Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

61%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

9%
Nee, had meer verwacht

30%

Stemmen: 266

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

Update: RBC morgen naar Sint Jansteen

Gepost door:Dennis // 2020-02-16 10:40:37 // 1922 keer bekeken

Afgelopen week stond de topper gepland tussen RBC en SC Gastel, maar door de storm waren alle wedstrijden door de KNVB afgelast. Komende zondag speelt RBC de belangrijke uitwedstrijd tegen STEEN. Zij hebben momenteel de laatste stek in handen.

In de eerste seizoenshelft verloor RBC twee belangrijke punten in het thuisduel met de club uit Zeeuws-Vlaanderen. In de tweede helft kwamen zij op voorsprong, mede omdat het een gatenkaas was op het middenveld. Uiteindelijk wist Carlos Ramos in de blessuretijd een blamage te voorkomen, al had RBC daarvoor al kansen gehad op de gelijkmaker. 

RBC is gebaat bij een overwinning om de druk op koploper SC Gastel te behouden. Zij ontvangen nummer dir Terneuzen. RBC heeft een gelijk aantal punten als SC Gastel en beide hebben vier punten voorsprong op Terneuzen. Bij een verlies van Terneuzen haken zij mogelijk af in de titelstrijd.

Update: Het duel tussen vv STEEN en RBC is afgelast vanwege het weer.

Reacties

Boegieman

2020-02-16 09:21:19

Afgelast door de vereniging

Zal waarschijnlijk op Zaterdag 11 april 2020 om 17:00 gespeeld worden

Altere

2020-02-16 19:23:46

Oké,  iedereen mag reageren. Na vandaag geloof ik niet dan we RBC nog nodig hebben voor onze jeugdopleiding. Die3e klasse gaat er niet komen. Baronie en Unitas zijn echt iets te sterk 

Ouwegetrouwe

2020-02-16 20:31:19

mooi dat vonden wij al van het begin????

Bert de Beuker

2020-02-17 13:47:05

@Altere,

Afgezien van het feit dat niemand hier zit te wachten op jouw mening, laat staan je aanwezigheid, is het wel goed om te zien dat er hier en daar wat realiteitszin doorsijpelt bij de Halsteren fanclub. Hoewel derde klasse nog best een optie is voor jullie hoor, al zal degraderen dit seizoen niet meer meevallen. In de derde divisie, waar je wellicht op doelt, hebben jullie ook gewoon niks te zoeken. Typerend voor jullie eerste elftal; vaak leuk meedoen, meestal niet thuis als het om de knikkers gaat.

Peet

2020-02-17 14:44:51

In de jongste jeugd zit nog talent genoeg. Vraag alleen of deze tot de JO19 bij RBC willen blijven. Niveau JO17-19 is namelijk niet veel hoger dan bij bijvoorbeeld MOC, Unitas, Roosendaal en Baronie. Maar ook niet tov doorsnee clubs.

Samenwerking wordt in deze gestuurd door mensen die in de businessclub zitten en niet naar de echte clubmensen omkijken. Wees nu toch eens reeel, streef niet naar een niveau dat je met heeel veel geld en dus broodvoetballers wil behalen maar doe het met jongens van de club. Eigen jongens waardoor familie, vrienden en bekende op zaterdag/zondag langs de lijn staan.

Ouwegetrouwe

2020-02-17 18:41:58

de enige manier om een club in west brabant op divisieniveau te krijgen is door RBC omhoog te werken. dan komt het publiek naar het stadion. niet met een samenvoegsel van rbc en een club uit en dorp 20 kilometer verderop die ook niemand mee gaan brengen. zie hier het klassieke SVV/Dordrecht'90 verhaal. 

over verantwoord ondernemen gesproken.

voor wie het hoofdstuk in het boek 'verdwenen profclubs' wil lezen. laat maar even weten...

Roosendaaler1

2020-02-17 21:09:49

Door dit soort enge uitspraken blijft iedereen mooi weg uit die betonnen kuip.  Iets met hoogmoed, denk je nou echt dat er in West-brabant een ploeg gaat komen die structureel op divisie niveau acteert. De sympathie onder de Roosendaalers is weg en komt ook nooit meer terug door dergelijke uitspraken. 

