Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

61%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

9%
Nee, had meer verwacht

30%

Stemmen: 266

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

Hamdoune haalt gram in laatste minuut tegen Steenbergen

Gepost door:Dennis // 2020-01-27 18:03:17 // 1364 keer bekeken

Vooraf was er veel te doen over de wedstrijd tussen RBC en Steenbergen. Beide clubs waren vorig jaar betrokken bij een uit de hand gelopen overtreding die beide clubs een flinke straf opleverde. Bij de Roosendaalse club werd, buiten een puntenstraf, Marouane Hamdoune uiteindelijk voor zes maanden geschorst. Het was niet de enigste speler met een verhaal, ook Anwar Tarfit had zijn Steenbergen-verhaal. Hij werd vorig jaar in het duel met Steenbergen door toenmalig trainer-coach Henk Vos namelijk op de bank gehouden, omdat hij werd gezien als de kwade genius die een contractverlenging in de weg zat. Eerder dat seizoen werd hem de aanvoerdersband al afgepakt. Het was vandaag Tarfit mét aanvoerdersband om die de voorzet gaf waaruit Hamdoune RBC drie punten bezorgde. 

Vooraf aan het duel werd nog geprobeerd om RBC angst in te boezemen. Enzo de Haak werd omgeroepen als speler die aan de aftrap zou verschijnen. Dit was echter niet het geval. "Soms doen trainers dit. Bijvoorbeeld een geblesseerde speler op het wedstrijdformulier zetten, zodat de tegenstander daar op anticipeert," zo liet een blije Hamdoune na afloop weten. Angst of niet, Hamdoune zou niet aan de aftrap van de eerste helft beginnen. Hij begon op de bank. Trainer-coach Koos Waslander had gekozen om met drie verdedigers te beginnen. Op het middenveld had Chaïb Azaimi een basisplek evenals de van een blessure teruggekeerde Randy Elst. RBC begon in een 3-4-3 formatie. 

Met drie verdedigers beginnen leek, net als in Utrecht tegen Hercules, een arbitraire beslissing. Het veldspel van RBC was erg matig het eerste half uur. Bilal Dadi zag een inzet in het zijnet belanden, dat was de enige noemenswaardige kans in het eerste half uur namens de thuisploeg. Steenbergen was veruit de gevaarlijkste van de twee. Het was te danken aan een uitstekend keepende Matthias Deleij dat RBC geen tegendoelpunt wist te krijgen. Hij wist met enkele katachtige reddingen de brilstand op het bord te houden en eenmaal hielp ook de lat hem na een redding. Het laatste kwartier werd de thuisploeg sterker. Dadi schoot voorlangs en Jari Rommens kopte over.

In de tweede helft werd het weer omgezet naar 4-3-3 en bracht Waslander Hamdoune en Anass el Gamali in. De verdediging werd stabiel en gaf geen kansen meer weg en RBC wist wel een groot aantal kansen te creëren. Een van die kansen werd ook verzilverd. Rommens gaf op rechts een keiharde voorzet die door Dadi met een sliding binnen werd gegleden. Het doelpunt werd echter afgekeurd, omdat de leidende scheidsrechter het vlagsignaal overnam. RBC reeg de kansen aaneen, maar het vizier stond niet op scherp.

RBC hielp Steenbergen echter weer in het zadel door een wissel toe te passen. Dadi ging eruit en Hamdoune werd naar voren gezet met de ingevallen Gino de Klerk voor de verdediging. Het veldspel zakte weg en de ploeg uit de gelijknamige stad kreeg ook weer kansen op een doelpunt. Eenmaal wist de paal redding te brengen. De thuisploeg was daarentegen ook enkele malen dicht bij een treffer. El Gamali kopte over, Hamdoune schoot in kansrijke positie naast, evenals Elst. Tarfit leek wel te scoren, maar de vingertoppen van de keeper voorkwamen een doelpunt. In de blessuretijd was het echter wel raak. Tarfit kwam vanaf de linkerkant naar binnen, gaf een indraaiende voorzet die door Hamdoune tegen de touwen werd gekopt. Vlak daarna werd er afgefloten.

