RBC knalt zich steviger op troon na overwinning op Zundert

Gepost door:Dennis // 2020-03-09 08:49:30 // 1272 keer bekeken

RBC heeft ook haar vierde wedstrijd na de winterstop in winst weten om te zetten. Zundert, voor deze wedstrijd nog in de race om de eerste plek, kreeg vooral na rust een flinke tik uitgedeeld door de manschappen van trainer/coach Koos Waslander en lijkt voorlopig afgehaakt. het werd uiteindelijk 5-1 met een uitblinkende Marouane Hamdoune die twee treffers en een assist voor zijn rekening nam.

In de basisopstelling was een plek gereserveerd voor Anass el Gamali, die naast Carlos Ramos in het centrum begon. Gino Pieter begon - net als vorige week in de tweede helft tegen SC Gastel - als rechtsback. Gino de Klerk kon niet in actie komen vanwege een blessure. Er werd gekozen om in een 4-4-2 formatie aan het duel te beginnen, waarbij afgewisseld Jari Rommens, Klacson Soares Wanderley en Yoran de Bruin de twee spitsen vormden.

Zundert koos voor een behoudende speelstijl, iets wat zij in de heenwedstrijd tegen RBC ook al deden. Toen had het succes en scoorden zij binnen twee minuten de openingsgoal. Daar leek het in dit duel weer op uit te draaien. Ook toen wisten zij over de rechterkant door te breken, alleen kon nu een doelpunt ternauwernood voorkomen te worden. De eerste helft was daarna vrij gezapig. RBC had moeite om een bres in de verdediging te slaan en Zundert wist met een aantal counters wel gevaar te stichten, maar grote kansen bleven uit. Bij RBC was Randy Elst gevaarlijk met twee afstandsschoten. Vlak voor de rust was de Roosendaalse ploeg wel dichtbij een treffer toen Elst Rommens bereikte die zijn inzet naar de kruising duwde, maar met een katachtige redding van de goalie van Zundert werd een doelpunt voorkomen.

Vlak voor de rust moest er nog wel een noodgedwongen wissel plaatsvinden. Mo Azaimi moest vervangen worden vanwege een blessure. Zijn plek werd overgenomen door Lars de Voogd die - net als El Gamali in de eerste helft - aantoonde ook basiswaardig te zijn. Net na de rust was het overigens meteen raak voor RBC. Via de linkerkant wist De Bruin met een lob in de verre hoek de stand op 1-0 te brengen. De Bruin werd bedolven onder de felicitaties en kreeg ook een applauswissel later in de tweede helft. "Ik draag het doelpunt op aan mij broertje," zo liet hij na afloop weten.

Na de 1-0 moest er noodgedwongen weer een wissel plaatsvinden. Rommens raakte geblesseerd in een duel met een speler van Zundert en werd vervangen door Hamdoune, die met luid gejuich werd begroet door de RBC-aanhang. Hamdoune had niet veel nodig om te laten zien waarom hij zo geliefd is bij de aanhang die hem vorig jaar in actie zagen: binnen zeven minuten tijd verdubbelde hij de score met een lob over de keeper. Niet lang daarna kon hij andermaal juichen toen hij met een fantastische bal van De Voogd - die eveneens fantastisch werd aangenomen door Hamdoune - voor de 3-0 tekende.

Ruim tien minuten voor tijd wist Zundert iets terug te doen. RBC liet de teugels wat vieren en via de rechterkant schoten zij in de lange hoek raak, 3-1. Een minuut later was het echter alweer raak aan de andere kant toen een voorzet vanaf rechts binnen werd geknikt door Klacson Soares Wanderley. Vier minuten daarna werd het ook nog 5-1. Hamdoune werd bereikt aan de linkerkant en met een vlijmscherpe voorzet, een voorzet die vorig seizoen zo vaak beloond werd met een doelpunt, werd nu binnengelopen door El Gamali.

Door de overwinning en de nederlagen van SC Gastel en Terneuzen staat RBC nu met zes punten voorsprong op de eerste plek. Volgende week ontvangt de Roosendaalse ploeg vv Schijf, dat vandaag wist te winnen van Terneuzen.

RBC - Zundert 5-1 (0-0)
1-0 De Bruin
2-0 Hamdoune
3-0 Hamdoune
3-1
4-1 Wanderley
5-1 El Gamali

Opstelling RBC: Deleij; Pieter, Ramos (c), El Gamali, Bus; M. Azaimi (De Voogd), Akbas, Elst, De Bruin (Bensiali); Rommens (Hamdoune), Wanderley
Reacties

Rbcfan

2020-03-08 19:01:37

Klasse boys, een goede tweede helft gezien! Nu dit voortzetten en 10 wedstrijden volhouden  Genoten van Lars welke het middenveld beter liet renderen en een fantastische invalbeurt van Hamdouane. Je vormt met zijn allen het team en ook de wissels zijn hier een belangrijk onderdeel van!

EricK

2020-03-08 20:18:40

Echt met goed gevoel thuisgekomen weer. De eerste helft was vlak, met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Deleij aantal keer attent, met name op lange ballen. Tweede helft was bij vlagen een gala-voorstelling. Uiteraard een fantastische invalbeurt van Marouane, maar ik wil toch graag ook Randy Elst even noemen. Echt een goede voetballer. Verder Anass, Pieter en Ramos erg degelijk, en de ploeg werd niet zwakker toen De Voogd inviel. 

Wat ik misschien nog wel het mooiste vond was hoe er echt een team stond. Goals die samen werden gevierd, ploeggenoten die echt onwijs blij waren voor Marouane, het applaus voor hem na de wedstrijd. Eindelijk weer eens een topmiddag bij RBC: goed voetbal en echt dat verenigingsgevoel.

RBC  

EricK

2020-03-08 20:20:08

Die keeper van Zundert was trouwens echt goed. Klinkt raar om dat zo te benadrukken, maar eerste helft pakt hij een aantal goeie ballen, en in de voortzettingen was hij ook erg sterk. Zat er na de wedstrijd lelijk doorheen, maar vind dat hij terug kan kijken op een prima optreden. En misschien ook vreemd om te zeggen, maar vond Zundert sterker dan Gastel. RBC haalde gewoon een heel hoog niveau, de tweede helft.

Ouwegetrouwe

2020-03-08 20:39:43

de foto's van de 2e topper op rij die ook weer de volle winst opleverde:

https://myalbum.com/album/JB58tkVa6bsp

Jove2810

2020-03-08 22:33:00

de eerste helft kom je een paar keer goed weg wel heel goed keepers werk van Deleij ,tweede helft was van een heel ander gehalte een Rbc dat een heel hoog niveau haalde 

Ivo

2020-03-09 08:00:21

Top! Nu volhouden mannen!

Ad P

2020-03-09 11:39:51

Mannen, ik heb genoten gisteren. Nu niet meer twijfelen en vol voor het kampioenschap!

En Koos, die jongen die inviel, leuk spelertje. Misschien iets voor de basis?

OD Sjon

2020-03-09 12:21:13

Geweldig, klasse!

Kalsdonk

2020-03-09 13:53:24

Zeer goede wedstrijd en dan vooral de 2de helft! Wat me vooral opviel was de positieve wind die weer door het stadion waaide, blije spelers, blije supporters en de titel die steeds meer inzicht komt. Laten wij als supporters daarom deze periode extra achter het team gaan staan! De opkomst en de binding met de regio kan nog beter, laten wij ons steentje daarin bijdragen door de positieve wind verder te blazen door de gemeente en onze eigen kennissenkring