gamali, Pieter (Dahmani); De Voogd (c), A. Akbas, Elst; De Visser ( Bouda el Koubai), El Harti, Lakbir
Reacties

Rbcfan

2020-09-27 18:18:18

Rbc speelde prima tot aan het moment van koos   En wederom 0 punten, actie voor de heren

RBCFOREVER

2020-09-27 18:26:57

Koos je houdbaarheids datum is nu echt versteken. Je bent de aller zwakste schakel. Tot ziens. Met je achterlijke tactiek. 

Adje

2020-09-27 18:45:34

Blijkbaar is de Visser geen vriendje van Waslander want hij heeft wel heel weinig krediet, terwijl ik hem vorige week al goed vond en blijkbaar was het vandaag niet anders.

Er is n assistent trainer, kan die zijn mond niet opentrekken of zit die er alleen maar de centen ???

Adje

2020-09-27 18:47:06

Blijkbaar is de Visser geen vriendje van Waslander want hij heeft wel heel weinig krediet, terwijl ik hem vorige week al goed vond en blijkbaar was het vandaag niet anders.

Er is n assistent trainer, kan die zijn mond niet opentrekken of zit die er alleen maar voor de centen ???

Boegieman

2020-09-27 19:23:54

We kan de wedstrijd van onze lievelings van Groen-Wit herinneren (dit gebeurt vandaag)

https://www.bndestem.nl/amateurvoetbal/scheidsrechter-tegen-de-grond-geduwd-bij-groen-wit-terneuzen-duel-gestaakt-de-emoties-liepen-hoog-op~a79bee96/

Barry

2020-09-27 19:32:19

Ontluisterend dit! Weer een nederlaag. Dit gaat de foute kant op. Er staat totaal geen team die tot het gaatje voor elkaar gaat. Het zou Koos sieren om zelf conclusie te trekken

Ad P

2020-09-27 19:55:24

Op snelheid had Pieter het erg moeilijk op linksback.  hadden we nu maar iemand die daar erg goed was met snelheid en plompende dreiging.

O wacht even, die is weg gegaan deze zomer. Vanwege? Koos...

Onze zwakste schakel zit op de bank...

Ad P

2020-09-27 19:58:54

Plompende = opkomende ????

Barry

2020-09-27 20:10:56

Pieter kan gewoonweg niet meer mee op dit niveau, alleen is er achterin weinig alternatief. Dat gaat ons opbreken vrees ik. Gelukkig kan er in de winterstop nog wat bij komen

Ad P

2020-09-27 20:18:32

Pieter kan volgens mij nog prima mee en van veel waarde zijn in deze selectie, maar dan moet hij op de juiste plek en met de juiste tactiek worden ingezet.

Geen enkele speler kunnen we afrekenen op het uitblijven van resultaat tot nu toe.

Rbcfan

2020-09-27 20:26:29

Eens met Ad P dat Pieter wel van waarde is maar waarom zet je hem back? Akbas staat vaak daar dus laat de vastigheid erin maar ja als er geen tactische kennis aanwezig is dan komt nooit goed 

EricK

2020-09-27 20:44:16

Nou, wederom koekenbak.

Laat ik deze week maar met de conclusie beginnen: Koos moet gewoon weg. Er zit helemaal niks in dit elftal (behalve een hoop individuele kwaliteit). Er is geen teamspirit, tactisch is het iedere week wat anders en is het los zand, zijn ingrepen maken ons iedere keer zwakker, en ik kan geen twee spelers noemen die NIET met hun ziel onder de arm lopen. Het is, kortweg, een grote klerezooi, en het momentum dat er even was is inmiddels zo dood als een pier.

Over Koos' tactische keuzes geldt tegenwoordig in huize EricK: "erger u niet, verwonder u slechts". Je beste man Issam niet opstellen, was die geblesseerd ofzo? Je gevaarlijkste speler Jaimy vervangen voor Imad, die alleen maar liep te vervelen? Pieter (die op zijn eigen plek zeker meerwaarde heeft!) linksback tegen de beste speler van Rijen? Bij een 0-1 voorsprong allerlei omzettingen gaan doen? Enz, enz, enz. Ik snap het allemaal niet, maar ja.  

Omdat het structureel dus niet goed zit maakt het me eigenlijk minder uit dat spelers fouten maken. Het is Tweede Klasse, tuurlijk maken ze fouten. Ricardo (die sterk speelde) die onder een bal doorgaat waar de 2-1 uit valt, Anass die geen rugdekking geeft, Robbert die matig uitkomt, etc. Het is allemaal best logisch, en hoeft allemaal niks uit te maken als we een trainer zouden hebben die er een geheel van smeedt, alle jongetjes op hun eigen plek zet en een beetje normaal communiceert. Immers: als je naar vermogen speelt win je vandaag gewoon met 1-4. 

