RBC wint in Bergen op Zoom

Gepost door:Dennis // 2020-02-02 18:08:37 // 1292 keer bekeken

RBC heeft ook haar eerste uitwedstrijd van 2020 weten te winnen. De Roosendaalers waren in Bergen op Zoom met 1-2 te sterk voor sv MOC'17. 

Bij RBC begon Yorben Bus in de basis en ook reserve-aanvoerder Gino de Klerk had een basisplek. Hij startte naast Lars de Voogd op het middenveld. Jari Rommens begon in de punt, geflankeerd door Anwar Tarfit en Yoran de Bruin.

In de eerste helft had RBC de volledige regie. De ploeg van trainer-coach Koos Waslander had moeite om een gaatje te vinden in de defensie van MOC'17, dat zich terugtrok op de eigen zestien. Kansen waren er wel. Elst ging alleen op weg naar de goal en werd onreglementair gestopt. De leidende scheidsrechter gaf slechts geel. Uit de vrije trap wist de doelman van de thuisploeg via een redding een doelpunt te voorkomen. Daarvoor had Elst de keeper ook al getest via een vrije trap. MOC'17 kon daar weinig tegenover zetten. Enkele hoge afstandsschoten waren de enige noemenswaardige wapenfeiten. Vlak voor rust haalde RBC wel de trekker over. De Bruin slalomde via links naar binnen en vond Rommens die bijna letterlijk de bal bij de eerste paal inliep, 0-1. Daarna was het snel 0-2 door een prachtig afstandsschot van Anwar Tarfit.

In de tweede helft leek RBC snel op 0-3 te komen. De Voogd wist met een steekpass Tarfit te bereiken die op zijn beurt de binnenkant van de paal trof. Daarna zakte het spelbeeld flink in. De thuisploeg kon echter ook geen vuist maken. Dat veranderde een kwartier voor tijd toen MOC'17 wat opportunistischer ging spelen. Onder andere een bal op de lat voorkwam een tegentreffer. In de slotfase maakte RBC het zichzelf nog onnodig moeilijk toen een vrije trap werd ingekopt, 1-2. De Roosendaalers kregen daarna nog enkele dotten van kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Onder andere de ingevallen Marouane Hamdoune (zijnet) en de eveneens ingevallen Klackson Soares Wanderley (voorlangs) waren dichtbij. Een doelpunt viel er niet meer, waardoor RBC in het spoor blijft van koploper SC Gastel. Ook zij kwamen vandaag tot winst, eveneens met 1-2.

sv MOC'17 - RBC 1-2 (0-2)
0-1 Rommens
0-2 Tarfit
1-2

Opstelling RBC: Deleij; Coulibaly, El Gamali, Pieter, Bus (Hamdoune); De Klerk (c), De Voogd, Elst (Bensiali); De Bruin (Wanderley), Rommens, Tarfit
Reacties

Ouwegetrouwe

2020-02-02 18:44:56

de foto's:

https://myalbum.com/album/XJx8RGd4cW6u

OD Sjon

2020-02-03 17:06:28

Prima resultaat. Houd dit vol! 

Boegieman

2020-02-03 22:07:40

Hup RBC 

SC Gastel verslaan en volhouden (kopje erbij houden en niet gek maken)

Ivo

2020-02-04 09:32:38

SC Gastel is in de regel een club die zichzelf nog wel eens in de vingers snijdt. Pakken dan onnodige rode kaarten en dan stort het in. Dat is de laatste jaren regelmatig gebeurt. 

Maar ook RBC kan er wat van, maar daar zit het meestal in de onderlinge verhoudingen. Als de groep bij elkaar blijft en als team blijft spelen heb ik er wel vertrouwen in. Ook de jongens op de bank en degenen die buiten de selectie vallen moet je tevreden houden, die ga je nog hard nodig hebben. 

Tegen Gastel koel blijven en je niet laten intimideren door hun agressieve spel. Als er een goede scheids is scheelt dat trouwens al de helft. 

Ouwegetrouwe

2020-02-04 13:01:43

en een week later staan ze tegenover Terneuzen...