Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, zeker!

61%
Ik moet zien wat er nog bij gaat komen

9%
Nee, had meer verwacht

30%

Stemmen: 266

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

RBC steelt drie belangrijke punten in Oudenbosch

Gepost door:Dennis // 2019-11-11 09:05:13 // 1761 keer bekeken

RBC heeft vandaag een hele moeizame overwinning geboekt op bezoek bij Victoria'03. De Roosendaalse ploeg kwam in de eerste helft nog verdiend op voorsprong en liep vlak voor de rust uit het niets tegen de gelijkmaker op uit een vrije trap, maar in de tweede helft mocht het van geluk spreken dat men lange tijd op gelijke hoogte bleef staan. Dit kwam mede door uitstekend keeperswerk van Barry Knook, die op dat moment de club in de race hield voor een resultaat. Anassl el Gamali beloonde zijn doelman voor zijn optreden door de 1-2 via de binnenkant van de paal te tikken. Ondanks de hachelijke situaties na de voorsprong achterin trok de ploeg van Koos Waslander de overwinning over de streep.

Bij RBC begon Barry Knook in het doel. Riyad Khidar begon centraal achterin naast El Gamali. Gino Pieter was namelijk nog geblesseerd. "Ik train vanaf volgende week wel weer mee," zo liet Pieter na afloop weten. Mo Azaimi en Jari Rommens, allebei terugkomend van een blessure, begonnen in de basis. Bilal Dadi startte vanaf de bank. Marouane Hamdoune kreeg een basisplek in de punt. Carlos Ramos kon niet meedoen vanwege een achillespeesblessure, een blessure waar Faisel Bensiali ook al weken last van heeft. Alvorens het duel van start kon gaan werd een minuut stil gestaan bij het overlijden van oud-RBC trainer Hans Verèl. De RBC-spelers speelden daarnaast met rouwbanden.

Victoria'03 was niet van plan om vol op de aanval te gaan spelen. Net als Zundert eerder dit seizoen groef de thuisploeg zich helemaal in. De eerste counters waren echter wel gevaarlijk. Zo wist een aanvaller van de club uit Oudenbosch Knook te omspelen, maar kon El Gamali een zeker doelpunt voorkomen. Daarna stabiliseerde de situatie achterin en moest RBC zich een weg banen door de muur rond het strafschopgebied. Eenmaal kreeg Anwar Tarfit wat ruimte en dat ene moment was genoeg om zijn schot uit de tweede lijn in de verre hoek te duwen, 0-1. Daarna kreeg de ploeg van Waslander een tweede grote kans. Na een doorgeschoten bal kwam Hamdoune alleen voor de goal, maar zijn schot ging hoog over. Die misser kwam RBC duur te staan, want een kleine tien minuten voor tijd werd een vrije trap ingekopt, die nog gered werd door Knook, maar de rebound werd wel binnen geschoten. Daarna kreeg de thuisploeg nog een grote kans. Een voorzet vanaf rechts werd echter hoog over geschoten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld aan de kant van Victoria'03 niet. Men bleef hopen op een gaatje in de defensie van RBC en werd daarbij geholpen door een tactische wissel van de bezoekers. Yorben Bus werd gewisseld voor Dadi, waarna achterin met drie verdedigers gespeeld ging worden. El Gamali schoof naar de linkerkant toe, waarbij Khidar alleen het centrum moest bewaken. Dat pakte helemaal verkeerd uit. Victoria'03 liep dwars door de verdediging heen en kreeg ook levensgrote kansen. Eenmaal schoten ze een uitgespeelde kans zelf naast, maar Knook wist met een aantal superieure reddingen de gelijke stand op het scorebord te houden. Ook een kiezelhard schot vanaf zo'n twintig meter wist hij met een katachtige redding uit het doel te ranselen. Bij RBC herstelde de situatie weer toen El Gamali naast Khidar kwam te staan en Hamdoune weer op zijn vertrouwde linksbackpositie werd gezet. De ingevallen Dadi was nog dichtbij een treffer. Zijn harde vrije trap werd door de keeper van Victoria'03 met de vingertoppen verwerkt tot corner.