Het lijkt dan alsof de spelers niet alles geven enzo, maar dat doen ze echt wel. Het klopt gewoon van geen kant. Als je dan hoort dat er voor de wedstrijd al een grafstemming in de kleedkamer hing, tsjah... Jaimy liep volledig verbijsterd en gefrustreerd het veld af bij zijn wissel, Issam die laconiek inviel, ga zo maar door. 

Positieve vermelding nog voor de behendige rechtsbuiten van Rijen, die het onze verdediging knap lastig maakte, en hun keeper. Die kopbal van Assad (een spits die er met de juiste aanvoer 35 maakt) telde ik al maar tikte hij fantastisch uit de hoek. Verder was hij een aantal keer erg scherp bij lange ballen die dreigend leken en ranselde hij die krulbal van Lakbir ook erg knap uit de verre hoek. 

Hun strijdlustige spits brulde het bij de 1-1 uit dat het een aard had. Ik heb wel eens beelden gezien van een volwassen orka die een orgasme beleeft en daar moest ik onwillekeurig aan denken. Benieuwd wat er gebeurt als ze kampioen worden. Dan mogen ze het luchtruim wel sluiten boven dat overigens allerfraaiste sportpark van Rijen, voordat hij door de geluidsbarriere gaat. Ontlading.

Hun nummer 10 was vroeger overigens het meest populair bij de kusjeskring op het schoolplein, zo vermoed ik, ofschoon hij toen nog niet zo'n kek stoppelbaardje gehad zal hebben. Een mooie jongen.

Dus ja, onze trainer. Die is klaar, dat weet iedereen. Geld om hem af te kopen en een vervanger te halen zal er niet zijn, dus of de heren investeerders moeten zich weer eens toeschietelijk tonen, of Koos blijft voorlopig nog wel zitten. Ik hoop dat men toch de knip trekt, want de ambitie van top-5 lijkt erg onrealistisch zo, maar Ger's "tussenjaar" (zoals hij zei bij RBC Netwerk) wordt het ook niet. Het wordt gewoon degradatievoetbal op deze manier, en stel dat het misgaat dan ben je heeeeel ver van huis.

Tot slot van dit epistel: wat asociaal dat er daar niemand rekening houdt met corona, daar. Gewoon lekker met drie man op de vierkante meter, lekker lallen en schreeuwen, bier slokken, alsof er geen tweede golf aan komt. Ik ben aan de overkant gaan staan met wat lui, en heb met stijgende verbazing staan kijken. Er werd wel omgeroepen dat boetes voor de mensen zelf zouden zijn maar volgens mij riskeert een club hier sluiting van de kantine, en bovendien is het gewoon fucking asociaal (en ja, ik weet dat de naleving bij ons ook een stuk beter kan). 

Als ik dan 1 positief ding moet noemen van onze kant: de grensrechter kreeg geen rood, vandaag. 

Hup RBC 

Barry

2020-09-27 20:55:04

Oei Eric, je slaat de spijker op z'n kop. En dat jij dit zo aangeeft zegt veel, heel veel. Is er echt geen geld om Koos te vervangen??

Boegieman

2020-09-27 21:00:41

De omroeper van Rijen deed ook niet aan de coronaregels hoor (stond lekker tussen de menigte)

EricK

2020-09-27 21:03:41

Tsjah, de omroeper... Die vond het al lastig om niet te gaan staan lachen toen hij de namen van RBC moest oplezen. Kennelijk snapte hij niet dat vandaag de dag niet iedereen meer Bram, Nick, Toon of Rennie heet. En die zgn. waarschuwingen waren alibi-kreten. "MANNE CORONA ANDERHALVE METER MAAR EUHHH PIET JANSSEN HEEFT ZIJN PINPAS GEVONDEN HAHSHAHSHHAHHA" 

Geef mij Jos Hack maar 

Boegieman

2020-09-27 21:11:17

Hij kon zijn eigen spelersnamen ook niet noemen en trouwens een bestuurslid is getrouwd gefeliciteerd 

EricK

2020-09-27 21:15:17

Voorzitter van de Club van 100 liefst VIJFENDERTIG JAAR! Wow!

Sinds jij daar stond: heb jij gehoord wat er naar onze grensrechter geroepen werd, vlak voor de scheids het even stillegde?

Boegieman

2020-09-27 21:18:53

Ik stond de 2e helft aan de kleedkamerkant (maar het kon in ieder geval niet door de beugel, scheidsrechter maakt er rapport van zei hij)

Barry

2020-09-27 21:25:32

Heeft er iemand een idee wanneer de blessures weer fit zijn?

