RBC ontvangt zondag Zundert

Gepost door:Dennis // 2020-03-07 15:09:22 // 410 keer bekeken

Na de overwinning van vorige week op SC Gastel (1-0 winst) heeft RBC de koppositie van de derde klasse A in handen. Na de winterstop won de ploeg van trainer/coach Koos Waslander alle drie de competitieduels. Er werd wel constant met het kleinst mogelijke verschil gewonnen, waar de tegenstander mogelijk meer had verdiend. Het is vooral aan doelman Matthias Deleij te danken dat er geen puntverlies geleden wordt na de winterstop.

De clubs vv Steenbergen en SC Gastel kregen flink wat uitgespeelde kansen om in een vroeg stadium van de wedstrijd het duel al in het slot te gooien. Tussendoor werd wel een oefenduel tegen vv Cluzona verloren (6-3), zij maakten de kansen wel af. Bij alle drie de duels kwam een ding naar voren die aanwijsbaar als oorzaak van de vele kansen genoteerd kan worden: de driemansverdediging. De gehele competitie wordt constant bewezen dat een driemansverdediging niet werkt voor deze ploeg en het een wonder is dat die wedstrijden toch regelmatig in winst omgezet worden, zelfs in het bekertoernooi tegen vijfdeklasser DEVO (1-3 winst) werd het eerste alarm geslagen dat een driemansverdediging in theorie mogelijk werkt, maar in de praktijk onuitvoerbaar is. Zodra er weer vier man achterin staan drogen honderd procent kansen op van de tegenpartij en rijgt RBC zelf de kansen aaneen. Bij sv MOC'17 (1-2 overwinning) werd met vier verdedigers begonnen, en alleen in de slotfase nam de druk op het doel van Deleij toe; dat hielp RBC zelf in de hand door flink gas terug te nemen in de tweede helft.

Ook in het duel met SC Gastel werd dat duidelijk dat de beginopstelling niet voldeed. Na 35 minuten werd Gino Pieter, die als spits begon, teruggezet centraal in de verdediging naast Carlos Ramos. Prompt nam RBC het initiatief over in het duel. Gastel kreeg het gehele duel geen uitgespeelde kansen meer en de Roosendaalers pakten de winst en de koppositie over.

Het is de vraag hoe vaak doelman Deleij het vege lijf nog kan redden van RBC indien er voor deze speelwijze wordt gekozen. Met Zundert staat er morgenmiddag weer een heel belangrijk duel op het programma voor de Roosendaalse ploeg. Zundert staat in verliespunten drie punten achter de ploeg van Waslander en zou in verliespunten gelijk kunnen komen bij winst. 

In het uitduel koos Zundert, die vooraf als titelkandidaat werd bestempeld en nog volop meedoet in de strijd om de eerste plaats, voor een behoudende speelwijze en vooral in de omschakeling RBC pijn probeerde te doen. Dat gebeurde al na een kleine twee minuten toen een voorzet werd binnengelopen. Gedurende het eerste bedrijf werden de oranje-witten sterker en na enkele goede kansen maakte Tarfit gelijk. In het tweede bedrijf gebeurde er eigenlijk weinig. RBC kon geen bres slaan in de compacte speelwijze van Zundert en de thuisploeg toen was ook niet bij machte om grote kansen te krijgen. 

Bij een overwinning op Zundert aankomende zondag doet RBC erg goede zaken en haakt de ploeg uit het gelijknamige dorp voorlopig af voor het kampioenschap. Bij RBC kan Tarfit niet in actie komen door middel van zijn opgelopen rode kaart van vorige week.
Reacties

Frank

2020-03-07 19:58:51

Is er al iets bekend over de spelers die gaan en de nieuwe die komen?