Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Soap rond investeerder: RBC sceptisch

Gepost door:Remy // 2007-06-20 00:00:00 // 2848 keer bekeken

Investeerder Stefan Wolvers ziet in RBC de ideale mogelijkheid om iT, de Amsterdamse disco die hij wil heropenen, te promoten. De in Spanje woonachtige Wolvers zou de komende vijf jaar voor acht ton per jaar hoofdsponsor willen worden. Daarnaast is Wolvers van plan de schulden aan de gemeente en de belastingdienst af te lossen. RBC is echter sceptisch en gaat alles serieus onderzoeken.

RBC's algemeen directeur Manfred Laros had vanochtend een telefonisch gesprek met Wolvers. 'Al heb ik tweehonderd vragen en geloof ik het pas als ik klinkende munt zie, we gaan het serieus onderzoeken', zegt Laros in BN/DeStem.

Wolvers: 'RBC komt op tv en in de krant. Die exposure is groter dan wanneer ik moet adverteren. En als sponsor krijg ik veel belastingaftrek. Daar ben ik eerlijk in. Het gaat me niet om liefdadigheid of om RBC, het is puur een zakelijke deal. Ajax is te duur, Stormvogels Telstar of Haarlem zit niet op het niveau van RBC. Maar komt er geen reactie uit Roosendaal, dan doe ik elders zaken.' Zoals bijvoorbeeld toch bij Telstar. 'RBC moet opschieten omdat er via voetbalanalist Ton Ojers ook contacten zijn bij Stormvogels Telstar. Ik begrijp dat je niet rekent op een bod als dit, maar het is een slecht idee om er niet op in te gaan.'

Laros is verbaasd en staart zich niet blind op de bedragen. Hij wil eerst een concreet voorstel. 'Met zulke bedragen kan je in de eredivisie terecht. Ik heb bij Sparta en Den Bosch ook sponsors meegemaakt die veel beloofden, maar op de valreep afhaakten. Dit kan echter interessant zijn, dus bekijken we het. Ik geloof niet in weldoeners of sprookjes, wel in zaken.' RBC zal sowieso een aantal afwegingen moeten maken. 'We hebben al contractuele verplichtingen voor de shirts. En we moeten goed kijken of zo'n disco past bij onze uitstraling.'

Om nogmaals duidelijk aan te geven dat RBCniet op valkuilen wil stuiten en de club nog niet is gered, verscheen vandaag het volgende persbericht op de officile website:

Naar aanleiding van de berichtgeving in BN/De Stem hedenochtend inzake een investeerder die bereid zou zijn om vijf jaar lang achthonderd duizend euro in de Roosendaalse club te steken, heeft de clubleiding dringend de behoefte hierbij aan te geven dat zij zr sceptisch tegen over deze partij staat.

Met investeerder Wolvers, die met de Amsterdamse disco iT op het shirt zou willen van RBC Roosendaal, is een eerste telefonisch contact geweest afgelopen week. RBC Roosendaal heeft vandaag in een tweede telefoongesprek aan de heer Wolvers laten weten, open te staan voor een gesprek indien een en ander concreet en nog aan de orde is, maar dat de club allerminst gebaat is bij de onrust die momenteel ontstaat. RBC Roosendaal verkeert in financieel zwaar weer en is er niet bij gebaat dat nu de illusie wordt gewekt dat de club zou zijn gered.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd