Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

61%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

9%
Nee, had meer verwacht

30%

Stemmen: 266

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint in Utrecht

Gepost door:Dennis // 2020-01-18 18:33:02 // 680 keer bekeken

RBC heeft vandaag haar eerste en tevens laatste oefenduel winnend afgesloten ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Roosendaalse ploeg won op bezoek bij USV Hercules met 1-3.

Het elftal van trainer-coach Koos Waslander sloeg gisteravond haar trainingskamp op in Austerlitz en werkte vanochtend nog een training af. Op het Sportpark van Derdedivionist USV Hercules had Waslander bijna een volledig fitte groep. Naast de twee nieuwe spelers Arif Akbas en Klacson Soares Wanderley, die vandaag gelijk in de basis begonnen, kon ook weer een beroep gedaan worden op Randy Elst. De spelmaker heeft nog wat last van de knie bij het schieten, maar maakte vandaag wel zijn officieuze rentree in de tweede helft zonder al teveel problemen. Carlos Ramos, die wel aanwezig was, was nog niet inzetbaar. De aanvoerder heeft nog altijd last van een achillespeesblessure, al ging het wel de goede kant op. 

RBC begon in een 3-5-2 formatie met Marouane Hamdoune en Wanderley in de punt. De Roosendaalse ploeg trok het initiatief meteen naar zich toe en gaf dat gedurende de gehele wedstrijd ook niet meer uit handen. Door met drie verdedigers te spelen werd dit wel een risico in de omschakeling. Een aantal keer kon de thuisploeg gevaarlijk voor doelman Matthias Deleij komen, maar die had enkele goede reddingen in huis om Hercules van scoren af te houden. RBC was gevaarlijk met een bal op de lat van Anwar Tarfit. Halverwege het duel kwamen de oranje-witten wel op voorsprong. Anass el Gamali kwam door aan de rechterkant en zette voor vanaf de achterlijn waarna Hamdoune de bal bij de tweede paal binnen wist te tikken, 0-1. Hercules kwam vlak voor rust weer op gelijke hoogte. Na een foutieve bal vanuit het middenveld kon Hercules de stand weer gelijk trekken.Tussendoor was Tarfit geblesseerd uitgevallen. Het leek op een schouderkwetsuur te gaan, maar de pijn zat meer tussen de schouder en de elleboog in. "Ik ging er voor de zekerheid maar uit,". Zijn plek werd overgenomen door Yoran de Bruin.

In de tweede helft wisselde Waslander volop. Zo kwamen onder andere Bilal Dadi, Jari Rommens, Chaib Azaimi en Elst erin. RBC schroefde het tempo wat op en Hercules kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Na de blessure van Tarfit leek ook Dadi geblesseerd uit te vallen, toen hij in een harde botsing kwam met een tegenstander. Ondanks een pijnlijke pols speelde hij het duel wel uit.

Na ruim twintig minuten nam RBC een hernieuwde voorsprong via Wanderley en niet veel later nam de Roosendaalse ploeg afstand van Hercules. Na een goede loopactie van Hamdoune, en bliksemafleider Dadi kon Rommens de lob van Hamdoune bij de tweede paal binnen schieten. 

Volgende week begint voor RBC de competitie weer. Dan ontvangt het vv Steenbergen.

USV Hercules (za.) - RBC 1-3 (1-1)
0-1 Hamdoune
1-1
1-2 Wanderley
1-3 Rommens

Reacties

Rbcfan

2020-01-18 18:40:15

Klasse mannen !! De voeten laten spreken is belangrijker, nu weer focussen op het sportieve vlak op naar Steenbergen 

Ouwegetrouwe

2020-01-18 18:55:18

goede pot van ons RBC. tegenstander meteen vastgegrepen en niet los gelaten. op het veld gaat het om voetbal. en laten we er met zn allen achter blijven staan.