Interviews
Meest recente interviews

RBC overtuigend langs Terneuzen in topper

Gepost door:Dennis // 2019-12-03 10:43:25 // 1588 keer bekeken

RBC heeft hele goede zaken gedaan in de derde klasse A. Vandaag kwam Terneuzen op bezoek in het Herstaco Stadion en werd vooraf - zeker na afgelopen seizoen - betiteld als een van de kampioenskandidaten. In de wedstrijd van vandaag tegen RBC kwam daar echter weinig van terecht. In de eerste helft kon de marge nog beperkt worden tot een tegentreffer, maar in de tweede helft liep de ploeg van trainer-coach Koos Waslander letterlijk over de club uit Zeeuws-Vlaanderen heen. De uiteindelijke 5-0 overwinning was nog een zwakke afspiegeling van de vele honderd procent kansen voor RBC.

Bij Roosendaalse ploeg begon Matthias Deleij na twee wedstrijden afwezigheid weer in de goal. Achterin vormden Anass el Gamali en Marouane Hamdoune weer het centrum. Lars de Voogd begon vanaf de bank, zijn plek werd overgenomen door Bilal Dadi in de punt. Mo Azaimi begon als enige verdedigende middenvelder. Iets voor hem speelde Yoran de Bruin en achter Dadi begon Faisel Bensiali.

RBC opende heel erg sterk. Via rechts bediende Jari Rommens de mee opgekomen Gino de Klerk op maat die zijn puike voorzet bij de eerste paal door Dadi keihard in het dak van het doel gekopt zag worden, 1-0. De thuisploeg bleef jagen op een tweede treffer, waar Dadi veel vuile meters maakte als aanvalsleider. Het jagen had ook een keerzijde, want te vaak werd in die periode te gehaast gespeeld. Achterin bleek het echter als een huis staan. Terneuzen probeerde wel met counters de verdediging van RBC, die ter hoogte van de middenlijn stond, te passeren met steekballen maar het centrale duo stond goed of de oplettende Deleij kon een steekpass onschadelijk maken door op tijd uit te komen. RBC kreeg voor de rust nog een grote mogelijkheid. Anwar Tarfit bediende De Bruin die de bal verkeerd aannam en daardoor een grote kans in rook op zag gaan.

In de tweede helft wisselde Waslander twee spelers. Bensiali zat niet in de wedstrijd en werd vervangen door Arif Akbas die een uitstekende invalbeurt had. Ook Gino Pieter, de afgelopen twee duels eruit vanwege een blessure, betrad het veld. Hij kwam erin voor Hamdoune. Die wissel leek ietwat overbodig, maar het geeft de luxe aan van Waslander: als elke speler fit is dan doet vrijwel niemand voor elkaar onder.

Het strijdplan van Terneuzen werd in de tweede helft ook aangepast, wat in het voordeel van RBC werkte. Doordat de Zeeuwse ploeg druk naar voren gaf kwam er ruimte voor de aanvallers van RBC. Dat werd genadeloos uitgebuit. Eerst was het Rommens die de score naar 2-0 bracht en vlak daarna kon ook Yoran de Bruin juichen toen hij een bal in de verre hoek duwde. Het was zijn eerste officiële competitiedoelpunt voor de Roosendaalse ploeg. Daarna was het weer de beurt aan Rommens die er 4-0 van maakte na een voorzet van Tarfit. Vlak daarna kon de buitenspeler zijn hattrick compleet maken toen hij alleen voor de doelman kwam, maar zijn lob werd doorzien door de keeper.

RBC reeg daarna nog enkele kansen aaneen. Zo leek een simpele intikker voor Dadi te zijn, maar de bal duikelde over zijn voet en leverde een ingooi voor Terneuzen op. In de slotfase schoot Tarfit in kansrijke positie over, en een voorzet van diezelfde Tarfit leek door Dadi ingekopt te kunnen worden, maar de bal werd met de handen van een speler uit het doel gehouden. Een penalty volgde niet. Daarvoor had Dadi overigens zijn tweede van de middag gemaakt en liep RBC uit naar 5-0. Terneuzen kreeg weinig kansen op een treffer in de tweede helft, en anders vonden zij Deleij op hun pad.

Door de overwinning blijft RBC uiteraard koploper. Nummer twee is nu SC Gastel. Zij volgen op drie punten achterstand.

RBC - Terneuzen 5-0 (1-0)