Doet RBC mee om de prijzen dit seizoen?

Absoluut!

26%
Ik weet het nog niet

3%
Nee, middenmoot is het hoogst haalbare

72%

Stemmen: 211

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest openingsduel

Gepost door:Dennis // 2020-09-23 18:40:28 // 3415 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om haar openingsduel in de tweede klasse E te winnen. In eigen huis werd een kwartier voor tijd een zeker lijkende overwinning in vijf minuten weggegeven. Het werd uiteindelijk 2-3.

Bij RBC kon Anwar Tarfit niet starten vanwege een schorsing van vorig seizoen. Ook tegen vv Rijen mag hij nog niet in actie komen. Daarentegen kon Issam Dahmani wel weer opgesteld worden. Hij startte op het middenveld samen met Lars de Voogd en Randy Elst. Achterin begon Riyad Khidar. Hij verdedigde het centrum samen met Gino Pieter. Carlos Ramos kan door een blessure twee weken niet in actie komen en moest vandaag dus verstek laten gaan. Op de bank begon Soufian Charraoui, omdat hij maar een keer had getraind. Anass el Gamali begon ook vanaf de bank. Burhan Akbas en Imran Echambit (enkelbanden afgescheurd) konden evenals Ramos niet ingezet worden.

Het begin was voor RBC dat via Dahmani een grote mogelijkheid kreeg, maar zijn volley werd over getikt. Na een kleine tien minuten kwam de Roosendaalse ploeg plots op achterstand. Doelman Robbert van Oorschot kwam uit, maar had de bal niet. Niek Akkermans van Bavel kon de bal zo simpel binnen tikken. Na een half uur werd Elst gewisseld, naar later bleek vanwege een te grote mond. Zijn plek werd ingenomen door Charraoui. Niet lang na de wissel kreeg Tayeb Lakbir een grote kans, maar zijn inzet na een voorzet van Charraoui ging over. Vlak voor de rust kreeg zowel RBC als Bavel nog een grote kans. Ricardo Mannie vond de vuisten van de keeper na een hard schot en aan de andere kant behoedde het been van Van Oorschot RBC voor een grotere achterstand.

In de rust bleef Mannie vanwege een opgelopen gele kaart achter in de kleedkamer. Zijn plek werd overgenomen door El Gamali die in het centrum plaats nam. Pieter schoof naar de rechtsbackpositie. RBC dwong Bavel steeds verder naar achteren. Onder leiding van Charraoui en Dahmani liep de thuisploeg er elke keer moeiteloos doorheen. Het leverde dan ook snel een doelpunt op toen Dahmani zijn voorzet bekroond zag worden met een goal via het hoofd van Charraoui, 1-1. Vlak daarna werd een inzet van Charraoui gekraakt, maar acht minuten later was het Dahmani die wel raak schoot. Na een prachtige aanval op links en een solo van Dahmani schoot RBC's nummer drie de bal in het dak van het doel, 2-1. 

RBC bleef daarna de veel betere van de twee, maar de thuisploeg vergat afstand te nemen. Onder andere Jaimy De Visser, Pieter en El Harti zagen hun pogingen stranden. Na een kleine zeventig minuten werd De Visser gewisseld en werd er ook tactisch gesleuteld. Dahmani kwam linksbuiten te staan, Lakbir op tien. Dahmani kwam meerdere malen op links door, die geen kind had aan zijn directe tegenstander, maar even zo vaak werden de voorzetten onschadelijk gemaakt. Het middenveld werd ondertussen echter steeds meer overlopen door de omzetting. Twee maal kwam Bavel voor het doel van RBC en twee maal was het ook raak. Binnen vijf minuten werd de voorprong weggegeven. Ondanks pogingen om de stand nog gelijk te trekken, kwam er geen doelpunt meer van de Roosendaalse club. 

Door de nederlaag vind RBC zich aan de onderkant van de ranglijst. Volgende week gaan de oranje-witten op bezoek bij vv Rijen. Zij speelden vandaag met 0-0 gelijk tegen TSC.

