Doet RBC mee om de prijzen dit seizoen?

Absoluut!

27%
Ik weet het nog niet

3%
Nee, middenmoot is het hoogst haalbare

71%

Stemmen: 200

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Charraoui laatste versterking, Waslander zeer content

Gepost door:Dennis // 2020-06-14 10:41:55 // 2305 keer bekeken

De laatste versterking voor het elftal van trainer/coach Koos Waslander is Soufian Charraoui. De 23-jarige aanvaller komt over van Hoofdklasser Leonidas, zo meldt RBCvoetbal.nl.

Charraoui kwam uit voor de jeugdopleiding van RVVH, maar verliet die in 2015 om zijn debuut te maken voor eersteklasser CVV Zwervers. Daarna kwam hij twee jaar uit voor Spartaan'20, waarmee hij naar de Eerste Klasse promoveerde. Beide jaren wist hij clubtopscorer te worden. Hij wist daarmee een overgang naar Hoofdklasser UNITAS te bewerkstelligen. Ook in het zaalvoetbal liet de middenvelder annex aanvaller van zich horen in de Eredivisie van het zaalvoetbal bij Feyenoord Futsal. Het leverde hem al een paar keer een selectie op voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Vorig seizoen stopte hij met zaalvoetbal, omdat hij de kans kreeg om in semi-profvoetbal te spelen bij Excelssior Maassluis in de Tweede Divisie. Na een half jaar besloot hij echter zijn contract in te leveren, om weer te kunnen zaalvoetballen. Hij wist nog wel eenmaal tot scoren te komen bij Excelsior Maassluis, door in de laatste minuut tegen Jong FC Volendam de winnende te maken in de laatste minuut.Hij ging na het half jaar bij Maassluis voetballen bij Leonidas in de Hoofdklasse. In België pakte hij het zaalvoetbal op het hoogste niveau weer op.

Bij RBC treft hij twee bekenden met Assad el Harti en Issam Dahmani: "Assad is een goede vriend van me. Ik ga er voor zorgen dat hij veel gaat scoren komend seizoen! En Issam is mijn neef waarmee ik samenspeel bij Real Noorderwijk in de Belgische Eerste Klasse van het zaalvoetbal." RBC kent hij als de club uit het betaald voetbal die failliet ging: "Maar ik heb van trainer Koos Waslander begrepen dat de club weer hogerop wil. En dat bevalt mij wel, dat grijpt me aan dat je als club recht door zee bent en gewoon zegt wat je wilt. Ik denk dat ik met mijn aanvallende spel daar prima aan bij kan dragen." Charraoui kan in een aanvallende rol vanaf het middenveld of direct in de aanval uit de voeten. 

Koos Waslander is zeer content met de selectie voor komend seizoen. "Gelukkig hebben we veel goede spelers kunnen behouden. En ik denk dat we goede vervangers hebben gevonden voor de jongens die zijn vertrokken. Veel gasten die Hoofdklasse-ervaring hebben, een goede mix van talent en routine. Dat is belangrijk in de Tweede Klasse."

De selectie bestaat voor komend seizoen uit de volgende spelers: Arif Akbas, Burhan Akbas, Faysal Bensiali, Soufian Charraoui (Komt over van Leonidas), Issam Dahmani (Komt over van SC Kruisland), Matthias Deleij, Imran Echambit (clubloos), Randy Elst, Anass el Gamali, Assad el Harti (Komt over van Leonidas), Tayeb Lakbir (komt over vanuit jeugdopleiding RBC), Ricardo Mannie (Komt over van BSC), Mo Mekkaoui (Clubloos), Robbert van Oorschot (Komt over van WDS'19), Gino Pieter, Carlos Ramos, Anwar Tarfit, Jaimy de Visser (Komt over van Rood Wit W) en Lars de Voogd.
Reacties

Mr.RBC

2020-06-14 10:45:37

Mooi, prima versterkingen allemaal

Boegieman

2020-06-14 10:53:20

Paar spelers die met Koos mee zijn gegaan (Leonidas)

Dennis

2020-06-14 10:58:24

Bijzonder jaar. Coronacrisis, hoop op promotie, gelukje via Bladella en toch promotie. Ik denk ook een prima selectie op papier, het moet in de praktijk allemaal blijken natuurlijk. Veel gearriveerde spelers en wat jonge talenten die zich eraan op kunnen trekken. Benieuwd waar het allemaal gaat eindigen. 

