RBC speelt gelijk tegen Hoeven

Gepost door:Dennis // 2019-11-03 17:48:47 // 1576 keer bekeken

RBC heeft de overwinning van vorige week tegen SC Gastel geen goed gevolg kunnen geven. De Roosendaalers speelden met 1-1 gelijk tegen Hoeven. Een zuiver doelpunt van Marouane Hamdoune in de slotfase werd afgekeurd vanwege een vlagsignaal van de bezoekers.

Bij RBC begon Imad Bouda el Koubai in de basisopstelling. Ook De Klerk had weer een basisplek. Marouane Hamdoune moest daardoor vanaf de bank beginnen. Voor de rest waren het dezelfde elf als vorige week.

De thuisploeg opende sterk en zette Hoeven meteen vast. Dat resulteerde ook in een grote kans van Bilal Dadi. Na een perfecte voorzet van Anwar Tarfit kopte Dadi tegendraads in, maar zijn kopbal ging voorlangs. Niet veel later kreeg RBC een cadeautje toen de keeper van de ploeg uit Hoeven de bal zo inleverde bij Tarfit die de bal makkelijk binnen schoof, 1-0. Daarna bleef de thuisploeg de betere van de twee, maar grote kansen creëerden RBC niet meer. Alleen Arif Akbas had nog een vlammend schot vanuit de tweede lijn, maar zijn inzet kon makkelijk gestopt worden. 

In de tweede helft kwam Hamdoune voor el Koubai erin. RBC bleef de betere van de twee, maar was vooral met zichzelf in gevecht. Teveel spelers besloten om met de bal aan de voet een bres te slaan in de defensie in plaats van met elkaar. Dat leverde niet alleen balverlies op, maar ook de scheidsrechter deed een duit in het zakje door bij het minst of geringste een vrije trap toe te kennen. Uit een van die vrije trappen kwam Hoeven op gelijke hoogte. Dat bleef ook de enige echte mogelijkheid voor het povere spel van de bezoekers. RBC bleef echter vooral tegen zichzelf voetballen. Akbas was nog wel dichtbij met een schot net voorlangs. Vlak voor tijd was het echter ineens wel raak. Anass el Gamali kwam uit de rug van twee tegenstanders gelopen na een voorzet van Tarfit en bediende Hamdoune op maat die de bal in het dak van het doel schoot. Maar de bedroevend leidende arbiter floot na een vlagsignaal ook dit doelpunt af. Daarvoor had ie ook al afgevlagd toen Hamdoune vrij voor de keeper werd gezet na een boogballetje van Tarfit. Ook ditmaal was het geen buitenspel. 

Ondanks het gelijke spel staat RBC wel met Terneuzen bovenaan, die laatste club heeft een beter doelsaldo. Zundert staat daar weer een punt achter, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Na zestig minuten moest Gino Pieter het veld verlaten met een op het oog zware blessure aan de lies. "het schoot er ineens in, maar ik kon na enige tijd alweer lopen. Ik denk dat het een verrekking is, geen scheur," zo liet hij na afloop weten. 

RBC - Hoeven 1-1 (1-0)
1-0 Tarfit
1-1 

Opstelling RBC: Deleij; De Klerk, Pieter (Khidar), El Gamali, Bus; Ramos (c), Akbas, De Bruin; El Koubai (Hamdoune), Dadi (Bisimwa), Tarfit
Reacties

Ouwegetrouwe

2019-11-03 18:43:43

de foto's:

https://myalbum.com/album/rFkE8jqEmTjA

Boegieman

2019-11-03 18:51:56

Het blijf me elke keer verbazen dat we altijd scheidsrechters buiten de regio krijgen (behalve tegen Sc gastel)

Als je een scheidsrechter in de regio heb, die ken al een beetje de spelers en de grensrechters denk ik.

Rbcfan

2019-11-03 19:19:06

Slechte wedstrijd van beide teams, eerste helft ging nog maar het doelpunt kreeg rbc cadeau. Tweede helft zeer belabberd, natuurljk staat Jan vlag graag constant alles af te vlaggen en een heb je te maken met een scheidsrechter zonder eigen interpretatie maar het aantal uitgespeelde kansen is dramatisch. Men haalt zichzelf uit de wedstrijd. Hopelijk valt de schade mee bij Pieter want die was samen met Ramos de beste speler op het veld. Wederom onbegrijpelijke wissel mbt Bilal 

Ouwegetrouwe

2019-11-03 20:54:20

je moet je toch als club kapot schamen met zo'n vlagger. hij zegt ook gewoon dat het zijn taak is om punten te pakken. notabene een officiele knvb jeugdscheidsrechter. heeft zo iemand zelf niet in de gaten wat voor een voorbeeld is als hij jeugd fluit en een dag later die jongens die hij mischien een dag eerder floot hem zo zien vlaggen. een grote schande zoiets. geen andere woorden voor.

Frank

2019-11-03 20:56:37

Mooi resultaat, gezien de andere uitslagen. We doen nog mee (meer dan) voor de periode. Die halen we volgende week ook binnen, aangezien Zundert ook nog moet inhalen tegen Hoeven.

De resultaten van de jeugd kelderen ineens, weet iemand hoe dat zit? Hoorde overigens dat Dosko volgend seizoen geen 1e elftal meer heeft, aangezien John de Frel komt lijkt me het wenselijk dat hij een paar spelers meeneemt

Ouwegetrouwe

2019-11-03 22:11:31

frank die periode binnenhalen zal niet zo even gebeuren. terneuzen moet punten morsen. en als hoeven en zundert winnen zullen die de week daarop gelijk moeten spelen tegen elkaar. lekker van de bond om na afloop van de 1e periode het inhaalweekend te programmeren. slimmer was geweest om het andersom te doen.