RBC in slotfase langs Schijf

Gepost door:Dennis // 2019-11-24 18:35:20 // 1271 keer bekeken

RBC blijft na vandaag koploper in de derde klasse A. De Roosendaalse formatie won op bezoek bij vv Schijf met 1-2. Het gat met de nummer twee vv Zundert is nu twee punten. 

Bij RBC keerde een speler weer terug in de selectie die een tijdje absent was. Aboubacar Coulibaly keerde weer terug bij de club en begon vandaag vanaf de bank. Faisel Bensiali begon sinds lange tijd weer in de basis. Hij bleef de laatste weken aan de kant vanwege een achillespeesblessure. Lars de Voogd had ook een basisplaats naas Mo Azaimi. Jari Rommens begon in de punt. Gino Pieter bleek vandaag toch niet in staat om te spelen en zat niet bij de wedstrijdselectie, evenals Carlos Ramos en Randy Elst.

De thuisclub kwam na iets meer dan twintig seconden op voorsprong. Een hoge bal kwam bij een aanvaller van Schijf terecht die zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Barry Knook. De rebound werd echter wel binnen geschoten in de verre hoek. Daarna zakte Schijf in, iets waar RBC veel moeite mee heeft. Daar leek het in het eerste kwartier echter niet op. Binnen dat eerste kwart kwam de Roosendaalse club weer op gelijke hoogte. Via het middenveld werd Yorben Bus bediend die op de achterlijn een lage voorzet aan Rommens gaf die de bal simpel kon binnen tikken, 1-1. Daarvoor was een soortgelijke aanval ook al bijna doeltreffend toen Anwar Tarfit een lage voorzet gaf, alleen toen kon Rommens zijn voet er niet tegen zetten.

na de gelijkmaker daalde het niveau flink. RBC had de bal en Schijf probeerde met een lange haal een succesvolle counter te bewerkstelligen. Dat laatste lukte echter niet. RBC kwam zelf ook niet meer tot kansen. De Voogd schoot over en Bensiali zag ook zijn inzet op het weiland achter het doel belanden. 

In de tweede helft was het eerste kwartier weer goed van de ploeg van trainer/coach Koos Waslander, maar buiten een aantal corners kwamen er geen grote kansen uit. Daarna zakte spelbeeld weer. Schijf trok zich ver terug en bleef op die ene lange succesvolle pass hopen terwijl RBC zelden een bres in de verdediging kon slaan. Het tempo lag daar ook te laag voor. De wissels brachten uiteindelijk de broodnodige overwinning. Eerst kwam Bilal Dadi in het veld voor Yoran de Bruin. Na een goede loopactie kwam Dadi vrij voor de keeper, maar die kon toen nog reddend optreden op een inzet van de spits. Vlak voor tijd moest diezelfde doelman uiteindelijk toch capituleren. De ingevallen Chaib Azaimi speelde zich knap vrij op links, speelde de bal iets te ver voor Tarfit die met een ultieme poging en zijn grote teen de bal nog bij de al klaar staande Dadi kon brengen die met een ferme pegel in de lange hoek de overwinning wist binnen te halen, 1-2.  Kansen waren er daarna niet meer voor beide ploegen.

Volgende week treft RBC Terneuzen. De ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen bezet momenteel de derde plek in de competitie.

vv Schijf - RBC 1-2 (1-1)
1-0
1-1 Rommens
1-2 Dadi

Opstelling RBC: Knook; De Klerk (c), El Gamali, Hamdoune, Bus; De Voogd (Coulibaly), M. Azaimi, Bensiali (C. Azaimi); De Bruin (Dadi), Rommens, Tarfit
Reacties

Mr.RBC

2019-11-24 19:55:53

Hup R B C. V

OD Sjon

2019-11-25 09:25:25

Goed gedaan!!

Ouwegetrouwe

2019-11-25 12:46:15

de foto's: https://myalbum.com/album/niAgdDyJP3GY

Ivo

2019-11-27 19:09:38

Makkelijk gaat het allemaal niet, maar nog 3x knallen en dan als koploper de winterstop ingaan, dat zou mooi zijn. Ik hoop dat de boel dit seizoen wel bij elkaar blijft, dan kan het nog een mooi seizoen worden. In deze klasse zit het qua niveau dicht bij elkaar. Een promotie naar de 2e klasse is hard nodig om als club weer een stap te kunnen zetten. Hup RBC