Vanaf 24 Januari: Podcast De Luiten

Gepost door:Dennis // 2019-12-30 15:34:42 // 2040 keer bekeken

Er komt een podcast over RBC, 'Podcast de Luiten'. Deze gaat op 24 januari live, en vertelt verhalen uit het rijke verleden van RBC, maar besteed ook aandacht aan het heden. Hoogtepunten, dieptepunten, alles komt aan bod. Promoties, degradaties. Bekerfinale, het faillissement. Verteld door betrokkenen zelf, aan elkaar gepraat door hosts Floyd Aanen en Eric Konings. 

"We hebben tijdens de recente RBC-avond in De Kring gemerkt dat er nog heel veel synpathie voor RBC bestaat in de stad, en met Podcast de Luiten willen we ervoor zorgen dat deze sympathie behouden blijft, en hopelijk kan dienen als basis voor een glorieuze toekomst voor RBC", zegt initiatiefnemer Floyd Aanen. 

"Dit willen we doen door aandacht te schenken aan mooie verhalen uit de geschiedenis van RBC. Sinds 1912 is er zo veel gebeurd, zo veel mooie verhalen die de moeite van het vertellen waard zijn, en die willen we op toegankelijke manier aanbieden aan de luisteraar. Bijkomstig schetsen we ook een beeld van de stad", zo vult Eric Konings aan. 

De podcast zal eens per maand verschijnen op Apple Podcast en Spotify, en de eerste aflevering zal op 24 januari gepubliceerd worden. "We roepen iedereen die enthousiast wordt van dit idee op om contact op te nemen ", zegt Floyd Aanen. "De club is immers van ons allemaal, zoals het clublied stelt, en dat geldt ook voor onze podcast. Mail naar podcastdeluiten@hotmail.com, of stuur een berichtje via Twitter, Facebook of Instagram".

Hieronder links naar de social media van 'Podcast de Luiten'

Facebook Podcast De Luiten
Instagram De Luiten
Twitter Podcast de Luiten
Reacties

HenkieVos

2019-12-30 17:03:31

Dit is toch een prachtig initiatief! Ik kijk in elk geval reikhalzend uit naar 24 januari. Erg benieuwd naar oude tijden en verjaarde dossiers. Van Hans Verel tot Michael de Leeuw en alles wat RBC tot de club maakte waar wij zo trots op waren. Schitterende verhalen over hoe assistent-trainers werden gechanteerd met een vermeende affaire met de moeder van een jeugdspeler, om van een doorlopend contract af te komen. En hoe onze voorzitter nog even gauw wat rekeningen in zijn voordeel vereffende toen het zwaard van Damocles in juni 2011 al aan het vallen was. Hoe Mascha Simons en Jeffrey Kooistra letterlijk als laatste het licht uit deden en hoe Dean Gorré werd binnengehaald in ruil voor een rugsponsor, omdat niemand wist waar hij van betaald moest worden. I'm in!

Kland

2019-12-30 18:53:38

Allemaal vergane glorie. We leven in het heden en die oude tijden komen niet meer terug. Ik heb ook alles meegemaakt maar sluit mijn ogen niet voor de realiteit . We hebben het in de 3e klasse al moeilijk genoeg. 

EricK

2019-12-30 19:27:11

Hahaha HenkieVos, je bent van harte welkom om jouw ervaringen te delen, de mailbox staat open, maar dan zul je wel onder eigen naam moeten vertellen 

Ouwegetrouwe

2019-12-30 20:46:48

kland is heel erg onder de indruk van dit initiatief. hij kan zn vreugde nauwelijks onderdrukken. het liefst zou hij het liefst van de daken schreeuwen. hup RBC, binnen 10 jaar Eredivisie....

EricK

2019-12-30 22:14:33

Haha, iedereen heeft recht op zijn mening Vergane glorie? Misschien wel, misschien niet. Het gaat er ons gewoon om dat we mooie verhalen (laten) vertellen, de herinnering levend houden en daarbij plezier maken 

Mr.RBC

2019-12-31 08:16:33

Verhalen van weleer zijn inderdaad de moeite van het vertellen en delen waard, maar om de huidige periode een periode van glorie te noemen, tja...... Dan hebben we het nu inderdaad over vergane glorie (helaas).

