Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

25%

Stemmen: 137

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

Seizoen ten einde; RBC geen kampioen

Gepost door:Dennis // 2020-03-31 20:25:35 // 2742 keer bekeken

Er wordt dit seizoen niet meer gevoetbald op de Nederlandse amateurvelden. Het seizoen is daarmee ten einde, zo meldt de KNVB. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen van het kabinet. Iedere club begint volgend seizoen in dezelfde klasse als dit jaar. Er waren al langer geruchten dat de KNVB tot dit besluit zou komen. Waar in België besloten werd om de huidige stand als eindstand te pakken kiest de KNVB voor een reset.

 

Reacties

Jove28

2020-03-31 20:27:30

weer een jaar in de derde klasse ik weet niet of ik dat nog een keer kan opbrengen ik heb er langzaam genoeg van

:'(

Rbcfan

2020-03-31 21:02:45

Waardeloos besluit! Had België als voorbeeld aangehouden. Gezondheid staat voorop en voetbal is maar sportieve bijzaak maar komt zeer ongelegen. Wat gaat dit betekenen voor rbc? Eens met bovenstaande, nog een jaar 3e niet echt fijn, kan je het zelfde bereiken, tegenstanders beter komend jaar? Hoe ziet het eerste eruit, veel verloop? Hoe wil je selecties versterken nu je nergens heen kan en belangrijkste ook sponsoren hebben voor niets ingelegd en lukt dat komend jaar weer? Onzekerheid alom ... halsteren ook geen promotie dus accomodatie niet nodig  

Ivo

2020-03-31 21:54:43

Jammer, want een groot deel van de competitie was al gespeeld. In Belgie doen ze het anders en dan is het seizoen toch niet helemaal voor niets. Maar helemaal eerlijk is het ook niet, al zijn er competities waar de nummer 1 meer dan 10 punten voor staat en dus ook geen kampioen wordt. 

Het zit allemaal niet mee. Mislukte nacompetities, dan weer een team dat helemaal instort door intern gezeik, en nu dit weer. De terugkeer van RBC naar hogere niveaus lijkt wel vervloekt. 

Ik hoop wel dat Roosendaal en omstreken eens een keer de rug recht en ergens achter gaat staan. Het zou echt zonde zijn als RBC definitief verdwijnt. Of fuseert met Halsteren, want dan is het voor mijn gevoel RBC niet meer. 

Frank

2020-03-31 21:58:05

Wat een onmogelijk besluit van de KNVB!! Weet iemand hoe onze selectie er komend seizoen voor staat?

EricK

2020-03-31 22:11:17

Ben hier wel zo schijtziek van zeg, godverse kut echt

Ouder

2020-03-31 22:19:58

Krijg ik hiermee dan ook eindelijk een deel van mijn geld terug!

Roosendaaler1

2020-03-31 22:40:21

Of je betaald 600 euro contributie aan sprookjesverhalen, en probeert nou geld terug te krijgen, voor iets waar niemand iets aan kan doen. Had dat maar wat eerder bedacht ????

Ouwegetrouwe

2020-04-01 13:23:18

Wat een laffe daad van de knvb zeg. Maar past in het verhaal dat de jeugd tot 12 niet meer hoeft te leren wat verliezen en winnen is. Die vd Zee kan beter naar de Forellenbond gaan of zo. Dit is zo schandalig. Win je twee periodes en ongeslagen tegen de top 7 in je klasse krijg je dit. In de 2e klasse staan FC Tilburg en Desk kansloos onderaan, of een Achills'29 met 1 punt, werkelijk onbegrijpelijk. Wat dat aangaat doen ze het in Belgie beter. Eerst hebben hier ze de nacompetitie al verkwanseld door veel te laat aan het seizoen te beginnen en een veel te lange winterstop en nu dit weer. Oss'20 een straatlengte voor en hup weg promotie. Te triest voor worden deze mensen die geen idee of er zand of lucht in en bal zit....

Ivo

2020-04-01 15:17:09

Maar let op Ouwegetrouwe, in heel Nederland gaat één club wel door de KNVB tot kampioen uitgeroepen worden (op doelsaldo), want Ajax heeft altijd een streepje voor. Dit zie je al weer van mijlenver aankomen. 

Maar goed, laten we ons hier maar houden bij RBC. Hopelijk zijn we er volgend seizoen nog. Als ik de Podcasts hoor (waarvoor dank!),dan  weet ik dat allemaal nog niet zo zeker. 

Pietje2

2020-04-01 15:45:59

Wat is een voorsprong van 6 punten? Er wordt net gedaan of de titel al een zekerheidje was.