Boegieman

2020-06-14 11:08:01

Op papier in ieder geval goede doelpuntenmakers (goede aanvallende spelers)

IvoZ

2020-06-14 12:14:06

Ik weet het niet hoor jongens. Spelers uit Rotterdam, Belgie, spelers die op hun 27e al 9 clubs versleten hadden, spelers die hoog niveau zaalvoetbal er bij doen, veel direct uit de koker van trainer Koos. Ik mis toch een weer, voor het zoveelste jaar, de binding met club, stad en streek. Ik vind het in dat opzicht een gemiste kans.Is er nou niemand in regio Roosendaal en omstreken die een beetje leuk kan voetballen en bij RBC wil komen?

Verder sluit ik me aan bij Dennis. 

Rbcfan

2020-06-14 12:40:12

Deel wat Ivo zegt. Na het afhaken fusie hadden wij supporters graag een team waarmee je kon indentificeren. Dat is eerlijk gezegd niet gelukt want vrees ook dat het verloop na een jaar groot zal zijn. Er zitten teveel gevaren in deze samenstelling, belasting met zaalvoetbal, lange periode niet gespeeld, kunstgras, reisafstand en hoe gaan ze met tegenslagen om als ze reserve zitten. Op papier prima en hoog niveau gevoetbald maar kunnen niet ontkennen dat ze verhoudingen in de selectie niet helemaal in orde zijn en toekomst zal uitwijzen of dit voor onze uitstraling een goede zaak is. Maar we gaan het zien, hopelijk staat er een team met goede sfeer en die er de komende jaren voor willen gaan

Barry

2020-06-14 12:44:10

Wat een beleid! Nu heb je dus een club met "geld", maar geen supporters meer.... Totaal geen besef voor wie je dit allemaal doet. Wellicht dat er wat familie komt kijken, maar dan zal het ook ver ophouden. Slim bedacht...

Kalsdonk

2020-06-14 12:56:16

In deze situatie is het kiezen of delen helaas. De jongens uit de regio die op hoog niveau spelen, spelen bij rkvv of clu en die maken nou eenmaal niet snel de overstap naar RBC. RBC heeft dus voor kwaliteit gekozen en halen spelers van een hoger niveau uit andere regio's. In mijn ogen is dit ook een van de weinige opties om hoger op te komen want volledig hangen op de jeugdopleiding gaat niet. Verder zijn er ook veel Roosendalers die liever naar goed voetbal kijken dan naar een elftal waarmee ze zich kunnen "identificeren" maar er geen klote van kan. 

Amateurwatcher

2020-06-14 12:58:28

Ik begrijp jullie niet hoor. Moet je kijken wat een kwaliteitsimpuls de selectie krijgt. Komen jullie liever kijken wanneer RBC onderin meespeelt en alle zeilen bij moet zetten om niet te degraderen of willen jullie zien dat de club kwaliteit erbij krijgt en meespeelt om misschien een periode. Ik zou mijn club liever zien winnen dan verliezen, dus ik begrijp jullie redenering niet echt. Als buitenstaander zou ik heel blij zijn met zo'n selectie en juist blij zijn dat je een trainer hebt die dit soort jongens kan overhalen naar RBC te komen. De beredenering dat de combi zaal- en veldvoetbal te zwaar zou zijn is natuurlijk belachelijk, want met die combi hebben ze ook tweede divisie behaald. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken, maar ik zou in mijn handjes knijpen met deze groep.