Dan blijft alleen het dromen nog over, dromen over toekomstige glorie, of gaat die droom een nachtmerrie blijken.

H U P  R B C 

Kland

2019-12-31 13:00:33

Ouwegetrouwe, dat zou ik samen met jou wel willen maar dat is ook niet reëel. We moeten het nu in de 3e klasse waar maken en dat valt nu al vaak niet mee. Historie prima maar graag met beide benen op de grond blijven staan. 

Ger van der Hoeven

2019-12-31 19:31:58

Kland,

Voor wie het verleden niet kent, is het heden een raadsel.

HenkieVos

2020-01-02 10:18:44

@EricK

Dat zou ik best willen, maar omdat ik mijn verhalen niet of nauwelijks uit de eerste hand heb, ga ik me op dat glad ijs niet begeven. Echter, waar rook is, is vuur, dus ik hoop op wat spetterende anekdotes van mensen die wel dicht op het vuur zaten. Tussen het mijmeren over de goede oude tijd door dan he

Ivo

2020-01-02 12:10:48

Klinkt op zich interessant, al voelt het dubbel. RBC staat er in mijn ogen slecht voor. Minder dan 200 toeschouwers per wedstrijd, de sportieve opmars is uitgebleven, het momentum van de doorstart is weg en RBC is nu gewoon één van de vele kleine amateurclubs in West-Brabant. 8 jaar later ploeteren we nog steeds tegen clubs als  Zundert, Schijf en VVR, waar we in seizoen 2013/2014 ook al tegen speelden. Echte grote stappen zijn niet gezet. Ja, het stadion is er nog, maar spelen in een leeg stadion voelt kil en ongezellig aan. 

Dus behalve terugkijken, wat natuurlijk altijd mooi is met zo'n geschiedenis, is het misschien ook eens goed om vooruit te kijken. Want wat is nu het perspectief? Is terugkeren naar de amateurtop of zelfs betaald voetbal nog wel realistisch? 

HenkieVos

2020-01-02 14:21:13

@ Ivo,

Allemaal waar. Echter, zo lang de patstelling bestuur (wij tegen hullie en hullie zijn sukkels) versus achterban (RBC, was dat niet ooit die sympathieke profclub waar alles mocht en weinig moest) in tact blijft, hoef je het niet over de toekomst te hebben. Elke zin die besteed wordt aan ambities is een directe reden om uitgelachen te worden. Komt bovenop dat het huidige bestuur tenminste de laatste 2,5 jaar geen enkele uitspraak heeft gedaan over hoe zij naar de toekomst kijken, behalve dat er ooit een verdwaald bestuurslid (Rob Hellendoorn) heeft geroepen dat we weer naar het betaald voetbal moesten. Hellendoorn is inmiddels in geen velden of wegen meer te bekennen en zijn secondant Lion de Frel is vooral van de goede bedoelingen en mooi-weer-verhalen. Gewoon elk jaar kijken of je kunt promoveren en dan zal uiteindelijk eerste klasse/hoofdklasse wel het eindstation zijn, mits de sponsoren blijven schokken. Van die 150 toeschouwers hoef je het echt niet te hebben, die komen overal. Daar bovenop blijft de vraag overeind hoe lang het duurt voordat Paul Hermsen de deur van het stadion op slot draait, nu het voetbalmuseum vertrokken is en er geen enkele geïnteresseerde lijkt om er iets in te gaan doen. In die situatie kost elke dag alleen maar handen vol geld.

Frank

2020-01-02 15:50:08

Kan iemand me vertellen hoe het zit met de trainer voor volgend seizoen?

Kland

2020-01-02 16:14:20

Henkie Vos: wat is die patstelling dan richting bestuur?  Die mensen doen echt hun best voor de club en hebben zeker wel visie. Die is verwoord in het beleidsplan. Wel eens kennis van genomen? Probleem is dat de ambities zeker aanwezig zijn, maar dat er geen geld is, het aloude probleem. Waar zijn die gulle sponsoren?

Paul Hermsen is in ieder geval 1 van de mensen die wel sponsoren, net als zijn broer. Waarom zou hij de deur op slot doen? RBC betaalt alle kosten en is voor hem nog de enige inkomstenbron. Overigens zou ik het toejuichen wanneer RBC op een gewoon sportveld zou gaan voetballen waarbij je voor de helft van de huur gewoon 3 velden hebt.