Ivo heeft gelijk, de podcast liet een niet hele positieve indruk achter qua geld

Ouder

2020-04-01 16:28:33

Ik vraag me af of ik  het (oude) bestuur persoonlijk aansprakelijk kan stellen voor het financiële wanbeleid. Als ik de huidige voorzitter hoor zeggen dat er nu nog steeds allerlei "administratieve onduidelijkheden" zijn dan begrijp ik de enorme schuld.  Kan iemand, met een juridische achtergrond, mij hier in helpen? 

Ivo

2020-04-01 17:23:22

@Ouder

Ik begrijp het probleem niet zo. Je hebt er met je volle verstand gekozen om je kind bij RBC te laten voetballen. Je wist vooraf wat de contributie was, en door overmacht ligt het voetbal nu overal stil. Als je ontevreden bent kan je je kind per direct overschrijven naar een andere vereniging. Het seizoen zit er toch op. 

Adje

2020-04-01 17:33:30

@ Ouder. RBC kan hier helemaal niks aan doen, staat zelf ook machteloos door deze hele corona crisis. Het is net zoals Ivo al aangaf, je hebt er zelf voor gekozen om je kind bij RBC te laten voetballen, je bent dus ook akkoord gegaan met het bedrag wat je moet betalen aan contributie, dus ga nu niet afgeven op RBC, die hadden het ook liever anders gezien momenteel.

Ouder

2020-04-01 17:44:52

Adje, ik begrijp dat je het voor RBC opneemt en ik zelf verantwoordelijk ben. Wat me wel erg steekt is dat er blijkbaar allerlei betalingen zijn gedaan waar niet iedereen van op de hoogte was. Dan mogen ze mij ook best een kleine terugbetaling doen. Al is het alleen al voor het gebaar 

Ivo

2020-04-01 17:52:39

@Ouder

Alle voetbalclubs innen gewoon de contributie. Doen ze dat niet dan vallen ze om. Amateurclubs draaien voor een groot deel op de baromzet en die is helemaal weggevallen. 

Geloof me, RBC is hier echt niet anders in dan andere clubs. 

Mening

2020-04-01 19:25:59

Iedereen mag uiteraard zijn mening hebben m.b.t. het besluit van de KNVB, daar zijn wij (gelukkig) een vrij land voor. Als ik mijn mening dan mag geven, Het is jammer om te zien dat mensen hier de realiteit verliezen (ook op Facebook). We kunnen België erbij gaan halen, over hoe goed hun oplossing wel niet is. We hebben met een wereldwijd probleem te maken maar RBC Roosendaal is negatief benadeeld, dagelijks overlijden er nog duizenden mensen in de wereld maar RBC is benadeeld. De trainer van RBC loopt z'n pension mis maar RBC is benadeeld. Ik heb 1 tip voor meneer Koos (Geldwolf) Waslander: gedraag je volwassen en ga niet de gebeten hond uithangen. Verder wens ik jullie toch het alle beste in nog een jaar 3e klasse en blijf gezond.

Ger van der Hoeven

2020-04-01 19:38:08

Hoe zouden de reacties geweest zijn als de KNVB deze maatregel had genomen vóór de wedstrijden tegen Gastel en Zundert en dan graag een eerlijk antwoord.

Besef nou toch eindelijk eens dat in de huidige situatie voetbal inderdaad maar een bijzaak is en RBC, als 3e klasser, uiteraard maar een hele kleine bijzaak.

Verwijzend naar nog niet zo lang geleden: een voorsprong van 6 punten is geen garantie voor de titel.

Ik hoop dat jullie allemaal gepaard mogen worden voor coronabemettingen in je naaste omgeving, maar je gaat de zaken dan wel heel anders bekijken!!

Rbcfan

2020-04-01 20:02:11

Teleurstelling mag idd en idd zijn clubs, sponsoren niet blij. Kijk naar Oss of Halsteren ook daar investeringen kwijt. Maar ook ik heb met verbazing gelezen naar de laatste alinea van Koos, denk dat de uitspraak mislopen verbeterd contract bij promotie in deze Corona niet gewenst is. Ben je graag met de spelers en de club bezig of is geld de drijfveer? Indien het laatste hou dan de eer aan jezelf 

EricK

2020-04-01 21:49:32

Ik ben het eens met de heer of mevrouw Mening en dank hem of haar voor zijn constructieve bijdrage.

Verder: een beschamend optreden van Koos. Je kunt echt wel wat vinden van de beslissing van de KNVB maar ten eerste, draag je lot als een man, en ten tweede, hoe durf je over centen te beginnen op dit moment. Totaal ongepast. Ik kan me niet voorstellen dat het bestuur hier blij mee is.