Door de overwinning blijft RBC in het spoor van koploper SC Gastel. Ook zij kwamen tot een overwinning. Beide hebben evenveel punten. Volgende week reist RBC af naar Bergen op Zoom en ontmoet het sv MOC'17.

RBC - vv Steenbergen 1-0 (0-0)
1-0 Hamdoune

Opstelling RBC: Deleij; Coulibaly, Pieter, Akbas; C. Azaïmi (El Gamali), De Voogd (Hamdoune), Elst, De Bruin; Tarfit (c), Dadi (De Klerk), Rommens

Reacties

Rbcfan

2020-01-26 18:35:14

Man man wat een vertoning met wel een absurde mooie ontknoping. Het elftal heeft zoveel kwaliteit maar het swingt nog steeds niet en wil je voor het kampioenschap gaan dan moet de grote technische staf eens afstappen van een driemans verdediging, dat is vragen om problemen en rbc is niet sterk genoeg om in dit systeem te spelen

OD Sjon

2020-01-26 18:42:51

Proficiat mannen, top!!

Rbcfan0165

2020-01-26 20:33:41

Mooi dat RBC in de laatste minuten scoorde! Effe wat anders is het mogelijk dat als RBC straks met Halsteren samengaat het eerste van Halsteren ( die van de hoofdklasse ) straks in ons stadion te bewonderen is onder de naam

RBC Halsteren? Als jullie begrijpen wat ik bedoel?

Frank

2020-01-26 20:43:28

Huh? Het is toch de bedoeling om samen te gaan met Halsteren Zat? Of zit ik mis?

Rbcfan0165

2020-01-26 21:19:12

Oké dan had ik teveel mijn fantasie losgelaten over dat RBC dan met spelers als Idabdelhay en Pietersma speelt

maar als het echt Rkbc gaat heten dan is toch alles die naam ( RBC en Halsteren dus ook die van zondag 1)

is het dan niet beter dat ze fuseren met Halsteren en dat het dan RBC Halsteren gaat heten.

dus heel die afdeling van de zondag 1 in het stadion speelt met de RBC kleuren .

Oh jeej ik gebruik weer teveel mijn fantasie ????

RBCFOREVER

2020-01-26 21:24:09

@Frank. Als je toch samen gaat met een andere club geldt dat voor de beide clubs in het geheel. Zowel jeugd en de eerste elftallen  op zaterdag en zondag. RBC verliest dan zijn eigen indentiteit. Dus namen als RBC-Halsteren combinatie, Fc Roosteren, Halsterdaal of FC west Branbantia  zijn mogelijk. Als dit door gaat houd RBC als souvereine club op te bestaan.

Ouwegetrouwe

2020-01-26 21:44:24

De foto's van RBC=RBC uit Roosendaal tegen Steenbergen:

https://myalbum.com/album/MDKzFfiPYYrx

Ivo

2020-01-26 21:55:17

Zou het niet de bedoeling zijn dat RBC en Halsteren aparte verenigingen blijven met een eigen 1e elftal en seniorentak, maar dat juist de jeugd opgaat in een regionale jeugdopleiding voor BoZ en Roosendaal. Zoals JVOZ in Zeeland. 

Dat terzijde, 3 puntjes in de tas is hee; mooi. Nog 13x met 1-0 winnen en RBC is kampioen. Volgende week MOC uit. Op papier moet dat lukken. MOC draait geen best seizoen. 

Bert de Beuker

2020-01-26 22:05:01

Prima, lelijke overwinning tegen een vereniging met wie we nog een rekening open hadden staan. Verder erg benieuwd naar de ontwikkelingen komende woensdag op de ALV. Dan weten we hopelijk meer, tot die tijd heeft het weinig zin om verder te speculeren.

Thom

2020-01-26 22:49:43

Klasse RBC! Eerste helft voor Steenbergen, tweede helft voor RBC. Gelijkspel had het eerlijkst geweest. Maar deze 3 punten zijn oh zo belangrijk. Tot het einde toe gestreden en het moet en mag ons dan af en toe ook best mee zitten. Goede opsteker en op naar volgende week!

Thom

2020-01-26 22:54:24

En de credits voor Deleij. Die had vandaag echt prachtige en zeer belangrijke reddingen.

EricK

2020-01-27 13:36:41