Podcast de Luiten: Oranje Hemden (2): Eric's verzameling

Gepost door:Dennis // 2020-08-05 13:51:51 // 1242 keer bekeken

"Oranje hemden komen op het veld". Twee afleveringen over een van de mooiste RBC-onderwerpen die er zijn: shirts! In aflevering 2 gaat Floyd bij Eric thuis langs om over zijn collectie te praten, en spreken we ook uitgebreid met Rene van de Klundert en Vincent Veldhuis. Allemaal aan elkaar gepraat vanaf het terras bij Hotel Tongerlo, in de Roosendaalse zomerzon.

Beluister het via: hier
Reacties

Ger van der Hoeven

2020-08-05 21:07:42

Het is wellicht leuk om ook een aandacht te besteden aan de ontstaansgeschiedenis van dat lied.

Benthem van

2020-08-06 09:56:46

Er is de afgelopen tijd veel gediscussieerd over onze club. Bijna niemand was voor een fusie terecht in mijn ogen. Gelukkig kunnen we doorstarten en ziet het er allemaal wat positiever uit. Wat we wel hadden verwacht dat er meer vrijwilligers zich zouden melden . Tot op heden valt dat tegen. Er zijn diverse vacatures op dit moment dus ik zou zeggen stop met typen en kom ons helpen we hebben jullie hard nodige. Samen de schouders er onder RBC fans. Ik kan me niet voorstellen dat er hier geen assistent scheidsrechter rond loopt bijvoorbeeld.

Barry

2020-08-06 12:44:46

Zo te zien op de website is er een hele waslijst aan vrijwilligers nodig. Te gek voor woorden dat zoveel teams nog onvoldoende begeleiding hebben (gezien het contirbutiebedrag). Kunnen ze niet gewoon een aantal betaalde teammanagers en vlaggers inhuren? Het is niet voor niets een "Voetbal Academie". Wie gaat er nu een halve zaterdag kostenloos opofferen, terwijl de rest allemaal betaald krijgt

Kalsdonk

2020-08-07 12:42:41

@benthemvan wellicht is het een optie om de vacatures voor vrijwilligers online te zetten op: https://www.roosendaalvoorelkaar.nl/ 

hier worden veel vrijwilligers gewerfd in de regio. Of eventueel een aantal scholen in roosendaal (of uit de regio) contacteren zoals het Johan Cruyff College, Avans Roosendaal, Curio Roosendaal of het Cios in Goes. Dit zijn allemaal scholen met verschillende opleiding waarvan er zeker een paar interessant kunnen zijn voor RBC. 

Kland

2020-08-08 12:43:16

Hieruit blijkt maar weer dat er bij RBC weinig echte clubliefde is. Idee van scholen is prima. Moeten we altijd proberen. Maar waar zijn betrokken ouders? En echte clubleden, heeft de club die muv Noud Bominaar wel? Noud wil al een aantal jaren afscheid nemen, maar ook voor de Voetbalacademie meldt zich geen opvolger. Hieruit blijkt maar weer dat RBC geen echte vereniging is maar een verzameling individuen. Jammer want het is zo'n mooie club, maar ook zónder warme uitstraling. Kom op, zet je schouders eronder!!

Barry

2020-08-08 13:13:53

Dit is geheel te wijten aan het beleid van de afgelopen jaren. We vragen dusdanig veel contributie dat ouders er van uit gaan dat alles geregeld is voor dit bedrag. Zoals een paar maanden geleden al geopperd: verlaag de contributie, stop met betalen en wordt een vereniging 

Kland

2020-08-08 14:06:10

Commentaar op beleid is te makkelijk. Wát doe je er zelf  aan? Bij Feyenoord zeggen " geen woorden maar  DADEN.....

Bert de Beuker

2020-08-08 15:40:56

@Kland,

Barry doet een suggestie. Wat we weten is dat het niet zo is dat de vrijwilligers voor RBC in de rij staan, en dat het wekelijks posten van een waslijst aan benodigde mankracht geen zoden aan de dijk zet. Tegelijkertijd bewijzen de mannen van Podcast de Luiten dat het sentiment rond RBC nog altijd leeft. Het is aan het bestuur om daar stappen in te zetten. Hiervan zijn ook de eerste resultaten te zien, getuige de toename van het aantal sponsoren en bijvoorbeeld ook de wijze waarop deze site is opgeleefd. Nu is het nog zaak om te zorgen voor meer beleving rondom het sportieve gedeelte. En nee, een betaald (jaarlijks wisselend) vreemdelingenlegioen zorgt echt niet voor een substantiële toename van het aantal bezoekers op zondag. Laat staan van vrijwilligers. Dus het meedenken van Barry vind ik eigenlijk weinig reden tot afkraken.

