RBC morgenmiddag tegen Schijf

Gepost door:Dennis // 2019-11-23 11:48:18 // 664 keer bekeken

RBC speelt morgenmiddag een competitiewedstrijd op bezoek bij vv Schijf. Afgelopen week wist de Roosendaalse club zonder te spelen de periodetitel in de wacht te slepen, omdat vv Zundert - die bij winst de periode zou pakken - niet verder kwam dan een gelijkspel tegen vv Hoeven (0-0). Hierdoor is de ploeg van hoofdtrainer Koos Waslander ook meteen koploper geworden van de derde klasse A. Een misstap zondag kan echter betekenen dat RBC enkele plaatsen zakt. Schijf staat op de vierde plek, maar heeft slechts twee punten minder dan de koploper.

Uit de ziekenboeg kwam deze week goed nieuws. Faisel Bensiali, sinds het eerste duel met sv MOC'17 geblesseerd aan de kant vanwege een achillespeesblessure, zit weer bij de wedstrijdselectie. Dat geldt ook voor Gino Pieter. De centrumverdediger viel in het duel met Hoeven uit. Twee weken geleden sloten ook al Mo Azaimi en Jari Rommens weer aan en had oude bekende Lars de Voogd zich ook weer bij de selectie gevoegd. 

RBC won vorig jaar op bezoek bij Schijf vrij eenvoudig. Het werd toen 1-4. De Roosendaalers verloren echter later het jaar het thuisduel met 1-2. De ploeg van Waslander presteert dit seizoen goed in uitduels. Deze werden - op uitzondering van Zundert (1-1 gelijk) - allemaal gewonnen.
Reacties

Frank

2019-11-23 22:10:53

Morgen laten we zien dat we terecht periodekampioen zijn. Kan iemand me overigens uitleggen waarom we zoveel geld in de jeugd steken? We kunnen dit beter in het 1e steken (wat mij betreft). De jeugd wordt toch steeds weggehaald en kijk waar we staan, doorstroom lijkt geen optie voor 2e/1e klasse of mogelijk Hoofdklasse

Benthem

2019-11-24 09:57:54

  Frank@ waar haal jij dat vandaan dat er veel geld in de jeugd wordt gestoken? Volgens mij staan er op dit moment jongens uit de eigen jeugdopleiding in het eerste. Jorben, Barry, Abou, arif, enz.

Kland

2019-11-24 23:18:05

@Benthem: ik weet wel zeker dat er veel teveel geld in de jeugd wordt gestoken. Wat denk je van de 40.000 aan trainersvergoedingen en huisvesting. Clubliefde is er niet of nauwelijks. Opleidingsvergoeding van 500 is veel te hoog gelet op prestaties. Wij zijn geen acadamy meer en bij de concurrentie voetbal je voor de helft dus 250 euro. Spelers JO19 worden niet zelf opgeleid maar overal vandaan gehaald. 

Benthem

2019-11-25 08:34:49

40000 euro aan trainers? Als ik dat bedrag omreken kan ik je verzekeren dat het niet klopt. Ik denk dat de jeugd afdeling ook wat geld binnen brengt maar wat is dan wel goed ? Stoppen met de jeugd en alleen een eerste elftal?

HenkieVos

2019-11-26 09:40:26

Wat mij betreft is Spartaan '20 hier wel een mooi voorbeeld. Daar liepen in de jeugd spelers rond die op latere leeftijd vanuit de Eredivisie transfers naar internationale clubs maakten. Voorbeelden daarvan zijn Luc Castaignos, Bruno Martins Indi, Jetro Willems en Anwar El Ghazi. Omdat Castaignos en El Ghazi dit jaar een transfer maakten, leverde dat een slordige ton aan opleidingsvergoedingen op. Op dat niveau zit RBC nog lang niet, omdat er hier nog gesproken wordt over spelers die het eerste moeten versterken. Echter, als dat in Rotterdam kan, en JVOZ kan het ook, dan ligt dat potentieel ook bij RBC. Zeker ook omdat er bij NAC ook geen fatsoenlijk technisch beleid is op jeugdvoetbal. In de bestuurskamer daar hangt een poster met de 'kernwaarden'. Ik licht er een paar uit: 'We hebben plezier met elkaar', 'We strijden voor elke meter' en 'We houden ons aan de teamafspraken'. Ik ken geen club in Nederland die dat niet nastreeft.

Wat dan wel noodzakelijk is, is bouwen aan een goede visie. Wat dat betreft is het de afgelopen jaren wel een duiventil geweest aan de Borchwerf, met een komen en gaan van mensen op stoelen die daar iets van zouden moeten vinden. Het enige visie-gerelateerde wat ik de afgelopen jaren gehoord of gelezen heb, is dat RBC weer een BVO wil worden. Over de visie op jeugdvoetbal en de wijze waarop hier de komende jaren vorm aan gegeven moet worden, heerst oorverdovende stilte. Tot die tijd heeft Frank wat mij betreft een terecht punt, en anders moet iemand maar eens wat transparanter zijn over waar men heen wil met jeugdvoetbal. Ik weet zeker dat er ouders van spelers zijn die hier ook zeer graag een antwoord op horen.