In breder perspectief baal ik er ook van omdat we er telkens in slagen een lelijke kant van de club te laten zien. Een hoop mensen doen hun best de bedenkelijke reputatie (terecht of onterecht!) van de club te verbeteren en dan word je hier onderuit gehaald door je eigen trainer (die ook nog probeert te spreken voor de supporters - nou, liever niet).

Wie de reacties leest op de FB-pagina van BN/DeStem die wordt niet vrolijk. De tandjes, wat een dramatische reputatie hebben wij. En we doen het zelf, grotendeels.

Ouder

2020-04-01 22:11:04

Oei, oei, oei...en nu mag ik het zeker niet over de contributie hebben? Wat een "hoofdtrainer". Ontslaan deze man!

RBCFOREVER

2020-04-02 05:25:19

Koos waar ben jij mee bezig. Totaal ongepast. Weet iedereen gelijk wat voor een flapdrol jij bent. Je bewoordingen raken kant nog wal. Pissig nee wij als club zijn teleurgesteld. Over geld beginnen foei foei. Jij hebt je centjes als een van de weinigen gehad. Vele anderen krijgen een vergoeding niet. RBC is met verschillende acties bezig om financiële steun en armslag te krijgen en wat doe jij..... ik mis geld ze zitren aan mijn portemonee...  je bent voor mij een geldwolf een passant. En wat doet een passant... juist, om met je eigen lievelings coachend woord te spreken .... DOOOORRRRRR?R de deur naar buiten. Wat heb jij ons als RBC te kakken gezet. En wat heb jij onze slechte reputatie nog verder verslechterd.

Willempie

2020-04-02 09:33:40

Koos praatte toch niet met de krant? Had hij beter kunnen volhouden. Super volwassen hoor!

Voor de rest laat ik het er maar bij.

Frank

2020-04-02 10:27:37

Weet iemand hoe RBC met deze situatie omgaat? Komt er een tegenbericht in BNdeStem?

Bert de Beuker

2020-04-02 10:49:35

Is het misschien een idee dat we naast de lopende actie ook een inzamelingsactie starten om de gemiste inkomsten van onze toptrainer te compenseren? Zodat 'ie gewoon brood kan blijven kopen etc? Bijvoorbeeld een euro voor elke training die hij niet gegeven heeft? Lijkt me meer dan terecht, zo'n man moet je koesteren.

EricK

2020-04-02 11:32:24

Goede vraag, Frank. Vind eigenlijk dat de club dit niet weersproken kan laten.

De Generaal

2020-04-02 16:00:05

Gooi V benthum er ook uit dan

Benthem van

2020-04-02 18:45:55

Het is van Benthem.

Ger van der Hoeven

2020-04-02 20:48:15

Na mijn eerste, wellicht wat impulsieve reactie, waar ik echter wel achter blijf staan, nog het volgende.

Wat de KNVB ook beslist er blijven natuurlijk altijd "winnaars en verliezers". ook als je het Belgichge besluit zou volgen. Aangezien ik al een aantal virologen hoorde beweren dat er in dit jaar helemaal niet meer zal worden gevoetbald, vroeg ik me het volgende af.

Kan de KNVB het besluit over het amateurvoetbal niet uitstellen tot er enig zicht is op een datum waarop weer kan worden gespeeld en als dit dan inderdaad pas in 2021 zou zijn, kan dan niet voor het volgende worden gekozen:

Zodra de competitie in 2021 kan worden hervat wordt deze voortswgezet op basis van de tot nu toe behhaalde resultaten en standen in het huidige seizoen, waardoor de competitie dus in feite wordt uitgesmeerd over 2 seizoenen maar er in ieder geval wel een volledige competitie is gespeeld

Ik besef dat ook dit weer de nodige problemen met zich mee zal brengen zoals: wat doe je met de overgangsregeling van spelers naar andere clubs.

Dit was maar een poging om een aanvaardbare oplossing te vinden maar misschien willen anderen met creatieve oplossingen die ook hier plaatsen.

Wie weet zit er de oplossing bij waar nog geen enkele voetbalbond aan had gedacht.

Dus; aan de slag en laat je herens werken over dit probleem!! 

De Generaal

2020-04-02 21:29:54

Op zich zou het een optie kunnen zijn,alleen moeilijk haalbaar denk ik.Je zit dan met contracten vd trainers en spelers op divisie nivo.Dan de grootte vraag???   Hoe gaat RBC dit uitzingen dan aangezien ze nu bijna op omvallen staan en dan nog een maand of acht rond komen zonder inkomsten.Daar red je het niet mee met die paar euro bij elkaar te schooien.