RBC - vv Bavel 2-3 (0-1)
0-1 Akkermans
1-1 Charraoui
2-1 Dahmani
2-2 Akkermans
2-3 Akkermans

Opstelling RBC: Van Oorschot; Mannie (El Gamali), Pieter, Khidar, A. Akbas; De Voogd, Dahmani, Elst (Charraoui); De Visser ( Bouda el Koubai), El Harti, Lakbir
Reacties

Ad P

2020-09-20 18:16:08

Alles wat in de voorbereiding aan de oppervlakte kwam, blijkt nu van structurele aard.

De belangrijkste: onze trainer lijkt onze zwakste schakel en de spelersgroep lijkt hem nu al niet meer te pruimen.

vandaag komen we 2-1 voor en hebben de wedstrijd in handen tot onze trainer de tactiek gaat omgooien met een wissel waarna we de weg ineens kwijt zijn.

Adje

2020-09-20 18:40:54

Onnodige nederlaag. Bij RBC is het steeds maar kappen en draaien in de 16 i.p.v. hard op doel te schieten. Leek wel of daar n straf op staat, onbegrijpelijk deze wedstrijd had je met 5 of 6-3 moeten winnen, zoveel kansen om zeep geholpen door besluiteloosheid.

Ik begreep totaal niet waarom de Visser gewisseld moest worden, daarmee werd de angel op rechts eruit gehaald, maar goed ik ben geen trainer, maar ik had het zelf nooit gedaan.

Vind wel dat de assistent scheidsrechter van RBC n aanfluiting is, ik heb voor de rust al gezegd dat de scheidsrechter, die belabberd floot, 1 keer niet zou reageren op het veelvuldig vlaggen van deze man, en zie het geschiedde met de 2-3 als resultaat. Je moet blij zijn als club dat je n grensrechter hebt, maar met deze man gaan we nog veel punten verspelen dit seizoen.

Maar goed dat het n zeer sportieve wedstrijd was, anders was het helemaal verkeerd afgelopen bij deze scheids, die man kon er echt niks van, onbegrijpelijk dat zo iemand 2e klasse mag fluiten waar de 5e klasse nog te hoog gegrepen voor hem is.

Ouwegetrouwe

2020-09-20 19:05:27

de foto's:

https://myalbum.com/album/MAMS7BSghv6A

Rbcfan

2020-09-20 19:58:15

Onbegrijpelijke keuzes en eens met Ad mbt tot trainer, je merkt aan alles dat spelers zich irriteren en als dat niet snel veranderd dan wordt dit een lastig jaar. Ook het feit dat er zoveel blessures zijn, bank al bijna weken door o19 gevuld wordt, Carlos weken afwezig, tarfit etc en daarbij al twee man gestopt kortom is de selectie in goede verhouding samengesteld? ....

Boegieman

2020-09-20 20:01:42

Wie zijn er gestopt ?

Ger van der Hoeven

2020-09-20 20:20:58

Ik lees in sommige berichten dat er wrijving zou zijn tussen de trainer en de spelersgroep. Als dit echt waar zou zijn kun je goede resultaten wel vergeten.

Maar hopelijk kan een insider mij iets anders vertellen.

Kland

2020-09-20 20:44:34

Zoals eerder gezegd deelden de verwachtingen niet. Ik zei toem: 1 zwaluw maakt nog geen zomer.  En dat klopt dus. Ome Koos maakt er een potje van. Heeft niet voor niks volle bank met allerlei assistenten. En hij roept maar dat er zaken niet goed geregeld zijn. Maar wát doet ie er zelf aan? Maar hij heeft zelf de selectie samengesteld.   Wat een sof!!

Dennis

2020-09-20 20:53:35

De eerste wedstrijd is altijd moeilijk. Dat het nog geen geoliede machine was, konden we ook (nog) niet verwachten. Dat er veel kwaliteit in de groep zit is wel duidelijk. Aanvallend mag er wel wat vaker en eerder geschoten worden. De afstemming/communicatie toen RBC veelal op links doorkwam is ook nog een puntje om naar te kijken. Voor de rest liep de aanval er gemakkelijk doorheen. Maar op een gegeven moment was Lars de Voogd in z'n eentje het middenveld. Ik vraag me ook af (achteraf gezien uiteraard) of het niet beter was om El Gamali, die er na de rust in kwam, om die tussen de jonge gasten achterin te zetten in plaats van de twee ervaren spelers aan de rechterkant samen? Ik vond El Gamali erg goed invallen. Ik vraag me af of als ie aan de linkerkant had gestaan of beide goals dan ook gevallen waren.