Rbcfan

2020-06-14 13:11:40

Natuurlijk moeten we blij zijn dat ze komen en over kwaliteit beschikken, door Corona is de tijd al kort geweest en gelukkig staat er een team. Laten we alleen hopen dat het een team wordt en geen eigen BV die bij minste reden vertrekken die ellende genoeg gezien de afgelopen jaren. Komen tegen tegenstanders die een hecht collectief zijn en die alles voor elkaar over hebben, die mentaliteit moet er zijn dan kan het een leuk jaar worden dus ieder moet het een kans geven idd Hup RBC

Nieuwkomer

2020-06-14 18:27:03

Waarom zou RBC geen supporters meer hebben Barry? Ik ben juist heel erg tevreden met de ontwikkelingen van de laatste weken. Vele met mij overigens dus ik heb geen idee voor wie jij allemaal denkt te kunnen spreken.

Het bestuur heeft met daden laten zien dat doorgroeien met het 1e elftal de hoogste prioriteit heeft. Persoonlijk vind ik het ook niet erg dat er veel spelers uit het Rotterdamse komen. Deze spelers willen teminste voor RBC spelen. Daarnaast wat Kalsdonk zegt, wij zitten momenteel in het hetzelfde vaarwater als Cluzona en Rkvv Roosendaal.. rond die clubs heerst een anti RBC stemming en dat zal ook niet gaan veranderen.

Barry

2020-06-14 20:25:07

@Nieuwkomer: Dan spreek je anderen dan wie ik spreek. Er zullen er best zijn die dit een "herkenbaar" team vinden.  Ik hoor zeer zeker ook veel ander geluid

IvoZ

2020-06-15 14:27:09

@nieuwkomer

Juist die Anti-RBC stemming in de regio zou je moeten ombuigen, denk ik. Op dit niveau komt het publiek nog vaak kijken naar de jongens die ze kennen. En die voetballen bij andere clubs. Ik denk ook niet dat RBC nu ineens meer publiek gaat trekken omdat het 2e klasse speelt en er overal spelers vandaan gehaald worden. 

Ik snap ook dat het moeilijk is, er is veel concurrentie en RBC heeft gewoon geen goede naam. Er is te vaak wat aan de hand (geweest). 

Maar iets meer balans tussen Roosendaalse/regio spelers en nieuwkomers van buitenaf was denk ik goed geweest. Ook voor de beeldvorming over RBC. Ik geloof nog steeds in samenwerking op recreatief niveau. Maar eerst de Coronacrisis maar eens doorkomen. 

Willempie

2020-06-15 18:14:21

Is er al een run op de seizoenkaarten?

Amateurwatcher

2020-06-15 18:15:21

Waar praat je over IvoZ?! 12 jongens hier uit de buurt. 3 jongens uit Rotterdam en 4 uit België. Je doet net of er geen Roosendaalse jongens in de ploeg zitten. Als grensgemeente vind ik het helemaal niet gek dat er Belgen aanwezig zijn. Clubs als HVV, Odio, Grenswachters, Terneuzen en noem verder maar op doen vaak ook een beroep op Belgische spelers. Net zoals er een hoop Nederlanders spelen bij Nieuwmoer, Essen en clubs als Hoogstraten. Lijkt mij helemaal niet gek.

Amateurwatcher

2020-06-15 18:18:11

En dan spelen 1 Rotterdammer ( Carlos ) en 3 Belgen ( Arif, Burhan en Tayib ) al een jaar bij RBC. Dus dan gaat het nog om 2 Rotterdammers en 1 Belg. Hoe lang moet je bij een club zijn om geaccepteerd te worden als blijvertje?

Willempie

2020-06-15 18:35:11

Dusssss..........

Willempie

2020-06-15 18:36:27

Hebben we een mooie herkenbare selectie. Amen!