Ger van der Hoeven

2020-09-27 21:35:58

Ach wat waren we blij dar er na die kneus Henk Vos eindelijk een trainer met kwaliteit kwam, die ook nog eens promoveerde na de voortijdig beëindigde competitie.

Nu bljkt hij er dus niets meer van te kunnen!!

Ik zou tegen een aantal mensen willen zeggen: kijk nog eens terug naar de mening die je destijds verkondigde.

Barry

2020-09-27 21:44:19

Het interview van Koos over zijn geld staat me nog op het netvlies. Die gaat alleen weg als hij zijn duur verdiende centen krijgt 

Ad P

2020-09-27 21:48:25

Tussenjaar vind ik een ongelukkige term.

Tenzij intern ook aan spelers is beloofd dat het tussenjaar onderdeel is van een masterplan om 1 jaar te bouwen en dan in 2 jaar erna door te stoten naar de hoofdklasse.

Spelers komen toch niet afdalen naar 2e klasse voor alleen maar een tussenjaar?

En Ger, ik kan even niet volgen wat het een te maken heeft met deze conclusies?

EricK

2020-09-27 21:53:39

Idd wat ongelukkig, al gebruik ik hem hier zelf misschien wel verkeerd. Ger zei het niet expliciet maar als ik het me goed herinner doelde hij hiermee eerder op de organisatie en structuur van de club, dan op het sportieve. Kleine mea culpa dus.

Barry

2020-09-27 22:16:26

Pfff...gelukkig. Was al bang dat we geleerd zouden hebben van de afgelopen jaren...goed om te horen dat we weer bijna Hoofdklasser zijn...nu de trainer nog

Ad P

2020-09-27 22:21:32

@Barry investeerders zijn daar helder over. Dat is het doel. Mag ook. Nu is het alleen financieel ook beter onderbouwd.

Ad P

2020-09-27 22:22:11

Hoop ik. ????

RBCFOREVER

2020-09-27 22:26:11

Ik was vorig jaar al geen liefhebber van Koos. Maar goed wat ik op het veld zie gebeuren daar ben ik volgens Koos uniek in.vorig jaar heb ik hem al diverse malen erop aan gesproken. Maar oke onze al wetende Koos heeft altijd gelijk. Nu na een stop van bijna 5 maanden gaat hij gewoon verder met zijn tactisch geblunder. Hij heeft geen vat op de groep. Hij denkt dat hij onschendbaar is. De matige prestatisch liggen absoluut niet aan hem. Loopt te zeiken dat er geen fysio asnwezig is op de trainingen. Spelers zijn er dan trouwens ook niet veel...... 

Wij als supporters verbazen ons al een jaar over de tactische blunders die hij maakt. Dat hij het iedere keer voor elkaar krijgt wanneer her elftal goed staat door de meest vreemde wissels door te voeren het elftal op zijn kop zet. Zelf de angel uit het elftal weg haalt. De beste linksback die we ooit gehad hebben weg stuurt omdat hij het niet in hem ziet zitten. Dat er aan het eind van vorig seizoen spelers zijn vertrokken  om Koos.

Dat hij onze mooie club keer na keer in diskrediet brengt in de media. Tijdens het stoppen van de vorige competitie het gezeur over zijn salaris. Niet de telefoon opnemen tijdens een radio programma van Zuid West, commentaar in de krant vorige week. Helaas Koos hou de eer aan je zelf en vertrek. Maar dat zal je wel niet doen. 

RBCFOREVER

2020-09-27 22:29:53

Overigens heb ik het volste vertrouwen in de spelers. Kom op mannen jullie kunnen het. Laar de moet niet zakken.

Barry

2020-09-27 23:58:57

Beste Ad, je denkt toch echt niet dat Erik den Ouden, Serge Schoonen, Jan vd Heuvel en consorten hun naam verbinden aan Koos en er nog eens geld in pompen in deze tijd??

Pietf

2020-09-28 10:46:24

Stuk hier:

De Roosendaalse ploeg, al enkele weken geteisterd door blessures en een schorsing, was het gehele duel de betere van de twee, maar de thuisploeg wist de twee kansen die zij kregen wel te benutten, 2-1. 

Trainer Rijen:

,,Dik verdiend nadat wij de hele wedstrijd de bovenliggende partij waren,” vond Rijen-trainer Freddy Kruijs. “We zijn geduldig gebleven met de winnende treffer in de slotminuten als verdiende beloning”.

Ik mis twee namen die toch bij de selectie behoren:

Mo Mekkaoui  en Faysal Bensiali

Zijn die gestopt? 

Dennis

2020-09-28 11:24:48

Andere wedstrijd gezien denk ik. De terreinknecht kwam voorbij gelopen en die riep: "Niet verdiend, wel drie punten". Lijkt me een eerlijker antwoord dan wat de trainer van Rijen benoemt. Buiten die twee kansen die erin gingen van ze, zou ie nog kansen kunnen benoemen die tot een doelpunt hadden kunnen leiden? Ik vrees van niet.