Barry

2020-09-20 21:26:33

Ik heb het nu al een paar keer gezegd, maar niemand wil me geloven. Koos haalt de Kerst niet. Hoorde dat El Haïti al had aangegeven in de winterstop elders te gaan kijken. Gewoon de gelederen sluiten nu, er is nog maar 1 wedstrijd gespeeld. Alles is nog mogelijk

Adje

2020-09-20 22:16:58

Dat is waarom Lars de Voogd voor mij vandaag MOTM was Dennis. Hij beliep het gehele middenveld, knapte enorm veel werk op en ook aanvallend was hij steeds een aanspeelpunt. Het oogt misschien allemaal niet zo spectaculair maar hij is echt onmisbaar op het middenveld op dit moment.

Verder valt op dat het na 1 nederlaag meteen al over de trainer gaat, zal zijn reden heus wel hebben, maar ik ben wel benieuwd hoe de reakties hier gaan worden na n paar nederlagen achter mekaar. Raken we niet te snel in paniek ??

Barry

2020-09-20 22:39:22

Raakte vandaag meer in paniek van het niet volgen van de coronaregels bij de kantine. Tijdens de wedstrijd ging het al mis. Beseffen we wel dat ons een zeer forse boete boven het hoofd hangt!!? Nog veel belangrijker, kijk eens rond je heen morgen....dan weet je waar je het voor doet toch? 

IvoZ

2020-09-21 10:10:42

@Adje

De bekercompetitie was ook geen groot succes he. Als ik dan lees dat er al spelers gestopt zijn en er al volop gemekker is onderling dan moet je als bestuur snel ingrijpen. Je hebt op papier aardige spelers, maar hebben we ook de trainer die er een team van kan smeden? Dat mag je je afvragen. 

Als dit misgaat moet je vrezen voor degradatie. Zo simpel is het. Je speelt tegen goed ingespeelde tegenstanders die echt al jaren samenspelen. Die gaan uit van het collectief. Als wij komen aanzetten met los zand met af en toe een leuke actie, dan ga je het niet redden.

Nu speel je eindelijk op respectabel niveau, maar moet je uitkijken dat je niet voor de zoveelste keer je eigen glazen ingooit. Daar heeft RBC wel een handje van. Laten we eerlijk zijn.  

Baskuuh

2020-09-21 10:55:31

Je zag gisteren bij vlagen de technisch aanvallende klasse er vanaf druipen. met goede coaching en de juiste sturing zou dat op den duur tot meer doelpunten moeten leiden. Wellicht had dat na een paar oefenduels en een paar bekerwedstrijden al wel het geval moeten zijn, maar dat bleek tegen te vallen.  Maar hemeltje hemeltje, die assistens scheidsrechter speelde in de eerste helft al met vuur en die deksel krijg je dan in de tweede op je neus. Zag je van mijlenver aankomen.  Wel genoten weer van de sfeer op de tribune en de ontlading bij de 2-1. jammer dat het niet mocht baten. 

Pietf

2020-09-21 15:23:56

Wie zijn er dan gestopt?

Trainer is verantwoordelijk maar assistenten moeten ook hun mening geven. Als ze alleen mee praten en geen tegengas geven dan is die samenstelling niet goed.

Kland

2020-09-21 18:48:26

Beter: 1 assistent van JO19 op de bank. Dan kan Van Benthem vlaggen. Is dat probleem ook opgelost. Híj kan evt.om en om doen met van Aert. Die heeft in verleden ook gevlagd . Maar blijkbaar zijn dr heren hier niet echt toe genegen. Zien liever zo'n koekebakker vlaggen. Clubliefde heet dat. Nee naast ome Koos zitten en niet overeind komen. Wat zijn wij voor club?

Pietf

2020-09-22 10:30:43

Volgens mij paniek om niks. Iemand hier verkondigen dat er twee zijn gestopt, vervolgens o reacties.

EricK

2020-09-22 21:56:00

Het was koekenbak zondag, helaas. 

Effe los van alle tactische overwegingen kun je aan alles zien dat er geen chemie is tussen trainer en selectie. Voorbeelden te over, maar meest prominent natuurlijk Randy die eraf gehaald wordt, Anwar, spelers die Koos straal voorbij lopen zonder gedag te zeggen als ze weggaan, spelers die niets van de tactiek begrijpen, etc. Er is fors geinvesteerd in deze selectie maar op deze manier wordt die investering natuurlijk deels teniet gedaan.

Verder ronduit schokkend dat Koos, ondanks eerdere toezegging, zijn kat stuurt bij de opening van het RBC Netwerk. Hij zet daar onze voorzitter Ger, die er wel was, lelijk voor lul. Die verdedigde hem heel netjes, maar dit kan natuurlijk echt niet. Ook erg respectloos naar de sponsoren die de knip trekken voor RBC, en zo ook betalen voor Koos zijn "vreten", zoals hij dat dan altijd noemt. 

Over de wedstrijd: je laat drie punten liggen, maar er zit wel echt veel kwaliteit in deze selectie. Issam Dahmani, de beste speler die we gehad hebben sinds het faillissement. Assad, Anass, Randy, etc. Echt een hoop kwaliteit. Lars liep ook flink te bikkelen op het middenveld, hulde hiervoor. Moet zeggen dat de tegenstander keurig naar vermogen speelde, geen gekke dingen deed, en toesloeg toen het kon.

Van Koos zijn wissels snapte ik geen moer, maar dat kan ook aan mij leggen. Van zijn commentaar in de krant snapte ik evenmin iets. Ook dit kan aan mij liggen.

Brengt me bij het laatste punt, onze grensrechter. Die jongen zal vast weinig kwaad in de zin hebben, maar dit kan ECHT niet. Al in de eerste helft een aantal genante vlagsignalen, toen ging de scheids er nog in mee, maar die voelde ook wel dat het eigenlijk niet klopte. Toen hij in de tweede helft op eigen waarneming af kon gaan ging hij hem negeren, en terecht. De discussie die later volgde en resulteerde in het wegsturen was ronduit genant. Als je als club aan je imago wil werken, wat nodig is, dan is dit het laatste wat je kunt gebruiken. Kromme tenen. Weg met die gozer. Een pakje Taksi en een zak snoep als bedankje, en "kom nog eens langs, ja, doeiii". Kan er niemand anders uit de staf vlaggen? Dit kan echt niet. En ik weet het, tegenstanders vlaggen ook niet eerlijk. So be it. 

Conclusie: in ieder opzicht zit er groei in de club (organisatorisch, financieel, commercieel, sportief) maar er is 1 positie verkeerd ingevuld. Jammerlijk dat het hier toevalligerwijs dan de trainer betreft. Het zal wel een centenkwestie zijn, maar als die de Kerst haalt eet ik mijn spreekwoordelijke pet op. 

Hup RBC 

RBCFOREVER

2020-09-23 06:14:01

Ik sluit me geheel aan bij Erick. Koos jij maar dan ook jij bent de zwakste schakel...... totziens. En wat betreft onze vlagger..... a die jongen  heeft de beste bedoelingen maar  dit kan echt niet. Ik vind dat 1 van de 4 stafleden de vlag maar terhand moet nemen.

Rbcfan

2020-09-23 06:57:53

Kijk in de spiegel en hou de eer aan jezelf, precies wat Eric zegt en idd als club een staflid laten vlaggen welke vergoeding ontvangt en niet deze Pipo wat je imago schaadt

Adje

2020-09-23 09:17:03

De discussie verplaatst zich nu richting de trainer, en ook ik heb geluiden gehoord dat het niet zo botert tussen selectie en technische staf, maar als die zaalvoetballers voorin bij RBC gewoon doen wat ze moeten doen dan win je dik van Bavel en hoor je hier niemand over de trainer.

