Carlos Ramos: "Ik heb nu al enorm veel zin in het nieuwe seizoen!"

Gepost door:Dennis // 2020-04-28 20:05:00 // 1482 keer bekeken

Carlos Ramos is ook volgend seizoen speler van RBC. De huidig aanvoerder van de Roosendaalers kwam door een achillespeesblessure minder in actie dan gehoopt, maar sloot net voor de topper tegen SC Gastel weer aan. Het coronavirus maakte een vroegtijdig einde aan de competitie, maar de 33-jarige verdediger annex middenvelder is ook komend seizoen van de partij, zo meldt RBCvoetbal.nl.

Begin november ging het fout voor Ramos, die noodgedwongen voor langere periode aan de kant moest blijven. "Voordat ik geblesseerd afhaakte, had ik al weken klachten, maar omdat belangrijke spelers ontbraken, speelde ik gewoon door. Maar door de steeds meer optredende pijn kon ik niet het spel brengen wat men van mij mocht verwachten en verdween ook het plezier. In overleg met de coach en de technische staf heb ik toen besloten eerst aan mijn volledig herstel te gaan werken", vertelt Ramos.

Vlak voor de toppers tegen SC Gastel en Zundert sloot Ramos weer aan. Beide wedstrijden werden gewonnen, maar daarna werd de competitie voor onbepaalde tijd gestaakt vanwege het coronavirus. Uiteindelijk zou de KNVB besluiten om de competitie niet meer uit te spelen. "We hadden ons als groep ten doel gesteld om voor de titel te gaan. Nadat we in de eerste seizoenshelft hier en daar toch nog wat punten hadden laten liggen, zaten we na de winterstop in een uitstekende flow. En dan is het natuurlijk balen dat de competitie wordt stilgelegd. Maar goed, balen over een gemiste promotie is natuurlijk niets in vergelijking met de ellende en het leed wat vele families de afgelopen periode is overkomen. Kijk, wij als RBC krijgen gewoon een nieuwe kans. Wij moeten er met z'n allen de schouders onder zetten en er komend seizoen alles aan doen om RBC alsnog hogerop te brengen", zegt Ramos. "Natuurlijk hebben wij er in de spelersgroep al lang en breed over gesproken en ik merk een enorme gretigheid bij de andere jongens om die doelstelling met RBC volgend seizoen alsnog te willen bewerkstelligen. Ik heb daar ook zeker vertrouwen in. Ik heb nu al enorm veel zin in het nieuwe seizoen!"

De selectie voor komend seizoen herbergt veel spelers die afgelopen seizoen ook in actie kwamen voor RBC. Naast Carlos Ramos hebben de volgende spelers ook hun ja-woord gegeven: Matthias Deleij, Gino Pieter, Anass el Gamali, Marouane Hamdoune, Randy Elst, Faysel Bensiali, Anwar Tarfit, Arif Akbas en Burhan Akbas. Met onder andere Lars de Voogd en Mo Azaimi wordt nog gesproken en zijn er ook gesprekken met mogelijke nieuwkomers. 

Naast bovenstaande blijvers zijn er ook vier spelers die aangegeven hebben hun heil ergens anders te gaan zoeken. Klacson Soares Wanderley (Excelsior Essen), Jari Rommens (DOSKO), Yorben Bus (Cluzona) en Gino de Klerk (Rood-Wit W) vertrekken aan het eind van het seizoen bij RBC.
Reacties

IvoZ

2020-04-29 09:59:56

https://www.bndestem.nl/roosendaal/rbc-kan-weer-vooruitkijken-eindelijk-geen-rode-cijfers-meer~a443afad/

Wederom positief nieuws, mooi dat deze mensen samenwerken om RBC te helpen. Met een behoudend financieel beleid moet RBC weer gezond te krijgen zijn en een toekomst hebben als club. Als er dan sportief ook stapjes gezet kunnen worden, komt het zeker goed. En hopelijk komt er een eigen 2e speelveld, dat blijft een belangrijke voorwaarde.   

Frank

2020-05-03 12:50:33

Klopt het dat RBC alsnog gebruik gaat maken van het veld van Aleco?

Boegieman

2020-05-03 17:22:00

https://www.bndestem.nl/amateurvoetbal/cvtd-derde-divisies-naar-18-teams~ab06f220/

Als het 18 teams wordt, dan is de kans heel groot dat we 2e klasse spelen volgend seizoen

Ad P

2020-05-03 21:59:52

Ik hoop het, Boogieman. Maar het is voor mij niet de begrijpen hoe die piramide werkt...

IvoZ

2020-05-04 09:55:30

"Mocht het aantal per divisie naar 18 gaan, dan moeten er in totaal zes teams worden toegevoegd. "

De vraag is hoeveel extra verschuivingen er hierdoor komen in Zuid-1-Zondag. Misschien wel geen een. 

Men wil nu een eredivisie met 20 clubs en een 3e divisie met 18, de vraag is of je al die wedstrijden komend seizoen al ingepland krijgt. 

Mr.RBC

2020-05-04 11:03:49

En de eerste topper al weer binnen JAIMY DE VISSER

Ouwegetrouwe

2020-05-04 13:04:14

@ivoz, beweging komt er sowieso, Vlissingen en Desk gaan naar de zaterdag. Maar Goes wil terug naar de zondag, das wel weer jammer

IvoZ

2020-05-04 16:18:54

@Ouwegetrouwe

Als je switcht van zaterdag naar zondag of andersom word je toch op het laagste niveau ingedeeld? Ook Steenbergen en MOC gaan naar zaterdag, trouwens, dus extra instroom vanuit de 4e klasse komt er sowieso wel.

Ouwegetrouwe

2020-05-05 11:25:20

@ivoz Goes is nog steeds een zondagclub, ze speelden als opvulling in de zaterdag omdat er een verschil was in de verdeling door de degradaties uit de 2e divisie. dus als ze terug naar de zondag willen gaan ze naar de 3e div zondag. Goes heeft immers als een zaterdag1 in de 4e klasse. idd komt er opvulling vanuit de 4e klasse, breskens en clinge hebben al een verzoek ingediend, zit je daar ook nog met een gering aantal teams in de 4e klasse en een aantal 5e klassers die telkens naar brabant moeten. daar zal dus een grote nieuwe indeling komen. maar laat obs hopen dat we in de 2e mogen starten.