Ouwegetrouwe

2020-02-17 21:18:25

hoogmoed? is gewoon realisme. ik denk dat ik duidelijk aan geef dat dit niet gaat werken. dat jij nooit iets met rbc gehad hebt is een ander verhaal. was gister ff bij de topper op hulsdonk, nou daar was het een partij druk zeg. laten we nou gewoon eerlijk zijn als er een club is die van oudsher een behoorlijke aanhang heeft  en een naam is het rbc en niemand anders, jammer voor de haters. 

Roosendaaler1

2020-02-17 21:34:14

2 aannames die al verkeerd zijn. Ik had namelijk wel iets met RBC,  en wie zegt dat ik van Rkvv ben.  Als je een beetje reëel bent, is er geen bedrijvigheid om op divisie niveau te acteren. Die behoorlijke aanhang brokkelt ook steeds meer en meer af, krijgt nauwelijks 200 man meer op de wedstrijden af... lekker blijven teren op de oude naam 

Ouwegetrouwe

2020-02-17 21:43:59

ik sugereer nergens dat jij iets met hulsdonk van doen hebt, daar zit je er dus naast. dat er geen bedrijvigheid genoeg is in rsd om divisienivieau te acteren is je tweede misser. veel clubs uit de 2e en 3e div. zijn dorpsclubs waar minder bedrijvigheid is dan in rsd. in de wedstrijden tegen alliance en rsd tikten we de 1000 toeschouwers aan, en dat waten er zeker geen 800 van de bezoekende club. dus je commentaar is zeer wankel. maar dat geeft niet want om met altere te spreken: iedereen mag hier reageren, helaas durven weinigen te laten weten wie zijn. jij bent er daar ook een van.

Roosendaaler1

2020-02-17 21:59:10

Blijf lekker in die waan hangen wens je er veel succes mee. Mijn club zal het niet meer worden. Liever vandaag kwijt dan morgen. 

Ouwegetrouwe

2020-02-17 22:06:13

kijk daar is je ware ik. dat je nog lekker lang mag leven in je frustratie

Hvdvelden

2020-02-18 10:01:54

Het is gewoon erg jammer dat de jeugdopleiding niet heel serieus genomen wordt door het bestuur.

Toen Danny Mathijssen nog actief was bij de jeugd speelden ook alle oudere treams (O-15, O-17 en O-19) allemaal op divisienivo en was de verwachting dat ze nog hoger konden. Helaas zijn ze er niet in geslaagd om een volwaardige opvolger te vinden. Sterker nog, O-19 speelt 1e klasse. Dat is lager dan menig O-19 van omliggende dorpen, laat staan tov RKVV en Unitas'30. Zie dat maar eens om te draaien, geen enkel weldenkend ouder gaat €500 betalen om op 1e klasse nivo te spelen. Hadden we doorgepakt en nu 2e divisie gespeeld zouden de talenten in de rij staan.

Als de focus iets meer bij de jeugd had gelegen dan hadden we nu meer jongens van het 1e uur bij de senioren gehad. Jongens met een RBC hart.

Peet

2020-02-18 13:29:16

Denk dat je daar gelijk in hebt. €500,- is natuurlijk enorm veel geld, daar mag je als ouder dan ook een bepaald niveau voor verwachten. Dat is, feit, voor de JO17 en JO19 niet van toepassing. 

Daardoor stagneert je doorstroming straks. Eerder is al iets geschreven over het clubgevoel. Zorg dat je weer een breed gedragen club wordt waar iedereen kan spelen. 

Ouwegetrouwe: In het begin was het in de 5e klasse ook nog behoorlijk druk. Dat is afgezwakt ondanks dat je hoger bent gaan spelen. Dus ik verwacht niet dat wanneer je bijvoorbeeld: RBC-Dongen in de 3e divisie hebt dat er dan 1000 man op de tribune zit.