Dat blijven kappen, draaien en pingelen in de 16 meter krijg je er bij die gasten niet uit. We hebben legio kansen gehad om de 3-1 te maken en maar zat om verder uit te lopen, maar als je daar niet goed mee omgaat dan kun je nog wel zoveel beter zijn dan je tegenstander, maar als die effectiever is, zoals Bavel afgelopen zondag, loop je steeds achter de feiten aan. Spelers moeten zich eens meer inschikken in het clubbelang i.p.v. eigengewin, maar zie er dat maar eens in te brengen bij een groep waarvan straks het grootste gedeelte na de competitie weer gevlogen is zoals al jaren het geval is.

En wat trainers betreft: in de afgelopen 9 jaar zijn er hier nogal wat de revu gepasseerd en weinigen zijn hier met n goed gevoel weggegaan, ook dat zegt iets over RBC. De enige trainer die n klik had met de groep was Danny Matthijssen maar die werd door hoger hand binnen RBC het werk onmogelijk gemaakt.

Wordt eens tijd dat ze bij RBC de hand in eigen boezem steken en zich niet zo laten leiden door zogenaamde gevestigde namen, want dat loopt 9 van de 10X op niks uit, zie je nu weer, het gedonder is weer begonnen na amper 3 bekerwedstrijden en 1 competitie wedstrijd onderweg. Dat belooft niet veel goeds voor de nabije toekomst.

Pietf

2020-09-23 13:28:55

@Adje: De discussie verplaatst zich nu richting de trainer, en ook ik heb geluiden gehoord dat het niet zo botert tussen selectie en technische staf, maar als die zaalvoetballers voorin bij RBC gewoon doen wat ze moeten doen dan win je dik van Bavel en hoor je hier niemand over de trainer.

Volgens mij heeft de trainer een grote rol in de samenstelling van deze selectie. Dus misschien iets te veel zaalvoetballers? Daarnaast is de uitstraling naar buiten van de trainer geen reclame voor de club. Als je daarnaast ook niet door 1 deur kan met de selectie...

Adje

2020-09-23 14:22:14

Je hoort mij ook niet zeggen dat ik de trainer geweldig vind. Ik sta daar te ver vanaf om daar n oordeel over te geven. Maar dat er iets niet goed zit, dat moge duidelijk zijn gezien de reakties hier.

Over de samenstelling van deze groep heb ik vanaf het begin meteen mijn vraagtekens gezet, ik heb daar nog steeds een gemend gevoel over

 De tijd zal het uitwijzen. En wat de uitstraling van n trainer betreft, heb ik liever n zoutzak voor de buitenwereld die n ploeg aan het voetballen krijgt dan de een of andere popie jopie die het allemaal weet uit te leggen maar niks presteert.

Ger van der Hoeven

2020-09-24 20:01:32

Hoewel ik helaas al een tijd niet meer zo nauw betrokken ben herinner ik me nog wel de inhoud van het bericht van Adje over de samenstelling van de selectie en het zou mij niet verbazen dat daar inderdaad een groot deel van de geschetste problemen uit voorkomt.

Ad P

2020-09-24 22:39:35

Ik heb daar afgelopen weken nauwelijks aanwijzing voor, Ger.

De aanvalskracht met name is in potentie gigantisch maar ook hier geldt: de trainer kan op dit niveau echt het verschil maken.

Het feit dat het veel zaalvoetballers zijn heb ik nog niet als probleem gezien op het veld.

Benieuwd hoe anderen dit zien?

Dennis

2020-09-25 08:26:31

Daar zijn ook geen enkele aanwijzingen voor, elke club heeft spelers die in het zaalvoetbal actief zijn; wij toevallig een aantal op hoog niveau. De selectie is (meer dan) prima voor het niveau waar we op acteren; als je vv Kloetinge (echt een goed elftal!) twee maal 20/25 minuten je wil op kan leggen; dan heb je goed materiaal. Datzelfde heb ik ze tegen Rood Wit zien doen. Je verliest, dat klopt maar de potentie waar men toe in staat zou kunnen zijn werd wel degelijk geopenbaard. 

Voorin lopen een tweetal spelers die jarenlang in de Hoofdklasse of hoger gespeeld hebben, die zijn al die jaren gewend om onpartijdige grensrechters te hebben. Dit is ook voor hen even wennen hoe hier mee om te gaan. Dat is ook aangegeven door hen. Dat is niet met het knippen van de vingers meteen opgelost voor ze, dat heeft even tijd nodig. 

