Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest oefenduel met Cluzona

Gepost door:Dennis // 2020-02-18 22:58:00 // 612 keer bekeken

RBC heeft het oefenduel tegen Cluzona van vanavond niet in winst weten om te zetten. De Roosendaalers begonnen sterk aan het duel, maar moesten gaandeweg steeds meer terrein toegeven. Het werd uiteindelijk 6-3.

Bij RBC begon na lange tijd Carlos Ramos weer in de basis. Hij had in de eerste seizoenshelft lange tijd last van een achillespeesblessure, maar maakte vanavond negentig minuten vol. Ook Mo Azaimi stond, net als vorige week, in de basis.

De Roosendaalers hadden binnen twintig minuten een comfortabele voorsprong van 0-2. Klacson Soares Wanderley schoot eerst raak en een kwartier later kopte hij een voorzet van Anwar Tarfit tegen de touwen. Vlak daarna was het meteen raak voor de thuisploeg. Na een snelle counter eindigde de bal in kruising. Vijf minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord, toen doelman Matthias Deleij er niet goed uitzag bij een schot in de korte hoek. Voor de rust was RBC nog twee keer dichtbij. Eerst schoot Tarfit op de paal en tien minuten later was het Wanderley die de paal raakte. Daar tussendoor kwam Cluzona wel tot scoren, 3-2. Vlak voor het rustsignaal raakten Mo Azaimi en Randy Elst naar het leek zwaar geblesseerd toen ze beide met de knieën tegen elkaar kwamen. Op het eerste gezicht lijkt het mee te vallen. "Ik had dezelfde pijn als toen ik tegen Philippine geblesseerd raakte. De pijn trok na enige tijd weg, gelukkig," zo liet Elst weten. Ook bij Mo Azaimi zat de schrik er flink in, maar ook bij hem trok de pijn weg. "De pijn zat eerst in me knie, maar trok daarna naar mijn bovenbeen weg."

Het gemis van Elst, Mo Azaimi en Tarfit, die ook gewisseld werd, was voelbaar in de tweede helft. RBC wist weinig kansen te creëren, alleen de ingevallen Jari Rommens kreeg een kans in het begin van de tweede helft, maar zijn inzet ging hoog over. Cluzona liep daarna snel uit richting 5-2, waar de ingevallen Bilal Dadi nog 5-3 van wist te maken. In de blessuretijd werd het nog 6-3.

Cluzona - RBC 6-3 (3-2)