Doet RBC mee om de prijzen dit seizoen?

Absoluut!

26%
Ik weet het nog niet

3%
Nee, middenmoot is het hoogst haalbare

72%

Stemmen: 211

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest met duidelijke cijfers van Oranje Wit

Gepost door:Dennis // 2020-09-05 20:32:39 // 1408 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om zich na twee wedstrijden te plaatsen voor de knock out-fase in het bekertoernooi. Daarvoor was vanmiddag een overwinning nodig, maar Oranje Wit klaarde de klus in het eerste half uur van de eerste helft. Vier maal troffen zij doel. De Roosendaalse ploeg krijgt zaterdag een herkansing tegen SSV'65. Zij speelden gelijk tegen Wilhelmina'26: 2-2.

Bij RBC konden een aantal spelers niet aan de aftrap verschijnen. Imran Echambit, Soufian Charraoui en Carlos Ramos waren niet inzetbaar door blessures. Assad el Harti kwam er pas in de tweede helft in, ook Lars de Voogd begon vanaf de bank. Jaimy de Visser was weer voldoende hersteld van zijn kwetsuur om in ieder geval een helft te spelen.

RBC leek te beginnen met vier man achterin, maar Ricardo Mannie had duidelijk een opdracht gekregen  om mee naar voren te gaan. Daardoor was er veelvuldig een driemans-verdediging achterin zichtbaar. Uit het verleden was al meerdere malen gebleken dat er dan grote gaten achterin zouden ontstaan. Dat was nu ook weer het geval. Na drie minuten was het al raak. Een fout achterin werd meteen afgestraft. Oranje Wit tikte RBC vanaf het middenveld vaak simpel weg, al leek de situatie zich na ongeveer twintig minuten wat te stabiliseren. De Roosendaalers kregen ook twee goede kansen, waar De Visser de grootste kreeg maar zijn poging richting de kruising werd gekeerd. 

Daarna was het Oranje Wit dat even aanzette. Binnen een tijdsbestek van vier minuten was het drie keer raak. Na de drie treffers vlak achter elkaar bleef Oranje Wit simpel langs de  linies van de thuisploeg heen lopen. Het leverde enkele uitgespeelde kansen op, maar scoren deed de ploeg uit Dordrecht niet meer.

In de tweede helft werd de organisatie met 4-3-3 goed gezet. Daarnaast werden een aantal wissels toegepast om ook in de linies daarvoor wat stabieler te worden. De Voogd, El Harti en RBC O19-speler Imad Bouda el Koubai kwamen erin. RBC was ook twee maal dichtbij een treffer. Eerst schoot Arif Akbas op de lat en na een goede voorzet van el Koubai kopte Issam Dahmani over. Ook El Harti liet zich gelden, hij schoot na een goedlopende aanval voorlangs. Een kwartier voor tijd schoot El Harti zijn naam wel op het scorebord, 1-4. Daarna kreeg Anwar Tarfit nog een uitgelezen mogelijkheid, maar hij vond de keeper op zijn weg. 

Volgende week ontvangt RBC SSV'65. Die club speelde vandaag gelijk tegen Wilhelmina'26. Daardoor staat de Roosendaalse ploeg nog op de tweede plek, en ook die geeft recht op doorgang naar de knock out-fase. 

RBC - Oranje Wit 1-4 (0-4)
0-1 Arslan
0-2 Retel
0-3 Retel
0-4 Arslan
1-4 El Harti

Opstelling RBC: Deleij; Mannie, El Gamali, Pieter, A. Akbas; Dahmani, B. Akbas (De Voogd), Elst (Yachou); Lakbir (Bouda el Koubai), De Visser (El Harti), Tarfit(c)
Reacties

EricK

2020-09-06 18:27:26

Jammer hoor

Hup RBC

Barry

2020-09-06 21:23:01

Het spel van Oranje-Wit was gewoon beter. Zo eerlijk is het ook. Wel heel weinig toeschouwers voor de zaterdagavond. Een gedegen corona-toezicht ontbrak overigens

Ad P

2020-09-06 22:30:41

We hebben nu vier uitwedstrijden achter de rug en nergens waren de maatregelen zo uitgebreid als bij ons.

Uitvoering is eigen verantwoordelijkheid en over het algemeen goed nageleefd. Dus voor mij prima zo.

Barry

2020-09-07 08:24:05

Dan verschillen wij van mening Ad. Er was nauwelijks toezicht zaterdag 

Adje

2020-09-07 09:10:17

Toch eens met Barry. Ik telde op 1e foto, die inmiddels veranderd is op RBCvoetbal, liefst 20 personen die voor de kantine stonden.  Er is duidelijk melding gemaakt wat de regels zijn, dan is het aan RBC en de supporters, en het zijn doorgaans de eigen supporters die voor de kantine staan, om zich daar aan te houden hoe moeilijk het ook is, begrijpelijk want we zijn langzaam allemaal klaar met corona, maar het is niet anders.

Kland

2020-09-07 17:40:50

Een zwaluw maakt nog geen zomer heb ik gezegd.

Eerst resultaten zien en dan pas geloven. 

Ouwegetrouwe

2020-09-07 21:00:10

de foto's van de westrijd

https://myalbum.com/album/HcRgooWceDWD