Barry

2020-06-15 18:42:35

...nog even en ze hangen met posters op de slaapkamers...

Adje

2020-06-15 18:52:28

Ik moet het allemaal nog zien wat het gaat worden. Het is nog steeds korte termijn politiek wat er gevoerd wordt bij RBC sinds de heroprichting, er zit niks geen opbouw in, het is een komen en gaan van spelers elk jaar en dat zal deze keer niet anders zijn.

Vandaag in bndestem stonden de transfers binnen het amateur voetbal en wat daar meteen opviel was de vele jeugdspelers die zowel bij MOC 17 als SC Gastel doorstromen naar de selektie. Dan kun je wel n trapje lager spelen maar supporters krijgen wel n herkenbare ploeg te zien op het veld waardoor er vanzelf een binding met zo n seletie ontstaat, dat mis je al jaren bij RBC.

Wederom bestaat de selectie uit n groot aantal spelers van buitenlandse afkomst. Niks mis mee, die jongens kunnen n aardig balletje trappen maar zijn helaas zelden echt teamplayers, we hebben dat in het verleden meermaals kunnen zien. Het zal voor de trainer nog n hele kluif gaan worden om van deze jongens een ploeg te gaan smeden, hoe gaan ze met teleurstellingen om als ze op de bank belanden of als de wedstrijden niet lopen zoals gewenst.

Ik ben ontzettend benieuwd dus hoe dit zich gaat vertalen in het nieuwe seizoen, ik vrees dat het n hele zware competitie gaat worden voor RBC, je kunt niet iedere keer opnieuw vanaf 0 beginnen en dan maar hopen dat het opgepakt wordt, 1 keer gaat dit beleid zich wreken en wat dan.. ?

Ik hoop natuurlijk dat ik het mis heb, maar ik denk dat er meerdere zijn die weinig tot geen binding meer hebben bij deze club, je bouwt op deze manier geen onderlinge band op tussen spelers en supporters, nu niet en in de toekomst niet omdat je weet dat 75 % van deze groep straks weer gevlogen is.

Ouwegetrouwe

2020-06-15 19:00:47

adje, de trainert kent de meeste nieuwkomers. ik heb daar vertrouwen in. met dit materiaal dat veelal hoger dan 2e klasse speelde en de kern die we hadden die het niveau best aan kan, heb ik er vertrouwen in. als je de ontwikkelingen volgt is het duidelijk dat er nu een opbouw van de club en wat daar omheen zit begonnen is. het kan nu best wel eens snel gaan. maar ieder zn mening.

we waren verlost van altere, en nu keert hij terug als barry.....

Adje

2020-06-15 19:13:36

Ik geef je graag het voordeel van de twijfel ouwegetrouwe, maar goed materiaal is per definitie nog geen goed elftal. We gaan het zien zoals ik al aangaf, maar ik kan niet ontkennen dat ik toch wel n beetje sceptisch ben.

Willempie

2020-06-15 20:01:56

@ Barry. Het is maar wat je opgeeft aan bn de stem, want iedereen kan het doorgeven. Denk je nou echt dat (al) die jeugdspelers voor het eerste elftal zijn. Ben zelf bij meerdere amateurverenigingen actief geweest en de meeste jeugdspelers die dooorstroomden gingen naar 2de of 3de elftal. Tja Selectie bevat meer dan het 1ste elffal, staar je niet blind op het aantal jeugdspelers die vanuit de O-19 naar de senioren moeten.

Barry

2020-06-15 20:39:30

@Willempie. Ik had het niet over spelers doorgeven aan BNdeStem. Ik ben het volledig met je eens dat veel van die jeugdspelers het 1e niet halen. Adje verwoord het volgens mij goed. Laten we hopen dat het vanaf het begin een succes wordt 

Willempie

2020-06-15 21:55:03

Thierry Aarts