RBC verliest eerste oefenduel van BVCB

Gepost door:Dennis // 2020-08-16 09:55:01 // 591 keer bekeken

RBC heeft het eerste oefenduel op het nieuwe seizoen verloren. Op bezoek bij zaterdag eersteklasser BVCB werd het 2-0. De Roosendaalers leken halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer te maken via Jaimy de Visser, maar deze werd onterecht afgevlagd vanwege buitenspel. Ondanks aandringen van de ploeg van  trainer/coach Koos Waslander bleef het bij 2-0, een eindstand die vroeg in de tweede helft op het scorebord kwam.

Bij RBC ontbraken een aantal spelers. Zo waren onder andere Soufian Charraoui, Assad el Harti, Matthias Deleij, Anass el Gamali en Faisel Bensiali niet aanwezig. Daarentegen was er wel de terugkomst van Chaib Azaimi, die zich weer heeft aangesloten bij de groep. 

In de eerste helft had RBC het moeilijk. Dat was ook niet gek, omdat een hoop nieuwe spelers voor de eerste keer met elkaar samen speelden. De thuisploeg leek in fases een geoliede machine, met een aantal goede aanvallen. De verdediging van de Roosendaalers wankelde een aantal keer. Tot een kans leidde dat nog niet, maar de eerste kans die BVCB kreeg was wel meteen raak. Aan de linkerkant in het strafschopgebied werd met een hard schot doelman Robbert van Oorschot gepasseerd. De bal verdween in de verste kruising, 1-0. 

De thuisploeg zette door en vond makkelijk openingen in de verdediging van RBC. Van Oorschot wist met een save een snelle verdubbeling van de score te voorkomen en de lat bracht ook eenmaal redding. Aan de andere kant kregen de Roosendaalers weinig voor elkaar. De youngsters die opgesteld stonden liepen veel te veel met de bal. Dat zorgde niet alleen dat kansrijke aanvallen geneutraliseerd werden, maar ook dat bij balverlies gevaarlijke situaties ontstonden voor het doel van Van Oorschot.

Vroeg in de tweede helft kreeg BVCB twee uitgespeelde kansen, maar twee maal werd de trekker niet overgehaald. De derde maal was het echter wel raak, 2-0. Na de 2-0 nam RBC het initiatief over. Conditioneel zit het bij de oranje-witten prima en met Carlos Ramos in het veld kwam er ook meer structuur in het veldspel. Hij coachte volop en kansen werden niet meer weggegeven. Naast hem brachten ook de ingebrachte spelers Jaimy de Visser en Chaib Azaimi nieuw elan. Dat resulteerde uiteindelijk in de aansluitingstreffer van De Visser, die een voorzet in het dak van het doel kopte. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel, en deed daarna nog een aantal maal zijn vlag omhoog tot grote frustratie van meerdere spelers. In de slotfase kreeg RBC nog een goede mogelijkheid, maar de inzet  van RBC O19-speler Dorhian Puati Makaya werd met een sliding geblokkeerd. 

BVCB - RBC 2-0 (1-0)
1-0
2-0

Opstelling RBC: Van Oorschot (Braeckmans); Burhan Akbas (Azaimi), Pieter (Ramos), Arif Akbas, Mo Mekkaoui; Dahmani, De Voogd, Echambit; Lakbir (Makaya), Elst, Tarfit (De Visser)
Reacties

Barry

2020-08-15 21:28:22

Vandaag even gaan kijken. Aanvallend ziet het er prima uit, maar verdedigend is er nog het nodige werk te verrichten. Vooral de omschakeling

Ad P

2020-08-15 23:46:39

Aanvallend alleen in het laatste half uur dreigend. Maar onze beoogde spits was er nog niet bij dus hoopvol gestemd.

Rbcfan

2020-08-16 08:13:26

Natuurlijk een eerste wedstrijd en een nieuw team maar wat ik zag kon me niet echt tevreden stellen. Verdediging leek wel een gatenkaas en aanvallend zeer onmachtig. Al vanaf de start zijn er veel spelers afwezig en hebben voorin ak weinig opties, tevens zijn het veel jonge fragiele spelers dus iets meer body was fijn geweest. Het is tevens opmerkelijk dat er nu al 2 jongens van o19 moeten opdraven terwijl het eerste genoeg man heeft, dit stoort de voorbereiding van get eigen team ondanks dat ze het prima dedem