Rbcfan

2020-08-08 18:58:58

Welke vereniging heeft hier geen last van? Afgelopen jaar niet voor niets op het journaal geweest. Bij menig club wordt er ter compensatie voor de contributie verwacht dat zij enkele uren voor de club inzetten, deze weg zou rbc ook in kunnen slaan met deze hoge contributie gaat men zich logisch niet aan wagen. Tevens is het jammerlijk dat men steeds een beroep doet op het publiek bijv voor grensrechter terwijl er 6 volwassen stafleden zijn en die daarvoor gecompenseerd worden 

Adje

2020-08-08 19:19:12

@Barry.

Niet alleen RBC, maar heel veel verenigingen hebben te maken met teruglopende vrijwilligers. Daar heeft de hoogte van de contributie die RBC hanteert niks mee van doen. Je doet iets voor de club of niet, dus wat let je en  meldt je aan, dat is vele malen beter dan aan de zijlijn kritiek te leveren op alles wat zogenaamd fout gaat, en dat laatste is niet persoonlijk maar in het algemeen.

Ik heb zelf mogen ervaren hoe het is om als vrijwilliger aktief te zijn bij RBC, ik ervaar het nog steeds als een van de mooiste en dankbaarste periode in mijn leven. Bij RBC heb je te maken met enthousiaste mensen die er altijd zijn voor de club, waarbij je altijd terecht kunt zoals n Noud Bominaar, Vincent van Son, Pierre van Oosterhout en ga zo maar door, ik heb er enkel en alleen hele goeie herinneringen aan en zou het zo ieder aanraden om het ook eens te doen.

Het argument van Barry dat je kosteloos en voor noppes n halve dag opoffert is gewoon onzin, als geld je drijfsveer is ben je totaal ongeschikt voor zo n functie, dat mag nooit je motivatie zijn om iets bij n club te doen. Ik heb er nooit 1 cent voor gekregen, heb er ook nooit moeilijk over gedaan, je doet iets graag of je doet het niet, en als je het goed wilt doen gaat er veel meer tijd in zitten dan die halve dag, maar je krijgt er zoveel meer voor terug. 

Zou ik 20 jaar jonger zijn, ik zou het zo weer doen.

Barry

2020-08-08 20:35:09

Ik blijf bij mijn standpunt dat er momenteel helemaal geen prikkel is voor ouders om in te stappen als vrijwilliger. Door de bedragen die betaald moeten worden verwachten ouders gewoon dat het pico bello geregeld is. Dat is het momenteel verre van bij de jeugd. Door de contributie te verlagen mag je ook meer terugvragen van ouders en leden. Een gemiste kans wat mij betreft en een kortzichtige visie. Geld raakt op, vrijwilligers hou je voor lange tijd (als je het goed doet)

Ger van der Hoeven

2020-08-08 21:05:47

Ik dacht dat het onderwerp de podcast was!

Barry

2020-08-08 22:27:21

Je hebt helemaal gelijk Ger. Was ook niet de bedoeling er opnieuw een hele discussie van te maken. Ging mij om het clubgevoel wat er na de opstart niet meer is. Het zegt veel dat de jongeren Adje, jou, Eric, Mr. en Ouwegetrouwe minder kennen. Lijkt me goed om inderdaad te focussen op weleer 

Kland

2020-08-09 14:15:08

En maar mijmeren over vroeger.  Hoe mooi het was en hoe goed dat we waren. WORDT WAKKER!!! We leven in het hier en nu en met Corona. We spelen 2e klasse!! EN NU MOETEN WE DE HANDJES LATEN WAPPEREN.  Dan zijn jullie echte supporters. Doe wat voor de club!! We hebben in het HÍER EN NU mensen nodig om de club te laten draaien.  Doe eens wat méér voor de club dan alleen podcasts met het verleden te beluisteren!!

Ger van der Hoeven

2020-08-09 21:36:14

Kland, waar heb je het eigenlijk over.

Barry noemde al een aantal namen van mensen die in het verleden heel veel voor RBC hebben betekend.

En jij zegt nu dat wij wat moeten doen voor de club?

Laat eens weten wat je zelf al hebt gedaan en dan graag met je echte naam erbij!!

Benthem van

2020-08-10 10:05:01

Kland@ ben het helemaal met je eens. Verleden is leuk maar het heden is de werkelijkheid. Oh ja  Ger de naam is Van Benthem en nu voor het achtste seizoen actief bij onze mooie club.

Mr.RBC

2020-08-10 11:46:04

Bijzondere inhoudelijke reacties over de potcast hier

Kland

2020-08-10 21:47:27

Ger, heb na heroprichting 4 jaar in bestuur gezeten. Ben in BVO tijd jaren steward geweest. Zat ook 4 jaar in het bestuur van de SV.  Heb in activiteitencommissie gezeten en deed een beetje sponsoring. Dus zeg nou niet dat ik niks bij de club heb gedaan. Als elke supporter zo wat doet dan komt het goed met de club. Daarom DOE ÍETS. 

EricK

2020-08-10 23:00:21

Eindelijk een beetje reuring onder een bericht over de podcast 

Het kan toch allemaal samen, lieve mensen. Trots op het verleden en amibiteus naar de toekomst, terwijl je zelf bescheiden blijft. Ik blijf ervan overtuigd dat we ons mooie verleden kunnen gebruiken om mensen te enthousiasmeren voor de amateurclub RBC, en daar zie ik al een aantal voorbeelden van. We moeten niet in het verleden blijven hangen, maar kunnen het wel gebruiken als bouwsteen voor betrokkenheid bij het nieuwe RBC. 

Vandaag de dag staat er een goeie selectie, zijn we van dat Halsteren-verhaal af, lijken de schulden gesaneerd en doet het RBC Netwerk goede dingen op commercieel vlak. Het bestuur is ook versterkt, en je proeft ook dat de betrokkenheid weer toeneemt bij supporters van vroeger. 

Kunnen elkaar allemaal wel vliegen afvangen maar het gaat op dit moment beter dan een half jaar geleden. Als iemand zich geroepen voelt, spring aan boord 

Barry

2020-08-11 08:28:20

@EricK  allemaal positieve bewoordingen voor iets waar nog geen steek is veranderd. Een leuk charme offensief, maar ik tel er 3 bordsponsoren bij (en 2 die er af zijn gevallen). Een druppel op een gloeiende plaat met dergelijks hoge kostenposten (selectie en VA). Als supporters telt onze stem blijkbaar niet, want men vaart gewoon eigen koers die overigens niet anders is dan de Bermuda driehoek van de afgelopen jaren

EricK

2020-08-11 12:45:42

Oh, OK man.

Ger van der Hoeven

2020-08-11 20:56:52

Kland,

Ik heb niet beweerd dat jij niets hebt gedaan voor RBC.

Maar geef mij dan niet het gevoel dat hetgeen ik in het verleden voor de supportersvereniging heb gedaan helemaal niets te betekenen heeft!!

Ik verwijs nogmaals naar mijn eerste reactie bij dit item.

WIE HET VERLEDEN NIET EERT IS DE TOEKOMST NIET WEERD!!

RBCFOREVER

2020-08-11 22:07:19

Kland ben jij echt voor wie jij je uitgeeft. Want de gene die zoals jij je omschrijft zou nooit op deze manier reageren. Ben jij wel diegene dan valt dit me tegen.

Ouwegetrouwe

2020-08-12 07:38:45

het is 1983, rbc is net terug in het betaalde voetbal, de SV is dringend op zoek naar vers jong bloed. het toemalige bestuur zag dat het met de veranderende omstandigheden iets moest doen om mee te kunnen in de vaart der volkeren. op dat moment was er een SV opgericht door jonge gasten uit Oudenbosch met een verse kijk op het supporterswereldje. na een georganiseerde inloopavond ontstond er een werkgroep die de krachten moest bundelen. uiteindelijk kwam het tot een fusie en een nieuw bestuur, wat een mix van beide groepen was en nog een bestuurslid dat zich spontaan aanmelde. daarna ging het snel, een busplan, compleet met sponsoren en eigen drukkerij met de geboorte van de RBC Expresse en een Jaarboek, gekoppeld aan de busreizen. iets wat bij de landelijke supporters koepel werd gezien als DE aanpak voor supportersreizen en commerciele aanpak daarvan. het bestuur van de SV was brutaal en overtuigend. na de Fuji-expresse, stapte het bestuur met voorbeeldparaplu, pennen, sjaal en placemats naar Romein Staalbouw en vond een overrompelde en vereerde Cees Jan Baartmans die naast RBC ook de SV graag wilde sponsoren. een lokale kruidenier kwam via de SV  in contact met de club. ik hoef geen naam te noemen, maar het was Super en vooral Direct een succes. daar maakte G vd Hoeven deel van uit. hoe ik het weet? ik was er bij....