RBC leeft niet meer bij het grote publiek en dat moeten we gewoon inzien. 

Ivo

2020-01-02 19:22:32

Ik denk dat op de lange termijn een fusie de enige oplossing is, en dat je daar beter maar niet te lang meer mee moet wachten. RBC heeft geen recreatieve tak (vroeger wel) en die zorgt ook voor extra beleving, verenigingsgevoel en inkomsten bij je club. Daar is en komt ook geen ruimte voor. Daarnaast zijn steeds minder jonge spelers bereid om op zondag te voetballen. Wil je echt stappen zetten, dan is een fusie met DVO misschien wel de beste oplossing. Ga op zaterdag spelen, waarbij DVO het recreatieve/ verenigingsgevoel goed kan organiseren en RBC het prestatieve, met een prima voetbalopleiding en een 1e elftal. Je hebt dan ook qua accommodatie meer mogelijkheden. Het is natuurlijk een gok maar ik denk dat als je zo doorgaat er wat clubs gaan verdwijnen. Alliance en BSC hebben het ook moeilijk. Alleen RKVV Roosendaal kan zichzelf momenteel goed bedruipen. Maar die hebben ook een accomodatie die aanspreekt in een deel van Roosendaal waar nog wat groei in zit. 

Promoveer je naar de 2e klasse, dan heb je nog steeds een lange weg te gaan. Het moeilijkste deel moet nog komen. Het is allemaal koffiedik kijken omdat je niet wat er op de achtergrond allemaal speelt. Maar als je terugkijkt naar de afgelopen jaren, dan krijg je wel het gevoel dat er structureel iets moet veranderen om echt vooruit te kunnen. 

Ger van der Hoeven

2020-01-02 20:13:17

Het ging toch over de start van de Podcast De Luiten??

Kland

2020-01-02 22:30:38

Ger: het ging erom of realiteitszin niet boven nostalgie moet gaan. Gelukkig zijn er supporters die het heden belangrijker vinden dan het verleden. Dat hebben we al meegemaakt.  Dit inderdaad naar aanleiding van de podcast. 

HenkieVos

2020-01-03 10:08:52

Kland,

Goed dat je daarnaar vraagt. Blijkbaar is er een beleidsplan. Ik ken het alleen niet, en het enige beleidsmatige wat ik op de hele website kan vinden is een 'preventief beleid voor grensoverschrijdend gedrag'. Ik neem aan dat je daar niet op doelt.

Ik als geïnteresseerde buitenstaander kan dus op geen enkele manier kennis nemen van het beleid of de visie van RBC. Als de club zich dan als prestatieve club wil neerzetten, mag daar, ook naar ouders van (toekomstige) jeugdspelers, best wat meer over gedeeld worden.

EricK

2020-01-03 11:08:54

Nou, het maakt eea los zie ik 

Kland

2020-01-03 11:56:20

Henkie Vos: gewoon opvragen bij de secretaris. Dan krijg je het vanzelf . Mee eens dat er meer openheid moet zijn. Maar dat ligt bij de huidige bestuursleden. Die zijn niet echt open. Misschien eens wat hardere noten kraken op de ALV. 

Op vorige ALV zijn ontwikkelingen geopperd waarvan ook maar niets naar buiten komt. 

Adje

2020-01-03 14:35:07

Openheid van zaken is er sinds de heroprichting niet geweest dus ligt niet alleen aan de huidige bestuursleden. Ik denk dat Ivo het bij het juiste eind heeft fuseren met n andere club wil je in de toekomst nog enig bestaansrecht hebben.

Destijds in dat volle zaaltje in de Molenstraat werd alles rooskleuriger voorgedaan dan het in werkelijkheid gegaan is. Begrijpelijk, we stonden op de drempel van n nieuwe start en doel was om zoveel mogelijk mensen hiervoor enthousiast te krijgen. 

