RBC wint oefenduel met Virtus

Gepost door:Dennis // 2020-02-12 10:23:40 // 486 keer bekeken

RBC heeft gisteravond het oefenduel met Virtus winnend afgesloten. Tegen de nummer zes uit de Zondag 3de klasse B werd er met 2-3 gewonnen.

Bij RBC speelden Mo Azaimi – weer teruggekeerd van een hamstringblessure – samen met Chaib Azaimi in het hart van de verdediging. Marouane Hamdoune begon als linksbuiten. De rest van de selectie bestond uit jonge spelers van de selectie of RBC O19. Assistent-trainer Jack Embregts nam de honneurs waar. Hoofdtrainer Koos Waslander was in Roosendaal achtergebleven om een training af te werken met de rest van de selectie.

Na een kleine 25 minuten nam Virtus de leiding na balverlies op het middenveld. Na vijf minuten bracht Klacson Soares Wanderley RBC weer op gelijke hoogte, 1-1. Vijf minuten voor tijd kwam de Roosendaalse ploeg op voorsprong toen Hamdoune en Bilal Dadi vrij voor de keeper kwamen van de thuisploeg. Dadi schoot de bal binnen, maar moest daarna wel vervangen worden vanwege kramp. JO19-speler Tayeb Lakbir maakte als vervanger zijn officieuze debuut in de hoofdmacht.

In de tweede helft kregen ook de RBC O19-spelers Imad Bouda el Koubai (al twee maal trefzeker in de competitie voor RBC) en Dorhian Makaya speelminuten. Na een kleine zestig minuten kopte Hamdoune binnen na een goede voorzet van Makaya. RBC was nog dichtbij de 1-4, maar Lakbir schoot op de paal. Tegen het einde werd het nog wel 2-3.

Komende zondag hervat RBC de competitie weer. Dan spelen de Roosendaalers een uitwedstrijd tegen STEEN.

Virtus - RBC 2-3 (1-2)