RBC wint eerste bekerwedstrijd

Gepost door:Dennis // 2020-08-29 23:21:15 // 990 keer bekeken

RBC heeft haar eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen weten te winnen. De Roosendalers kwamen halverwege de tweede helft op achterstand, maar in de blessuretijd wist de ploeg van trainer/coach Koos Waslander alsnog de overwinning te pakken. Soufian Charraoui was het goudhaantje, die diep in de blessuretijd een vrije trap achter de doelman schoot. Het duel werd tijdens en na afloop ontsierd vanwege racistische opmerkingen richting spelers van RBC. Aanvoerder Carlos Ramos kreeg na afloop nog een rode prent toen er een opstootje was naar aanleiding van een opmerking die niet door de beugel kon richting hem. De scheidsrechter verklaarde na afloop 'niets gehoord te hebben'.

Bij RBC moesten vandaag twee spelers aan de kant blijven vanwege blessures. Mohamed Mekkaoui en Jaimy de Visser waren wel aanwezig, maar konden niet in actie komen. Het doel werd vandaag verdedigd door Robbert van Oorschot. Opvallend was dat Randy Elst naast Issam Dahmani startte vlak voor de verdediging. Charraoui startte op tien. Assad el Harti had een basisplek als aanvalsleider, die op zijn beurt geassisteerd werd door de vleugelaanvallers Anwar Tarfit (links) en Imran Echambit (rechts).

Voor RBC was dit het eerste duel dat op echt gras werd gespeeld. De afgelopen drie oefenwedstrijden speelde de Roosendaalse ploeg namelijk op kunstgras. Dat was af en toe te merken, waardoor de passeerbewegingen soms wat moeizaam gingen. De ploeg van Waslander zette de thuisploeg vanaf het begin vast. Wilhelmina'26 probeerde met counters gevaarlijk te worden, maar de meeste werden in de kiem gesmoord. RBC dreigde op haar beurt een aantal keer zeer gevaarlijk te worden, maar de eindpass ontbrak telkens. De enige echte kans kwam uit een vrije trap. Randy Elst vond de vuisten van de doelman. Charraoui schoot daarvoor nog uit de tweede lijn over. De thuisploeg probeerde het vooral op RBC's linkerflank. Arif Akbas speelde echter een zeer goede wedstrijd, zowel aanvallend als verdedigend was hij ijzersterk.

In de tweede helft wisselde Waslander gelijk twee maal, er mag namelijk vijf maal gewisseld worden. Lars de Voogd en Ricardo Mannie kwamen in het veld voor Tarfit en Gino Pieter. RBC voerde gedurende de tweede helft de druk wat op. De Voogd leek de openingsgoal te kunnen maken, maar zijn intikker werd geblokkeerd. Even later leek Mannie de score te openen, maar hij schrok zo van de doelman voor zich dat hij de rebound tegen de keeper aan schoot. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg uit het niets op voorsprong. Bij een hoge bal was er miscommunicatie tussen doelman Van Oorschot en Dahmani, waardoor Dahmani de bal omhoog en achteruit kopte. De bal werd daarna simpel binnnen geknikt door een aanvaller van Wilhelmina'26.

RBC moest nu op jacht naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd werd Dahmani naast El Harti geposteerd. De thuisploeg kreeg enkele grote kansen om het duel in het slot te gooien door het risico dat RBC nam. Die kansen werden echter niet verzilverd. De Roosendaalse ploeg bleef de bal rondspelen en probeerde met moeilijke steekpassen er doorheen te komen. Dat werd echter steeds simpel verdedigd. De ene keer dat er een hoge voorzet werd gegeven was het ook meteen raak. Dahmani kopte de bal tegen de touwen. Op dat moment liep de blessuretijd al. Charraoui wist in de slotminuut alsnog de overwinning veilig te stellen. Een vrije trap die was toegekend moest overnieuwe genomen worden, toen Ramos naar beneden werd getrokken. De doelman van de thuisploeg anticipeerde andermaal op een voorzet, maar Charraoui koos nu voor een hard schot in de korte hoek, 1-2.

In de slotseconden leek Wilhelmina'26 nog recht te hebben op een strafschop, toen een aanvaller van de thuisploeg ging liggen na een mogelijke overtreding van Ramos. De scheidsrechter wuifde het incident echter weg en floot vlak daarna af. Na het duel kreeg Ramos nog een rode prent toegewezen op weg naar de kleedkamers. Hij reageerde op een ontoelaatbare opmerking, wat door de leidende arbiter met rood werd afgedaan. Na afloop zou de scheidsrechter aangeven die opmerking niet gehoord te hebben. Het is de vraag wat RBC als club hier mee gaat doen. In deze tijd kan dit ontoelaatbare gedrag niet meer weggekeken worden.

Volgende week speelt RBC haar tweede bekerwedstrijd. Dan is Oranje Wit de tegenstander. Zij wonnen vandaag met 2-1 van SSV'65.

Wilhelmina'26 - RBC 1-2 (0-0)