RBC voegt nog een speler toe uit België

Gepost door:Dennis // 2020-02-01 11:24:52 // 972 keer bekeken

Nog net voor het sluiten van de internationale overschrijvingsperiode heeft RBC nog een speler aan de selectie weten toe te voegen. Gisteravond werd Burhan Akbas aan de selectie toegevoegd, zo weet RBCvoetbal.nl te melden.

Akbas kwam bijna zijn gehele jeugdcarriere uit voor de Antwerpse profclub KFCO Beerschot-Wilrijk. Hij reikte er tot de U19, maar maakte niet de stap richting de beloften. De 19-jairge middenvelder speelde daarom het afgelopen jaar niet, maar sluit nu wel aan bij het elftal van trainer-coach Koos Waslander.
Reacties

Ivo

2020-02-01 16:12:15

Ik begrijp dit niet zo goed, hoeveel spelers zijn er onderhand niet?

Altere

2020-02-01 21:30:11

Werd gewezen op deze website. Is er iemand die echte fan is hier? Wij in ieder geval niet van RBC. Wat een opgeblazen gedoe allemaal zeg. Halsteren 1 wil graag in de publiciteit, een echt "Van Nijnatten-dingetje" en gebruikt hier nu een club met schulden voor. Mijn voorspelling:

1. De (jeugd)leden van Halsteren pruimen dit niet. Er wordt dan ook tegen een fusie gestemd (net zoals een paar jaar geleden met Dosko)

2. RBC verliest zijn status als gecertificeerde jeugdopleiding, omdat alle teams 1e klasse of maximaal hoofdklasse spelen (en na controle er helemaal geen "huiswerkklas & clubbinding" blijkt te zijn.

3. De spelers van Halsteren zijn gevoelig voor de financiële aanbiedingen van RBC en stappen 1 voor 1 over. Perry Bierkens als eerste

4. Het stadion blijkt betonrot te hebben. De supporters haken stuk voor stuk af.

Wie maakt hier wie gek...? Geel-Zwart zal blijven! 

EricK

2020-02-03 15:17:17

Altere, goed om jouw enthousiasme over een mogelijke fusie te proeven. Ten aanzien van punt twee vraag ik me eigenlijk af of die jeugdopleiding nog gecertificeerd is. Ik wist niet beter dan van wel, maar ik hoorde een aantal ouders zeggen dat dat niet meer zo was. Weet iemand anders hoe dat zit?!

Overigens vergeet je punt 5! 

5. De FIOD staat binnenkort wederom bij Halsteren voor de deur en zelfs de verschraalde stoffen tafelkleedjes uit de bestuurskamer moeten verkocht worden om de voorgestelde schikking te voldoen.

Mr.RBC

2020-02-04 08:52:09

Wie maakt hier wie gek...? Wit je het antwoord vooraf al Altere, want zelf ben je aardig op de goede weg om het antwoord op je eigen vraag te zijn. En je antwoord is ook lekker on-topic.

Ik ben blij met de versterkingen van de afgelopen tijd.

Ivo

2020-02-04 09:41:26

Ik blijf het een raar idee vinden, waarom nou Halsteren, dat ligt veel te ver van Roosendaal. Je identiteit gaat voor alles. RBC moet van dat exclusieve karakter af en weer een (volks)club worden voor iedereen. Welke jongen wil er nou niet af en toe in een stadion voetballen? Dat is toch prachtig? Open een recreatieve tak, ga werken aan je binding met de stad, en zorg dat er weer een positiever beeld ontstaat over RBC. Iedereen, van de grote talenten tot de jongens die vol voor de 3e helft gaan, moet lekker bij RBC kunnen voetballen. En niet voor 400 of 500 euro per jaar maar gewoon voor een normaal bedrag. Net als vroeger op de Kalsdonk, waar juist mensen met een klein inkomen toch bij RBC konden spelen. 

Dat is misschien niet wat degenen die jarenlang aan die jeugdopleiding hebben gewerkt willen horen, maar ik denk dat breedtesport de enige manier is waarop RBC kan overleven. Want uiteindelijk valt of staat het met hoeveel mensen de club steunen. Weg met de luchtkastelen en terug naar de basis mensen!