Je club moet leven en hoe pijnlijk ook: onder de sloot is dat niet zo gek in vergelijk met bijvoorbeeld de Bollenstreek.   

Ivo

2020-02-19 13:44:04

Vanaf het begin van de doorstart gaat het alleen maar over prestaties. Zo snel mogelijk doorstoten, voetballen in een stadion, 500 euro contributie, entreegeld vragen, parkeergeld, alleen de beste voetballers zijn welkom. Daarmee ga je door op de weg die als profclub was ingeslagen en die doodliep. Bijna niemand had het over een leuke, sfeervolle vereniging zijn waar mensen graag komen. Waar de stad weer vertrouwen in krijgt en achter gaat staan. 

Hoe dan wel: Contributie naar 150-200 euro, iedereen mag bij RBC voetballen, jongens, meisjes, mannen, vrouwen. Recreatief en selectie naast elkaar. Gratis toegang bij alle wedstrijden. Zorg voor veel leden, dan is er ook meer druk richting politiek en anderen om een degelijk sportcomplex te krijgen. Werk nou eerst eens aan dat imago, wordt weer de trots van stad, niet alleen met prestaties, maar vooral door een betrouwbare en stabiele club te zijn waar mensen energie van krijgen. 

Weg met de luchtkastelen, gezond realisme moet je hebben. Beentjes op de grond ipv hoofd in de wolken. 

Fusie met Halsteren betekent einde RBC. Daar heb je misschien 2-3 jaar even profijt van maar uiteindelijk klapt zoiets toch. Buiten het bestuur, dat met een zelf gecreerde schuld in zijn maag zit, is er amper animo voor. Amen. 

Ouwegetrouwe

2020-02-19 18:26:09

iedereen voetballen bij RBC, jongens meisjes recreatief... met zn allen op een veld op zaterdag van 04.00 uur tot 23.00 uur. dat gaat vast lukken en trainen doirdeweeks tot 00.30 uur. ik zie het helemaal zitten.

voor het parkeergeld moet je bij de gemeente zijn. die hebben dat opgelegd aan de eigenaar die daar ook flink wat huurpenningen voor mag aftikken.

Hvdvelden

2020-02-20 07:36:45

Daar heeft ouwegetrouwe gelijk in.

Er is beperkte ruimte en die is al genoeg bezet. De fout die gemaakt is, is dat ze als een raket omhoog wilde met het eerste. Dat is niet eenvoudig en dat is gebleken, we voetballen nog steeds op laag nivo.

Ze hadden iets rustiger van start moeten gaan met het 1e en investeren in de jeugd. Als die allemaal op 3e of 2e divisie nivo hadden gespeeld nu, dan staan de allerbeste spelers in de rij om voor RBC te mógen spelen, nu is het (bij de ouderen) elk jaar weer een opgave om spelers bij elkaar te harken.

Danny had het goed weggezet, echter sinds dhr Embregts daar zit is het alleen maar degraderen met slecht voetbal zonder visie.

Hadden we op de eigen jeugd gewacht, dan hadden we nu op hetzelfde nivo gezeten, maar dan met inmiddels doorgroeiende jeugd en hadden we grotere stappen kunnen maken.

En geloof me, dan was er echt niet 1 RBC supporter extra weg gelopen.

Peet

2020-02-20 10:04:27

Ouwegetrouwe, wat is de oplossing?

