RBC wint belangrijk duel met SC Gastel

Gepost door:Dennis // 2020-03-01 19:05:56 // 1548 keer bekeken

RBC heeft het belangrijke duel tegen SC Gastel in de derde klasse A weten te winnen. De Roosendaalers wonnen door een doelpunt van Clackson Soares Wanderley. Door de overwinning staat RBC nu alleen aan kop in de competitie.

RBC-trainer Koos Waslander koos er voor om met een driemansverdediging te spelen met Carlos Ramos als centrale verdediger die op zijn beurt geassisteerd werd door Gino de Klerk (rechts) en Yorben Bus (links). Voorin stond centrale verdediger Gino Pieter opgesteld naast Wanderley. Bij balbezit speelde RBC zelfs met vier aanvallers met Anwar Tarfit en Yoran de Bruin die aansloten vanuit het middenveld.

De tactiek die werd gekozen zorgde vanaf het begin voor problemen en dat duurde zo tot de 35ste minuut. SC Gastel had op dat moment al met 0-3 voor kunnen staan. Drie maal kwam het alleen voor doelman Matthijas Deleij, maar ook drie maal wist de doelman zijn doel schoon te houden. De inzetten van de aanvallers van de bezoekers mikten op de benen in plaats van het doel, waardoor het 0-0 bleef. RBC kon daar alleen een rolletje van Wanderley uit de tweede lijn tegenover stellen. De bezoekers voetbalden ook beter, RBC was telkens een stap te laat. Zowel achterin als op het middenveld.

Die situatie veranderde toen Pieter gedirigeerd werd om achterin plaats te nemen naast Ramos en er weer naar 4-3-3 werd geschakeld met Wanderley in de punt en Tarfit en De Bruin op de flanken. Arif Akbas kwam meer naast Mo Azaimi te spelen. De stabiliteit die daarmee gepaard ging zorgde voor een kentering in de wedstrijd. RBC voerde de boventoon, dicteerde het spel en bepaalde het tempo van de wedstrijd. Elst was dichtbij toen een vrije trap rakelings over ging en De Bruin kwam tot scoren, maar werd afgevlagd vanwege buitenspel. Ook Wanderley kreeg nog een grote kans, toen hij met een geweldig balletje van Elst werd weggestuurd, maar zijn lob ging net naast.

In de tweede helft werd Anass el Gamali ingebracht naast Ramos en schoof Pieter door naar de rechtsbackpositie. Daarmee werd de situatie nog beter, en dat resulteerde dan ook meteen in een doelpunt. De thuisploeg bracht meer energie in de wedstrijd en onder leiding van Elst werden de aanvallers regelmatig optimaal bediend. Tien minuten na de rust wist Elst met een geweldige beweging twee middenvelders het bos in te sturen, gaf een goede pass op de meegelopen Tarfit die met een indraaiende voorzet Wanderley wist te bereiken die tegendraads de 1-0 wist binnen te schieten.

Na de voorsprong leek RBC snel door te drukken, maar na een kleine vijf minuten verstompten de energie wat en liep de thuisploeg achteruit. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er wel steeds meer ruimte op het veld voor de oranje-witten. De ingevallen Rommens was heel dichtbij toen hij de verdediging van Gastel volledig wist uit te spelen, maar zijn schot in de korte hoek ging net voorlangs. Daarvoor had Gastel ook een grote kans, toen Bus volledig verkeerd stond en een aanvaller van de bezoekers de bal voor het inkoppen had. Zijn inzet ging echter naast. Drie minuten voor tijd leek de ploeg uit het gelijknamige dorp alsnog op gelijke hoogte te komen toen een kopbal Deleij leek te verschalken, maar met een ultieme redding wist RBC's doelman de bal over te tikken. In de slotfase eindigde RBC het duel nog met tien man, toen Tarfit een rode prent kreeg. De aanvaller liep een bloedneus op na een duel en kreeg een vrije trap tegen, na discussie met de scheidsrechter gaf die laatste hem een rode prent. Reservespeler Chaïb Azaimi kreeg daarna ook rood. Ondanks het tumult wist de ploeg van Waslander de overwinning wel over de streep heen te trekken.

RBC - SC Gastel 1-0 (0-0)
1-0 Wanderley

Opstelling RBC: Deleij; De Klerk (El Gamali), Ramos (c), Bus; M. Azaimi, Akbas, De Bruin (Rommens), Tarfit; Wanderley (Bensiali), Pieter