Doet RBC mee om de prijzen dit seizoen?

Absoluut!

26%
Ik weet het nog niet

3%
Nee, middenmoot is het hoogst haalbare

71%

Stemmen: 210

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest oefenduel van Rood Wit W

Gepost door:Dennis // 2020-09-01 22:51:18 // 1038 keer bekeken

RBC heeft het oefenduel tegen zondag eersteklasser Rood Wit W verloren. De thuisploeg was met 2-0 te sterk. De ploeg van trainer/coach Koos Waslander kreeg voldoende grote kansen, maar de enige keer dat het net bolde voor de oranje-witten was na een doelpunt van Assad el Harti. Deze werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Bij RBC achterin begon RBC O19-speler Riyad Khidar. Afgelopen seizoen speelde hij ook al een aantal wedstrijden mee met het eerste elftal en ook vanavond bleef hij prima op de been. Rechtsachterin werd ditmaal Anass el Gamali gesposteerd. Gino Pieter begon in het centrum. In het doel stond Matthias Deleij, die een uitstekende indruk achter liet.

De eerste helft was RBC de betere van de twee, maar tien minuten voor de rust was de tank bij de Roosendaalers ver leeg. Rood Wit kreeg daarna een aantal kansen. Die werden allemaal onschadelijk gemaakt door Deleij, maar één minuut voor rust moest hij capituleren toen na goed terugleggen de bal in de verre hoek werd geschoten, 1-0. Daarvoor had de Roosendaalse ploeg al enkele kansen laten liggen. Soufian Charraoui zag zijn inzet net gekeerd worden, El Harti zag een schot geblokt worden en na een prachtige aanval over meerdere schijven gaf de ingevallen Anwar Tarfit met een hakbal een open kans aan de inlopende Issam Dahmani, maar ook hij vond de keeper op zijn weg.

In de tweede helft wisselde coach Waslander een aantal keer en de tank van RBC raakte steeds verder leeg. El Harti kreeg nog wel twee mogelijkheden. Zijn eerste poging ging net naast en na een voorzet van Tarfit kopte hij over. Er waren wel voldoende mogelijkheden om vanuit de tweede lijn te schieten. Dat gebeurde door RBC één keer. In de laatste minuut schoot Charraoui een vrije trap net over, daarna was het duel gelijk klaar. Rood Wit had toen al voor de 2-0 getekend. Door de vele ruimtes die steeds meer prijs gegeven werd liep de thuisploeg er een aantal keer gemakkelijk doorheen. De enige die nog wel helemaal bij de les was - doelman Deleij - hield de aanvallers van Rood Wit meerdere malen van scoren af. Ook de paal bracht nog een keer redding. In de absolute slotfase moest ook Deleij nogmaals capituleren, 2-0.

Aankomende zaterdag speelt RBC haar tweede bekerduel. Dan is zaterdag eersteklasser Oranje Wit de tegenstander. Zij wonnen het eerste duel van SSV'65 (2-1). 

Rood Wit W - RBC 2-0 (1-0)
1-0
2-0

Opstelling RBC: Deleij; El Gamali (Mannie), Pieter, Khidar (Ramos), A. Akbas (Mekkaoui); Dahmani, B. Akbas (Lakbir), Echambit; Elst (Charraoui), El Harti (B. Akbas), Charraoui (Tarfit)
Reacties

Adje

2020-09-01 23:22:31

Vooral voor rust sterk en goed spelend RBC gezien in n moordend tempo. Rood Wit kwam er sporadisch aan te pas en kwam geheel tegen de verhouding op voorsprong. Na de rust was het flink minder ook vanwege de wissels.

Heb goed gevoel over gehouden betreffende he elftal, maar heb ook mijn vraagtekens over bepaalde spelers die hebben laten zien dat ze over n ontzettend kort lontje beschikken en dat kan de ploeg dit seizoen weleens op kunnen gaan breken als er dat niet snel uitgehaald wordt. Dit zal nog n imense klus worden voor de technische staf. Voetballend zit het wel goed al mag er verdedigend wel wat meer power komen dat bond ik het minst sterke van het elftal.

Barry

2020-09-02 09:50:30

Koos haalt de kerst niet. Dit krijgt hij niet opgelost met al die "eigenheimers". 

Adje

2020-09-02 11:42:47

Waarvan akte Barry. Slaat echt nergens op wat je nu zegt.

Ouwegetrouwe

2020-09-02 13:30:51

de foto's van Rood Wit - RBC:

https://myalbum.com/album/STzFjs8SQnwz

Bert de Beuker

2020-09-02 15:16:29

Voor de balans in het elftal was het inderdaad wel lekker geweest om wat meer achternamen als 'De Voogd', 'Elst' of 'Deleij' in de selectie te hebben. Ook tegenstanders zinspelen op het over de kling jagen van de jongens die daar gevoelig voor zijn. Wie deze selectie bekijkt, ziet dan al snel een hoop jongens die voor elkaar in de bres springen, waarbij het de vraag is of de club daar dan ook uiteindelijk beter van wordt. 

Verder is het de vraag of Barry de Kerst haalt. Afgaande op het niveau van zijn posts zou dat niet het geval zijn.

Bert de Beuker

2020-09-02 15:17:18

* op dit forum wel te verstaan bedoel ik natuurlijk. Ik gun ieder een lang en gezond leven, laat daar geen misverstand over bestaan.

Kalsdonk

2020-09-02 15:50:31

Wat mij gisteren opviel buiten dat RBC spelers zich snel uit de tent lieten lokken, is dat de scheidsrechter totaal de baas niet was over de wedstrijd. Hij floot regelmatig op appel van de spelers (zowel voor als tegen RBC). Verder viel het mij ook op dat er niet echt een team staat met een duidelijke tactiek/visie, er werd vooral veel negatief gecoacht en ontiegelijk veel gedribbeld wat vaak tot balverlies leed. Ik hoop dat koos dit er in de twee aankomende bekerwedstrijden uitkrijgt en dat er meer een teamgevoel gaat worden gecreëerd.

Willempie

2020-09-03 13:46:47

Tactiek en visie was vorig seizoen ook ver te zoeken. Want met 3 verdedigers liep echt goed en maar blijven volharden.  Men heeft nu eenmaal een bepaald slag spelers gehaald met techniek en temperament. Mooi om te zien maar af en toe loopt de temperatuur op. Balans in dit elftal gaat heel belangrijk worden. Dienende spelers naast de dribbelaars!