Ouwegetrouwe

2020-02-20 14:34:43

Er is goed geinvesteerd in de jeugd. Als je jaarlijks 10 talenten aan de BVO's afleverd doe je het niet verkeerd dacht ik, je weet dat je die kwijt raakt maar dat maakt je een talentenplatform waar je gescout kunt worden. Dat is ook goed voor RBC. Punt is alleen dat de 2e laag ook weggekaapt wordt. Bij clubs als Madese Boys, Moerse Boys en Baronie kom je ze tegen. Dat is vooral door het idd te lage niveau van ons 1e elftal, oftewel je hebt ze te weinig te bieden op sportief gebied. En dan kom je terecht bij pech, denk al onze nacompetitie's zoals Bavel in de blessuretijd, unitas de verlenging. Dat je een persoon gaat noemen ivm degradatie is niet terecht. RBC is een club die graag jonge s[pelers doorschuift ivm het opleiden tegen fysiek sterkere tegenstanders. De doelman van de U19 is bv pas 16, daar is niks mis mee maar je loopt eerder tegen een zeperd aan. Het kijken naar klasse waarin ze acteren is een beetje scorebordjournalistiek, wat ouders graag doen. kortom er zijn dingen verkeerd gedaan maar ook veel goede dingen en zeker met de beste intenties.  De oplossing Peet is niet eenvoudig en kun of moet je in meerder hoeken zoeken.

Rbcfan

2020-02-20 19:39:51

@HvdV Zeer ongepast om namen te noemen! Als je gefrustreerd bent hou het dan intern ipv zaken op te stoken, dit heeft namelijk niets met de trainers te maken. Volgens mij heeft heeft de commerciële man destijds de 500 bepaalt en die zit nu elders en bestuur is idd doof voor dit bedrag. Het bestuur moet ook meer oog hebben voor de bovenbouw maar helaas is het algehele niveau van de jeugd afgezwakt en daar is de contributie mede de oorzaak van.

Frank

2020-02-21 16:38:23

Als een speler ouder is dan 12 jaar en deze de overstap maakt naar een BVO ligt er nog een kleine opleidingsvergoeding voor ons in het verschiet, anders helemaal niks. De vraag is daarom terecht waarom we überhaupt opleiden. 

Ouwegetrouwe

2020-02-21 19:22:32

die is dus volkomen onterecht. je weet dat de bovenste laag dus naar een bvo gaat. het gaat er dus om datgene wat daar net onder zit te behouden en op te leiden voor je eigen 1e elftal. 

Ivo

2020-02-24 01:26:00

Voor die 5 tot 10 spelers per jaar die naar een BVO kunnen doorstromen is een contributie van 4 of 500 euro nog wel uit te leggen, dat is een investering in hun toekomst, met een kleine kans op een profcarriere. Maar voor jongens die uiteindelijk gewoon via de O17/O19 op hoofdklasse of 1e klasse niveau gaan spelen en in een 1e elftal terecht komen dat in de 3e klasse speelt, slaat het natuurlijk nergens op. Voor 200 euro contributie kan je ook op dat niveau spelen en dan is de begeleiding echt niet overal slechter. 

Ik blijf er bij dat je een andere benadering moet zoeken waarbij je meer mensen aan je weet te binden. En ja, speelruimte is een structureel probleem, maar richting politiek heb je een beter verhaal als je je richt op het sociaal activeren van mensen in probleemwijken dan als elitair clubje met een hoop poeha. RBC hoorde bij Kalsdonk, een arbeiderswijk met later een multiculturele samenstelling. Het afschaffen van de amateurtak is de domste beslissing ooit geweest. Daar lag je binding met wijk en stad.

Hvdvelden

2020-02-24 14:11:54

@Rbcfan, ik noem gwn man en paard. Er is totaal geen kwestie van frustratie, ik heb nooit onder hem getrained, maar heb hem wel van dichtbij meegemaakt en geloof me, oefenstof saai, altijd hetzelfde en op goeie coaching heb ik hem ook niet kunnen betrappen. Hij heeft inderdaad geen directe invloed op de hoogte van de contributie, maar wel op 3 jaar degraderen. En zie dat nog maar eens op te halen. Geloof me dat er heel veel mensen zonder problemen de contributie betalen als de jeugdelftallen allemaal 2e divisie spelen. Dan spelen ze veel hoger dan welke vereniging in de regio ook. En dan staan de talenten (onafhankelijk van de leeftijd) in de rij en zal het 1e er zeker de vruchten van plukken.

Frank

2020-02-24 15:08:10

@Hvdvelden: laten we iedere trainer die we hebben maar respecteren. Het is al moeilijk genoeg om een trainer voor ons binnen te halen. Laat staan met een voldoende goed niveau