Kalsdonk

2020-08-12 10:34:39

"uiteindelijk kwam het tot een fusie en een nieuw bestuur, wat een mix van beide groepen was en nog een bestuurslid dat zich spontaan aanmelde."

Dit vind ik persoonlijk het mooiste stukje uit het bovenstaande stuk. Supporters die samenvoegen om uiteindelijk tot een mix te komen van meerdere visies met als doel het beste uit RBC te halen. Laten we dit opnieuw doen, laat alle persoonlijke meningen even los en laten we ons inzetten voor de toekomst van RBC. Want over een ding zijn we het waarschijnlijk allemaal eens: RBC is te mooi om te vergaan. 

Zoals in de laatste wedstrijd tegen Dordrecht werd gezongen: RBC gaat nooit kapot!

Barry

2020-08-12 11:44:33

Ben benieuwd welk deel van de "nieuwe sponsorinkomsten" door het bestuur ter beschikking worden gesteld aan de supporters? Na jaren trouwe steun zou dat wel een mooi gebaar zijn. Ten eerste de toegangskosten afschaffen en iedereen 2 muntjes voor een biertje zou een hoop supporters trekken 

EricK

2020-08-12 15:56:22

Ken mij het ramme of ik een drankje krijg als ik ga kijken? Ik betaal er zelfs liever voor. 

Barry

2020-08-12 17:08:49

Een geste, in welke vorm dan ook, zou ze sieren.

Rbcfan

2020-08-12 17:35:53

Gratis drankje niet nodig, als supporter heb je dat graag over voor de club. Nu er nieuwe eigenaren zijn zou gratis parkeren al de goede richting zijn, want die slagbomen zijn een ergenjs voor ieder en dat maakt rbc minder interessant ook bij bezoekende teams

Harry

2020-08-12 18:12:53

de parkeerplaats is van de gemeente, dus dat gratis parkeren zal wel niet lukken 

Ger van der Hoeven

2020-08-12 21:53:13

Ouwegetrouwe,

Bedankt voor je reactie en wij waren er inderdaad allebei bij, bijna 40 jaar geleden!!

Ook toen waren wij het lang niet altijd met elkaar eens maar dat wil(de) niet zeggen dat je geen respect voor elkaar had of hebt.

Ik denk met heel veel genoegen terug aan de mooie momenten uit die tijd.

Ja, ik weet het, ik word een ouwe lul en volgens de regering behoor ik zelfs tot de "kwetsbare ouderem" .

Het lichaam hapert wel eens, maar de geest blijft nog redelijk jong!!

Ik hoop echt binnenkort nog een wedstrijd te kunnen bekijken.

Ouwegetrouwe

2020-08-12 22:38:59

@Ger, idd waren we het niet altijd met elkaar eens. maar uiteindelijk konden we altijd met elkaar respectvol door een deur, zolang je maar in kunt zien dat het belang van de club op de 1e plaats staat.  en als je een keertje wil komen kijken, laat me weten dan haal ik je op, geen punt.

@kalsdonk, dank je. dat is verenigingsgevoel, dat zit er nog steeds. net zoals bij veel sponsoren en anderen uit die tijd. je merkt en hoort dat er steeds meer mensen hun interesse in de club weer terug vinden. je moet die ontwikkelingen wel willen/kunnen merken. en idd wat we zongen tegen dordrecht is nog steeds zo, en hebben we dit jaar weer laten zien: RBC, gaat nooit kapot, nooit! 

Kland

2020-08-13 11:09:16

RBC Forever: ik blijf buiten de discussie . Mijn gegevens zijn overgenomen maar ik weet niet door wie. Je kunt je hier melden.....j