Een kleine tien minuten voor tijd kreeg RBC waar het absoluut geen recht op had. Uit een voorzet schoot El Gamali de bal via de binnenkant van de paal binnen, 1-2. Daarna was de winst nog allerminst zeker. Met kunst- en vliegwerk bleef de Roosendaalse formatie overeind. Een aantal counters werd niet goed uitgevoerd om een zekere overwinning over de streep te trekken, maar de thuisploeg kreeg ondanks verwoede pogingen geen kansen.

Door de overwinning gaat RBC momenteel alleen aan kop. Alleen Zundert kan nog op gelijke hoogte komen als zij het inhaalduel van Hoeven weten te winnen. Als dat gebeurd wint Zundert de eerste periodetitel. Bij elke andere uitslag wint RBC de eerste periode.

Victoria'03 - RBC 1-2 (1-1)
0-1 Tarfit
1-1
1-2 El Gamali

Opstelling RBC: Knook; De klerk (c), Khidar, El Gamali, Bus (Dadi); M. Azaimi (De Voogd), Akbas (C. Azaimi), De Bruin; Rommens, Hamdoune, Tarfit

Reacties

OD Sjon

2019-11-10 18:41:19

Vechtend 3 punten bijschrijven, klasse jongens!

Mr.RBC

2019-11-10 19:30:58

SCHANDE

Geen enkel bericht over het overlijden van Hans Verel hier

Ouwegetrouwe

2019-11-10 19:38:53

wat foto's van de wedstrijd

https://myalbum.com/album/SNEkvSyKXRQD

Adje

2019-11-10 20:29:19

Mr.RBC, overlijden van Hans Verel staat op de officiele site van RBC. Dit is n supporterssite waarvan de meeste die hier weleens aanwezig zijn nog niet eens, of net geboren waren in de tijd dat hij hier werkzaam was. 

Knappe overwinning, de manier waarop doet me niks. Hoevaak hebben wij in het verleden al tegen zeperds aangelopen terwijl we zelf veel beter waren. Nu hopen op n gunstige uitslag van het inhaalduel wat Zundertnog moet spelen.

Zuidzijde

2019-11-10 21:39:11

Ik ben het hier mee eens ondanks dat ik de tijd van Hans wel meegemaakt heb

Willempie

2019-11-11 12:02:09

Het is allemaal niet best, maar toch koploper zijn met  9 verliespunten na 8 wedstrijden is eigenlijk bizar.  De Voogd was overigens al de 25ste speler die RBC in deze 8 competitewedstrijden heeft gebruikt

Ouwegetrouwe

2019-11-11 13:35:42

@willempie,  who cares, we staan bovenaan en doen gewoon mee. en als het niet mooi kan dan maar voor het reslutaat.

Ger van der Hoeven

2019-11-11 19:41:24

Als een tegenstander op deze wijze wint lees ik wel eens andersoortige reacties.

Jove2810

2019-11-11 21:51:03

het is een voetbalwet als je niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant en deze keer was Rbc de gelukkige mag ook wel eens een keer

Ouwegetrouwe

2019-11-11 23:23:38

@ger, de tijd van mooi voetbal en aan het einde van de rit met lege handen staan hebben we wel gehad onderhand.

Zuidzijde

2019-11-12 12:04:38

Iets anders 

Gisteren is oud-speler van RBC Piet Lindeberg 92jaar oud 

Overleden

Ger van der Hoeven

2019-11-12 19:58:42

Ouwegetrouwe,

Je opmerking is volledig juist, maar ik wilde alleen maar zeggen dat je het de tegenstander ook niet moet verwijten dat ze wel eens één of meer puntjes stelen.

Ik vind het ook begrijpelijk dat de naam RBC bij veel tegenstanders een bepaalde instelling  oproept en daar zullen het elftal en de trainer dus maar aan moeten wennen.

Ouwegetrouwe

2019-11-12 20:58:15

voor de tegenstander is het nog steeds het grote RBC waar ze tegen spelen. iedereen weet wat we willen, hogerop en dat is wat ze het liefst willen frustreren. en natuurlijk zijn er nou eenmaal tegenstanders die tegen RBC zich schandalig gedragen, niet in de laatste plaats door een trainer die als een gestoorde tekeer gaat en het  ook nog schitterend vind in plaats van zich diep te schamen. dat is het moeras van de derde klasse. gelukig zijn er ook positieve uitzonderingen.