Pietje2

2020-04-03 08:57:12

Drie man in dienst....

Ik denk dat de hoofdtrainer aardige vergoeding heeft...beschamend

Adje

2020-04-03 17:47:51

Heb vandaag dat stukje over RBC gelezen in bn de stem, vraag me af wat Waslander eigenlijk verkeerd zegt. Uiteraard is het zo dat hoe hoger je club speelt, des te beter je vergoeding is die je als trainer krijgt. Dat heeft niks met geldwolf en weet ik al niet wat te maken, maar gewoon zoals het er aan toe gaat in de voetballerij. Er zal best wel n clausule in zijn contract zijn dat bij promotie zijn aandeel in de vergoeding daar op aangepast zal zijn, uiteraard mag je dan best wel teleurgesteld zijn. Hij is ook maar n mens.

Ik vind dat we weer flink doorslaan hier door hem meteen weg te zetten als n zondebok. Was de competitie uitgespeeld en RBC zou kampioen zijn geworden, had iedereen hem op handen gedragen.

Frank

2020-04-03 18:14:10

@Adje, ik respecteer iedereen zijn mening. Alleen om dit nu goed te gaan praten gaat me wel erg ver. De club wordt grandioos geschaad door hem

De Generaal

2020-04-03 18:16:36

Adje Adje Adje  wat ik niet begrijp is dat hier zo veel weerstand over het besluit is.

Voor RBC is een voorsprong van 6 punten nu eenmaal geen uitgemaakte zaak.

Verder roept hier iedereen van alles maar kan RBC zonder steun niet overleven.

Los daarvan  komen we in een crisis terecht zowel economisch als financieel.

En hier lopen de meeste,volgens maar met 1 hecencel,te piepen dat ze onrecht is aangedaan.

Er sterven elke dag onschuldige slachtoffers en worden vele mensen ziek.

Is er bij deze club dan geen normaal besef van de toestand in de wereld.

SCHAAM JE DIEP 

Verbaas me werkelijk dat halsteren hier mee wil fuseren,maar daar zit ook zo'n zelfingenomen kereltje(Ron v Nijnatten) die door iedereen word uitgekotst (sorry altere )

Wat een triest zooitje zeg

Benthem van

2020-04-03 18:19:16

Adje@ helemaal mee eens maar dan zal ik wel weer een kontkruiper zijn. Wat dat mag wel mensen proberen te beschadigen op social media en dan ook je naam er nog niet eens onder durven zetten. Dan bedoel ik jou niet hoor adje.

De Generaal

2020-04-03 18:35:04

Erik SCHAAM je.......:..

Om in deze tijd over een verbeterd contact de gaan huilen.

Zoveel meer kan het niet zijn,want RBC is klinisch dood.

En trouwens ik denk dat de meeste clubs volgend seizoen wel een envelopje klaar willen leggen voor deze op en top clubman.,al is het alleen maar uit zelfspot.

De Generaal

2020-04-03 18:36:24

Sorry voor mijn vorig taalgebruik.

Daar heb je een punt erik

Adje

2020-04-03 18:41:46

@ Generaal of wie je ook zijn mag.

De corona crisis treft ons allemaal, dat zal niemand ontkennen, we hebben er dagelijks op wat voor manier mee te maken en het einde lijkt nog lang niet in zicht helaas

Dat neemt niet weg dat: 

De UEFA landen wil gaan straffen die de competitie stil leggen 

De burgemeester van Nijmegen de 4 daagse door wil laten gaan waar 40.000 man gezamelijk lopen

Het IOC op het allerlaatste moment onder druk van Japan besloten heeft om de Olympische spelen te cancelen, waren dat eigelijk niet van plan

En ga zo maar door.

Daar hoor je niemand over. Maar omdat er iemand van RBC iets zegt in de krant, breekt meteen bij n aantal mensen de pleuris uit.

Niemand hier zal zeggen dat deze crisis geen impact op je leven heeft, het is een ramp van ongekende omvang, dat ben ik dan wel met je eens, maar hou eens op om af te geven op RBC, dat is het enigste waar je op uit bent blijkbaar, en liefst anoniem, zo makkelijk.

De Generaal

2020-04-03 18:53:41

Dat bedoel ik Adje,

Je gaat nu vergelijken met top evenementen waar het om veel geld draait.

Ik heb toevallig RBC een paar keer gezien en bijna alle anderen elftallen.

Maar dat heef niets met topsport te maken!!!!!