Nu ruim 8 jaar verder liggen de kaarten geheel anders. Veel van de aanwezigen destijds hebben RBC allang de rug toegekeerd, is er van de doelstelling: RBC n eigen indentiteit te gaan geven middels eigen opgeleide spelers, niks terecht gekomen, mochten er mondjesmaat n paar spelers doorstromen naar het 1e elftal dan zijn ze binnen 1 jaar, hooguit 2 jaar weer gevlogen. De jeugdopleiding is zijn doel gedurende deze jaren totaal voorbij geschoten. Ook nu moet in weer lezen op de officiele site dat ze voor volgend seizoen  weer spelers voor O17 en O19 zoeken, dat houdt n keer op.

Het zou allemaal mooi gaan worden RBC een club met ambitie, maar daar is weinig meer van over. Zoals al aangegeven RBC leeft niet echt meer, het is een tussenstation geworden voor spelers en trainers. In de afgelopen 8 jaar zijn er zeker al op zn minst 50 spelers de poorten van het stadion ingelopen en weer uitgegaan. Mocht promotie dit seizoen weer niet lukken, dan mogen volgend seizoen weer een nieuw vat spelers daar n gooi naar gaan doen, en zo sukkelen we van seizoen naar seizoen. Op papier kun je van alles bedenken, doen ze bij het tv programma ik vertrek ook, in de praktijk blijkt het doorgaans anders te gaan. Het zal mij benieuwen hoelang dit nog te handhaven is, vind het wel jammer voor die mensen die destijds hun nek hebben uitgestoken, dat was met de bovenbeste bedoelingen, maar ook zij zijn in de malaise meegegaan.

p.s. Henkie Vos, die Hellendoorn loopt nog gewoon rond bij RBC. is nu didactisch begeleider, wat het ook in mag houden, volgens mij heeft hij nog steeds meer in de pap te brokkelen dan lief is en wordt die functie gebruikt als dekmantel, want diegene die mij uit kan leggen wat dat betekend mag zich melden.

Ger van der Hoeven

2020-01-03 19:58:34

Ik heb hier vaak negatieve uitlatingen over BN/DeStem gelezen maar vandaag stond er een leuk artikel in over het begin van de podcast en dat mag dan ook wel eens gezegd worden, vind ik althans.

Het heeft er natuurlijk ook mee te maken op welke manier je de pers benadert en ik denk dat dit bij de initiatiefnmers in goede handen is!!

Kland

2020-01-03 22:11:43

De beste wensen voor  2020. Hopelijk weer eens met een kampioenschap . Zet hem op boys!!  Volgend jaar in de 2e klasse met voldoende sponsoren en via een mooie fusie naar een echte vereniging op een echt sportpark. 

EricK

2020-01-04 14:22:34

Dank Ger! 

En tav de andere dingen die hier aan bod komen: die gaan we ook zeker behandelen. Misschien niet meteen, maar alles gaat aan bod komen. Altijd constructief, maar kritisch als het moet. Als iemand mee wil praten kan hij altijd contact opnemen. 

Ger van der Hoeven

2020-01-04 19:24:33

 Ik wens iedereen,jullie allemaal het allerbeste voor 2020, ook degenen die het vaak niet met mij eens zijn, waarbij een goede gezondheid toch nog net iets belangrijker is dan RBC.

Hoewel daar door sommigen misschien aan getwijfeld wordt wens ik ook voor de club RBC echt het allerbeste, waarbij natuurlijk positieve kritiek en relativiteit altijd mogelijk moet blijven.

Kland

2020-01-05 18:56:22

Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn Ger. Alaska we maar respect naar elkaar tonen en positief kritisch zijn. Met deze uitgangspunten kunnen we alles tegen elkaar zeggen. 

Wanneer komt er bij RBC iets positiefs uit de bestuurshoek? Wanneer wordt onze nieuwe commerciële man geïntroduceerd? Je weet wel die van Cambuur. 

Kland

2020-01-11 12:47:15

Nieuwe dimensie: secretaris opgestapt vanwege bestuursbesluit die de wortels van het voortbestaan van RBC bedreigt . Weet iemand wat hier aan de hand is?

Ivo

2020-01-11 21:56:40

RBC en Halsteren onderzoeken nadere (vergaande) samenwerking. Klinkt als een grote, serieuze verandering. Waarbij in het extreemste geval delen van RBC, of zelfs in zijn geheel, Roosendaal gaat verlaten. 

In de reacties hierboven zei ik al dat een fusie nodig is om de toekomstbestendig te worden, maar ik had liever een puur Roosendaalse samenwerking gezien.