Doet RBC mee om de prijzen dit seizoen?

Absoluut!

26%
Ik weet het nog niet

3%
Nee, middenmoot is het hoogst haalbare

71%

Stemmen: 210

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC na onnodig verlies uitgeschakeld

Gepost door:Dennis // 2020-09-12 21:24:36 // 1332 keer bekeken

RBC kan zich na vanavond volledig op de competitie gaan richten. In het thuisduel met SSV'65 moest door de Roosendaalse ploeg gewonnen worden om door te gaan. Dat lukt niet. De ploeg uit Goes won met 1-2. Kansen kreeg RBC genoeg, gescoord werd er ook, maar de vlag die telkens de lucht inging voorkwam dat de oranje-witten de gescoorde doelpunten ook toegekend zagen worden. Gino Pieter wist wel op het scorebord te komen via een van richting veranderd schot.

Trainer/coach Koos Waslander had andermaal een uitgedunde groep tot zijn beschikking. Issam Dahmani (schorsing), Randy Elst (vanwege corona-test), Soufian Charraoui (vanwege corona-test), Anass el Gamali, Imran Echambit en Burhan Akbas (allen geblesseerd) waren niet inzetbaar.  Daardoor was er een plek in de achterhoede gereserveerd voor Riyad Khidar van RBC O19. Carlos Ramos verscheen aan de aftrap en begon op het middenveld.

De ploeg uit Goes trok zich vanaf de eerste minuut terug op de eigen helft en daar veranderde gedurende het duel weinig aan. RBC had ondanks de vele afwezigen het betere van het spel en wist gaten in de verdediging te vinden. De eerste kans was voor Assad el Harti die een teenlengte tekort kwam om de voorzet van Anwar Tarfit binnen te tikken. Niet veel later wist de doelman van SSV'65 met een redding een schot van diezelfde El Harti te keren. Na een half uur kwam RBC wel tot scoren toen El Harti een rebound binnenschoot, nadat Tarfit de paal raakte. De vlag ging echter omhoog voor buitenspel. Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak, toen een schot door de benen van rechtsback Ricardo Mannie in de verre hoek gepromoveerd werd tot doelpunt. Daarna leek de Roosendaalse ploeg al snel weer op gelijke hoogte te komen toen El Harti een op een kwam, maar zijn schot werd gekeerd, maar ook ditmaal werd het afgevlagd en toegekend.

In de tweede helft werd Pieter naar voren gezet en werd er met drie verdedigers verder gespeeld. Het leverde enkele grote kansen op, waar El Harti weer tot scoren kwam maar andermaal werd het doelpunt via een vlagsignaal afgekeurd. Het leidde tot grote frustratie, want ook ditmaal stond El Harti niet buitenspel. Een aantal minuten later was het aan de andere kant via een counter wel raak. Een kwartier voor tijd kwam RBC weer terug in de wedstrijd, toen Pieter zijn inzet via een verdediger in het doel zag belanden. De Roosendaalse ploeg kreeg daarna nog enkele kansen en mogelijkheden, maar een doelpunt viel er niet meer.

Door de nederlaag is RBC automatisch uitgeschakeld. Oranje Wit en SSV'65 bekeren door.

RBC - SSV'65 1-2 (0-1)
0-1
0-2
1-2 Pieter

Opstelling RBC: Van Oorschot; Mannie, Pieter, Khidar, A. Akbas; Ramos (c), De Voogd, Lakbir; De Visser (Yachou), El Harti, Tarfit 
Reacties

Kland

2020-09-12 23:09:48

Weinig spelers. We hard et toch 20? Waar zíjn die allemaal? Weet je nog: 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Dat komt zeker uit. 

Rbcfan

2020-09-13 08:51:29

Schande gewoon laatste worden in de poule met het potentieel 3x afgevlagd oké maar door wissels staat het elftal wederom niet goed, tactisch....... De glans van Kloetinge RW is er niet meer en al twee wedstrijden amper 11 eigen man beschikbaar waardoor je ook ploegen uit jeugd benadeelt en competitie moet nog starten ;D

Ouwegetrouwe

2020-09-13 21:33:20

de foto's:

https://myalbum.com/album/udNRmA5BB4R4