Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 36

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC-Volendam zonder Jack Tuyp

Gepost door:Remy // 2006-08-20 00:00:00 // 2680 keer bekeken

De 2-2 tegen FC Eindhoven afgelopen vrijdag was een grote teleurstelling. Arjan Ebbinge versprak zich zelfs na de wedstrijd toen hij zei: 'Jammer dat we hebben verloren.' Want zo voelde het wel, als een verlies. Bij dat gelijkspel moet echter niet te lang worden stilgestaan, aangezien RBC maandagavond FC Volendam treft.

De Volendammers kregen de bijnaam De heen en weer, omdat de club maar liefst acht keer promoveerde naar de Eredivisie en negen keer degradeerde. De laatste jaren draaide FC Volendam bovenin mee in de eerste divisie, op het seizoen 2003/2004 na, toen men zeventiende werd in de Eredivisie en degradeerde via de nacompetitie. Afgelopen seizoen eindigde de FC als derde. In de play-offs werd Volendam in de derde ronde uitgeschakeld door NAC Breda, dat zich daardoor verzekerde van nog een seizoen Eredivisie.

FC Volendam versterkte zich in de zomerperiode met onder andere Guy Dufour, Youri Petrov, Sjaak Lettinga, Johan Pater en Erik Wegh. Afgelopen zaterdag werd ook de verdediger Fernando Ferrari nog vastgelegd, maar hij is tegen RBC nog niet speelgerechtigd. Tegenover de komst van deze spelers staat het vertrek van bijvoorbeeld Benito Olenski, Jeroen Ketting en natuurlijk Kees Kwakman en Gerry Koning, die nu uitkomen voor RBC. Overigens stonden ook de huidige RBC'ers Robert Molenaar en Tyrone Loran in het verleden onder contract in Volendam.In de oefencampagne voorafgaand aan dit seizoen speelde Volendam maar een paar wedstrijden tegen serieuze tegenstanders. En daarvan was Sparta, waar knap met 1-2 van werd gewonnen. Tegen het Isralische Bnei Jehuda werd 2-2 gelijkgespeeld, terwijl maar nipt werd gewonnen van de amateurs van Gemert (1-2).

De opponent van morgen heeft evenals RBC vier punten uit twee duels in de Jupiler League. Na een puntendeling tegen Haarlem wonnen de Palingboeren van Superboeren De Graafschap, door een doelpunt in de laatste minuut van Chaiat. De bezoekers zullen het in Roosendaal in ieder geval moeten doen zonder Jack Tuyp, die nog zo'n twee weken is uitgeschakeld vanwege een blessure. Bij RBC zijn Robert Molenaar en Paul de Lange twijfelgevallen. Beiden vielen tegen FC Eindhoven geblesseerd uit.

Vermoedelijke opstellingen:
RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Loran, Kwakman, Fleur; Delanoy, Guijt, Jungschlger; Duplan, Ten Heuvel en Denissen.

FC Volendam: Verhoeven; Van Duijn, Wegh, Wijker, Van Zaanen; De Wit, Lettinga, Dufour; Chaiat, Pater en Petrov.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd