Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

61%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

9%
Nee, had meer verwacht

30%

Stemmen: 266

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

Onthutsend zwak RBC verliest van VVR

Gepost door:Dennis // 2019-12-07 23:23:19 // 1352 keer bekeken

RBC is vanavond zwaar door de ondergrens gezakt. Tegen laagvlieger VVR werd het 0-2. De Roosendaalers kregen drie uitgespeelde kansen, maar drie maal wist het daar geen enkele raad mee. De enige keer dat het wel tot scoren kwam werd het doelpunt afgevlagd voor buitenspel.

RBC moest het vanavond zonder hoofdtrainer Koos Waslander doen, die vanwege ziekte ontbrak. Zijn rol werd overgenomen door assistent-trainer Jack Embregts. In de opstelling waren enkele wijzigingen aangebracht. Aboubacar Coulibaly startte als rechtsback, omdat Gino de Klerk afwezig was. Op het middenveld begon Arif Akbas en Faisel Bensiali nam plaats op de bank. Ook Marouane Hamdoune begon op de bank. In tegenstelling tot de laatste weken werd deze avond gekozen voor een 4-4-2 systeem.

VVR begon voortvarend aan het duel en zette meteen druk op de achterste linie van RBC. De Roosendaalers wisten daar geen raad mee en het systeem dat gespeeld werd hielp daar ook niet in mee. Ondanks dat was het bij de eerste aanval van RBC meteen raak. Via een snelle aanval bracht Yorben Bus de bal voor die door Jari Rommens binnen getikt werd. Er werd echter gevlagd voor buitenspel en het doelpunt ging niet door. Vlak daarna ging ook een doelpunt van VVR niet door vanwege buitenspel. 

RBC kreeg daarna de grootste kans van de wedstrijd. Bilal Dadi en Anwar Tarfit liepen samen af op het doel, maar Dadi gaf de bal veel te ver breed waardoor Tarfit zijn zekere doelpunt voorlangs zag gaan. Daarna was het VVR dat een foutje van Gino Pieter genadeloos afstrafte, 0-1. Na het doelpunt bleef RBC worstelen met zichzelf. Een vloeiende aanval was zelden te bekennen en de meeste ballen werden ingeleverd of gingen over de zijlijn. Na ruim dertig minuten nam gelegenheidsaanvoerder Tarfit de beslissing om weer terug naar 4-3-3 over te stappen. Maar ook daarna bleef het moeizaam gaan.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, ondanks het inbrengen van Hamdoune en Bensiali. De thuisploeg kreeg wel meteen een grote mogelijkheid toen Rommens aan de rechterkant weg was, maar zijn lage voorzet richting Dadi kon makkelijk gepakt worden door de doelman van VVR. De opleving bleek van korte duur, want RBC had de grootste moeite om de bal bij een medespeler te krijgen. De bezoekers konden echter ook weinig uitrichten. Dadi kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker, maar nu ging een zekere  intikker voorlangs. Even later lag de bal er aan de andere kant wel in toen een aanvaller van VVR alleen voor doelman Matthias Deleij kwam en het goede voorbeeld gaf, 0-2. RBC kreeg geen grote kansen meer, alleen wat afstandsschoten en een vrije trap van Tarfit die door doelman van VVR onschadelijk werden gemaakt waren de enige noemenswaardige wapenfeiten.

Door de nederlaag kan SC Gastel morgenmiddag weer op gelijke hoogte komen.

RBC - VVR 0-2 (0-1)
0-1
0-2

Opstelling RBC: Deleij; Coulibaly, El Gamali, Pieter, Bus (Hamdoune); M. Azaimi (Bensiali), Akbas, De Bruin (De Voogd), Tarfit (c); Rommens, Dadi

Reacties

Frank

2019-12-08 08:18:13

en dat voor 212 toeschouwers???? Waarom wedstrijden op zaterdagavond willen spelen? De spelers zijn totaal uit ritme. 

Jove2810

2019-12-08 08:45:28

Terecht verloren het was bar slecht..

Rbcfan

2019-12-08 08:51:52

Wederom tegen een laagvlieger een wanvertoning. Geen lijn of bepaalde gedachte in het spel, lange ballen ipv combinaties. Wil je promoveren dan mag je tegen dit soort ploegen geen punten verspelen net als tegen steen. Waarom VVR op zaterdagavond? Hadden beter op zondag kunnen spelen, nu staan we dag extra voor schut en motiveert enkel de concurrentie 

Zuidzijde

2019-12-08 09:28:24

Dit mah echt niet meer

EricK

2019-12-08 11:25:37

Het was echt koekenbak zeg. Twee afgrijselijke kansen voor Bilal. Heeft iemand Ted Troost al gebeld om hem op te beuren? De tering wat liep die er verloren bij daarna. Die nummer 22 was erg slecht ook, niet normaal.

Tegelijk kun je wel zien dat er een hoop kwaliteit in deze ploeg zit. Het was een vreselijke wedstrijd en erg kostbare punten, maar zo lang je in de buurt blijft van de koppositie is er nog niet veel aan de hand.

Interessant ook wel dat Anwar, die trouwens echt heel goed speelde, de opstelling kennelijk bepaalt. Krijgt hij daarvoor ook een deel van de vergoeding van Koos en Jack?

EricK

2019-12-08 11:28:19

Overigens: die gast van VVR naaide die eerste er goed in zeg, amai 

Ouwegetrouwe

2019-12-08 21:40:36

de wedstrijdfoto's 

https://myalbum.com/album/392b7twcnkPa

Frank

2019-12-08 22:22:48

Als dit de foto's zijn dan zijn de spelers en begeleiding meegeteld in de supporters-aantallen. Ik vond het al zo leeg gisteren. Gebeurt dit vaker? Gelukkig speelt Schijf ook gelijk. Van Gastel hoeven we niks te vrezen, die schoppers pakken nog genoeg kaarten om ons "in de kaart" te spelen. De competitie onder ons is spannender,  11 ploegen binnen 6  punten