Inclusief jou RBC als de nr 2-3-4-5-6-7 enz.

Het is gewoon recreatie nivo.

Alleen dat mag je hier niet zeggen want dan spat je betaald voetbal droom uiteen.

Wake up ADJE 

WouterRBC

2020-04-03 19:12:05

Ik heb zo eens het idee dat het er maar eetnje is die zich moeten schamen... SCHAAM JE DIEP... WAKE UP.. zegt opzich al genoeg denk ik....  Jarenlang op de tribuen of langs de kant van het weld.. En jarenlang volg ik dit forum en deze site. Vaak jeuken mijn handen en vingers om te reageren, maar nagenoeg altijd de eer aan mezelf gehouden.. Sommige mensen weten niet beter denk ik dan...  In al die tijd zijn maar een paar namen die continue blijven hangen, Ouwegetrouwe, Adje, EricK, Ivo en vele andere die ik vast vergeet (voel je niet gepasseerd indien ik je niet opnoem..). Zo af en toe, best gerelegd eigenlijk (zo stiekem) komt er een andere naam tussendoor, die uiteraard het wiel denkt uitgevonden te hebben.  Te denken aan een 'generaal'.. een 'altere', voorbeelden te over.. (Ja! Een voorbeeld.. Voel je zeker niet persoonlijk aangevallen.). Die opeens overal en nergens een mening over hebben.. En dat mag uiteraard, voordat de bezoeker zich aangevallen voelt, we leven een land met een vrije meningsuiting, dus prima.. Maar neemt niet weg dat het erg lachwekkend is..... Mensen, laat ze lekker in het eigen sop gaar koken. Maar laten we aub de crisis niet groter maken dan dat het is, laten we de 'samenwerking' niet nog groter uitmeten dan dat het is. Des te meer reacties er komen, des te hoger ze stuiteren vanachter het schermpje. Want wat is het toch lekker om veilig vanuit het luie stoeltje thuis de boel hier op te komen naaien.  Daar waar de hoofdtrainer de positieve PR voor de club in de ijskast heeft gezet, kunnen wij ons verstand uiteraard nog wel gebruiken. Positiviteit mensen, erg jammer van het kampioensschap... maar we hebben meer 'hobbeltjes' overwonnenen. Zoals in de welbekende podcast besproken is: zonder de zure momenten zijn de zoete momenten lang niet zo zoet.. of zoiets..

De Generaal

2020-04-03 19:28:58

Wouter prima stuk.

Ik loop al een tijdje mee......ja van de jeugdkampioen aan de telefoonstraat.

Ongeveer een jaartje of 8 daar gevoetbald tot de selectie!...in de tijd van Epi drost,Cor Pot enz.

RBC altijd met bovengemiddelde interesse blijven volgen.

Alleen hebben die ongeveer 35 jaar gemeen.....financieel wanbeleid!!!!....mensen al dan niet opzettelijk belazeren.

Of vin jij die hoop centjes voor zo een belabberde jeugdopleiding oké?

Er zijn zelfs verleningen in de 3e klasse  waar het hoogste jeugdelftal hoger speelt dan bij ons.

Dit zeg ik niet om de boel op te naaien maar is gewoon gebaseerd op waarheden 

Ger van der Hoeven

2020-04-03 20:33:06

Ik had gevraagd om meningen over het wel of niet voortzetten van deze competitie maar er worden nu weer allerlei zaken bijgehaald die daar niets mee te maken hebben.

Laat nou een zien dat je ook creatief kunt zijn in plaats van over allerlei andere zaken te beginnen!!

Ik wacht nog steeds op goede ideeën.

Frank

2020-04-03 21:09:34

Ik had ook een vraag. Weet iemand hoe onze selectie er volgend seizoen voor staat? Ving op dat Dosko interesse heeft in Deleij 

Roosendaaler1

2020-04-03 21:12:35

Denk je nou echt dat de KNVB op ideeën van een clubje mensen zit te wachten Accepteer wat er besloten is, zijn wel belangrijkere dingen om je druk over te maken

Willempie

2020-04-04 11:10:45

https://www.rksvhalsteren.nl/voortgang-onderzoek-samenwerking-met-rbc/

De Generaal

2020-04-04 11:50:28

Dit word het begin van het einde,

Twee verenigingen die het financieel moeilijk hebben gaan fuseren terwijl allebei de accommodatie aangehouden worden.

Mijn tip,RBC kijk of je met André bij aleco iets kunt beginnen en dan maar overleven in de 3e klasse.

Beter dan je hele identiteit en verleden weg te gooien