Pietf

2020-09-28 13:17:08

Nja zal wel ergens in het midden liggen. Feit is 0 punten. Breedte selectie....

Mo Mekkaoui  en Faysal Bensiali  Zijn die gestopt? 

Barry

2020-09-28 15:14:47

Geen supporters meer bij de wedstrijden de komende periode. Kan RBC de wedstrijden niet gewoon live uitzenden?

EricK

2020-09-28 16:47:45

Dat is lastig te regelen vrees ik. Je kunt wel met je foon gaan streamen maar dan heb je waardeloos beeld. Zou wel leuk zijn (en ik zou er ook wel aan mee willen werken)

Boegieman

2020-09-28 16:48:18

Hoop dat RBC nog plan B heb (waar ze bezig waren voor livestream met een link in het stadion tijdens corona testen)

Adje

2020-09-28 18:09:01

Als dat werkelijk zo is, spelen zonder publiek betekent dit waarschijnlijk geen wedstrijden meer voor de jeugd ? Hoe ga je ouders weglaten bij kinderen, zeker in de jongste klasse.

Dit gaan amateurclubs niet lang volhouden, geen kantine inkomsten etc etc. :'(

Boegieman

2020-09-28 18:44:19

Ik verwacht alleen bij de Senioren, jeugd zal wel op afstand zijn

Adje

2020-09-28 18:50:59

Ik lees alleen maar dat het om profvoetbal gaat. Wie herft amateurvoetbal genoemd ?

Boegieman

2020-09-28 18:51:56

https://nos.nl/artikel/2350180-lijst-met-maatregelen-geen-publiek-bij-sportwedstrijden-horeca-om-22-00-uur-dicht.html

Rbcfan

2020-09-28 19:47:09

Het is voor alle sporten zonder publiek dus ook bij rbc, kantines mogen niet open en is minimaal 3 weken mogelijk langer dus zal ook voor jeugdwedstrijden zijn

Boegieman

2020-09-28 19:49:24

Dat is me niet duidelijk over de jeugd, maar tot nu toe 3 wedstrijden (waaronder de Roosendaalse Derby, gelukkig niet onze inkomsten voor de derby)

Thom

2020-09-28 19:54:53

Kunnen ze Roosendaal - RBC in overleg niet verplaatsen? Bij zo'n wedstrijd hoort toch gewoon publiek?

Thom

2020-09-28 19:58:27

En het zou inderdaad wel heel mooi zijn als er op de een of andere manier een mogelijkheid is om de komende wedstrijden digitaal te volgen 

Adje

2020-09-28 20:14:26

Ik hou mijn hart vast de komende weken. Koos kan nu zijn gang gaan, niemand die hem kan be- of veroordelen betreffende zijn grandioze wisselbeleid en tactisch vermogen. Ik reken nu al op weinig punten.

Boegieman

2020-09-28 20:22:36

Ik zag dat er in dezelfde periode (als RBC) veel derby's zijn

Boegieman

2020-09-28 20:24:52

Koos is blij dat hij zijn centen krijg (met of zonder publiek)

RBCFOREVER

2020-09-28 21:09:00

Koos zit nu aan de champagne. Er is nu voorlopig geen geld om zijn ontslag vergoeding te betalen nu de club veel inkomsten mis loopt. Dus kan ie lekker blijven zitten.

Barry

2020-09-28 21:28:42

Dit wordt de doodsteek. Geen inkomsten, een trainer die er alleen voor het geld zit en spelers die weg willen. Zolang Koos er zit zijn er ook geen nieuwe spelers die willen komen.

Pius ikedia

2020-09-28 22:37:37

Koos moet stoppen,

heb uit betrouwbare brons gehoord dat mo mekkaoui en faysel bensiali 

zijn gestopt wegens slechte trainingen en veel geruzie onderling en dat koos paar lievelings spelers 

heeft. Die met alles voorang krijgen, er is heel veel onenigheid binnen de groep

Willempie

2020-09-29 10:54:49

pfff, kan het nu nooit eens een keertje normaal gaan ? 

IvoZ

2020-09-29 13:35:17

Einstein zei het al: "Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results."

Zo lang we ieder jaar een nieuwe karrenvracht aan spelers overal en nergens vandaan moeten plukken en qua trainers kiezen voor bekende namen ipv kwaliteiten, verandert er niks. 

Pas als die aanpak verandert, zal RBC kunnen groeien en wat meer rust in de tent krijgen. 

Barry

2020-09-29 15:52:46

Het zijn helaas steeds dezelfde mensen die die absurde keuzes maken. Daar ligt de bron voor verandering