De eerste wedstrijden in de competitie voor een club (op alle niveaus) zijn altijd lastig, dat is bij ons niet anders. 

Voorin hadden ze extra goals kunnen maken, maar was het ook niet zo dat we 'gewoon' voor stonden en we binnen vijf minuten twee tegengoals kregen? Ligt daar niet het echte probleem? Twee goals thuis tegen Bavel moet toch genoeg zijn om resultaat te behalen (een of drie punten)? We komen steeds achter en krijgen vrijwel minstens twee tegengoals tegen. Misschien eerst de fundering van het elftal goed gaan zetten (wat als we de bal niet hebben?), voorin hoeven we ons niet zo zorgen te maken, ze creëren in ieder geval genoeg kansen; tegen welke tegenstander dan ook tot nu toe; die doelpunen gaan wel vallen. Als je er drie tegen Kloetinge kan maken, kan je tegen elke zondag tweedeklasser er minstens drie maken. 

Adje

2020-09-25 09:26:50

Dat ik iets heb gezegd over die zaalvoetballers in de voorhoede, heeft niks te maken of ze wel of niet in de zaal voetballen, weet ik veel, zal mij n zorg zijn, al gaan ze jeu de boulen in hun vrije tijd

Gaat er mij om dat ze te lang met die bal bleven klooien voorin zondag i.p.v. doeltreffend bezig te zijn. Het was het spel wat op zaalvoetbal leek, de bal in de goal willen lopen,  daar zat het probleem en dat ga je er niet zo 1,2,3 uitkrijgen. Het klopt dat we snel 2 goals rond deoren kregen, maar hebben we bijna niet de gehele wedstrijd met n 1 mans middenveld gespeeld,die lui kregen ruimte zat van RBC, maar maak je de 3-1 dan gaan bij hun de koppies ook hangen en win je deze wedstrijdop je sloffen

We gaan zien hoe dit zich gaat ontwikkelen, kwaliteit zit er genoeg in dit elftal, maar bepaalde dingen moet je wel  bijsturen wil je niet snel in de problemen komen dit seizoen want a.s. zondag tegen Rijen kun je ook vol aan de bak, ook geen tegenstander omte onderschatten.

Dennis

2020-09-25 10:05:42

"Het klopt dat we snel 2 goals rond de oren kregen, maar hebben we bijna niet de gehele wedstrijd met n 1 mans middenveld gespeeld, die lui kregen ruimte zat van RBC, maar maak je de 3-1 dan gaan bij hun de koppies ook hangen en win je deze wedstrijdop je sloffen"

Ja, dat klopt. De balans was ver te zoeken. Dat was in de eerste helft al, maar in de tweede helft werd het steeds erger. Zelfs bij een 3-1 voorsprong was je dan niet zeker geweest vanwege de grote ruimtes. 

"maar bepaalde dingen moet je wel  bijsturen" eens.

IvoZ

2020-09-25 17:40:33

De druk zit er meteen op en misschien is dat wel goed. In de 2e klasse krijg je het niet cadeau, als het niet goed staat dan ga je nat. Als de trainer zo aan blijft kloten gaat het niet meer om de kerst halen, maar de herfstvakantie. Je mag van een trainer van een 2e klasser verwachten dat hij vanuit een bepaalde visie speelt en niet 3x per wedstrijd de hele tactiek door elkaar haalt. Dat spelers beginnen te mopperen zegt genoeg: zij zien ook wel dat het tactisch niet klopt. En als zo'n pipo dan ook nog 90 minuten staat te brullen langs de lijn, het zijn de F-jes niet he. Hij is blijkbaar niet erg zeker van de instructies die hij meegeeft en is de hele tijd aan het bijsturen. Daar word je toch knettergek van als speler.  

Met een degelijke tactiek en de poppetjes op de juiste plek speel je om het linkerrijtje of meer. Maar met Pietje Paniekvoetbal langs de lijn ga je om degradatie spelen. 

Barry

2020-09-25 20:31:44

RBC heeft nu genoeg geld in kas om Koos te ontslaan en die 20.000 af te kopen. Ze vinden vast een goede regeling samen. Ik zeg; nu van trainer wisselen voor het te laat is...