Krachtig RBC in slotfase langs schoppend SC Gastel

Gepost door:Dennis // 2019-10-27 19:09:39 // 1796 keer bekeken

RBC heeft vandaag een hele belangrijke overwinning behaald in de competitie op bezoek bij SC Gastel. De Roosendaalers wonnen met 0-1, maar hadden ontzettend veel kansen voor nodig om dat ene belangrijke doelpunt te maken. Imad Bouda el Koubai werd matchwinner toen hij een kopbal tegendraads wist binnen te knikken tien minuten voor tijd. 

Trainer-coach Koos Waslander moest deze week flink puzzelen aan zijn basiself. De oplettende RBC-supporter had langs de kant veel spelers zien staan in een zwarte jas met een prachtig oranje-wit RBC-logo op hun borst. Gregory Noordzee, Jari Rommens, Randy Elst, Faisel Bensiali en Mohamed Azaimi waren niet inzetbaar. "Ik hoop volgende week weer aan te haken, deze wedstrijd kwam te vroeg," zo stelde Mo Azaimi voor de wedstrijd. Net als Mo Azaimi viel ook Elst afgelopen week tegen Philippine (1-3 verlies) in de eerste helft uit. Voor hem ziet het er minder rooskleurig uit. "Ik heb een bandje gescheurd. Ik ben pas na de winterstop weer inzetbaar," zo liet hij weten. Bensiali, die nog last heeft van een achillespeesblessure, hoopt binnen twee weken weer te kunnen spelen. "Ik heb nog pijn, en train individueel met de fysio maar ik hoop toch binnen twee weken weer wedstrijden te kunnen spelen." 

Waslander had dus vooral op het middenveld een flink probleem. Hij deed een dankbaar beroep op RBC O19. Arif Akbas kreeg een basisplaats toebedeeld en kwam naast Carlos Ramos te spelen. Er werd gekozen voor een 3-5-2 formatie. Marouane Hamdoune werd naast Bilal Dadi in de spits opgesteld. "Ik heb veel in de aanval gespeeld, in de eerste klasse en de Hoofdklasse," zo liet Hamdoune na afloop weten. De opstelling pakte ontzettend goed uit. Hamdoune - misschien wel de snelste amateurspeler van West-Brabant - zorgde samen met zijn mede aanvalsleider voor enorm veel gevaar. Hamdoune kreeg ook twee grote kansen op de openingstreffer. Eerst kwam hij alleen voor de doelman, maar zag zijn lob op de lat uiteenspatten en vlak voor het rustsignaal zag hij uit een corner zijn kopbal van de lijn gered worden. Ook Dadi was dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal ging over, al had hij de bal beter aan Mujib Yaqoubi kunnen laten die er beter voor stond. SC Gastel kon daar weinig tegenover zetten. De enige keer dat zij echt gevaarlijk werden was in het begin van het duel, maar sluitpost Matthias Deleij keepte een perfecte wedstrijd. 

In de tweede helft wisselde Waslander meteen. Zo werd Yaqoubi, die niet goed in de wedstrijd zat, gewisseld voor RBC O19-speler Imad Bouda el Koubai. RBC drukte in de tweede helft door en reeg enorm veel grote kansen aaneen. Die kansen werden echter niet benut. Een goed lopende aanval op rechts werd niet verzilverd. Tarfit liep na een goede pass dwars door de verdediging heen, bediende de inlopende Dadi maar de spits kwam verkeerd uit met zijn passen en zag zijn niet te missen kans in rook opgaan. Niet veel later was Akbas dicht bij een treffer. Van ruim dertig meter poeierde de RBC O19-speler over de keeper heen, maar tegen de onderkant van de lat aan. Tussendoor wist SC Gastel wel te scoren, maar deed dit in buitenspel positie. 

Daarna concentreerde het duel zich meer op het middenveld, en ging de thuisploeg over op schoppen. Dit was in de eerste helft ook al aan de hand, maar het werd in de tweede helft alleen maar erger. De leidende arbiter had het echter niet in de hand en gaf maar mondjesmaat geel, waar soms rood op zijn plaats was. Tien minuten  voor tijd trok RBC het duel toch naar zich toe. Uit een vrije trap kopte El Koubai binnen, 0-1. De Roosendaalers konden daarna het duel in het slot gooien, maar lieten dit na. Onder andere Koubai kreeg nog een grote mogelijkheid, maar wist dit buitenkansje niet te benutten. Aan de andere kant gebeurde er veel, maar het elftal was vastbesloten de drie punten mee te nemen. Kansen kreeg Gastel niet.

Door de overwinning en de gunstige uitslagen elders zorgen er voor dat RBC weer medekoploper is geworden. Victoria'03, Terneuzen en SC Gastel en RBC hebben allen elf punten. 

SC Gastel - RBC 0-1 (0-0)
0-1 El Koubai

Opstelling RBC: Deleij; Pieter (De Klerk), El Gamali, Bus; Ramos (c), Akbas, Tarfit, De Bruin (C. Azaimi), Yaqoubi (El Koubai); Hamdoune, Dadi
Reacties

Ouwegetrouwe

2019-10-27 18:33:40

de foto's van de de terecht gewonnen wedstrijd:

https://myalbum.com/album/nx4VtHTLk9TC

Thom

2019-10-27 18:50:28

Mooie overwinning van RBC! RBC was over de hele wedstrijd gezien duidelijk de betere van de twee. Gastel beperkte zich enkel tot ordinaire schoppartijen. Als RBC scherper voor het doel was geweest, ga je minimaal met 0-3 weg van Blankershove.

Frank

2019-10-27 20:17:32

Een prima overwinning, duidelijk de betere ploeg. Nu doorzetten de komende 2 weken, ondanks de blessures. Kan iemand me overigens uitleggen hoe dat zit met onze MO19, 17 en 15. Waarom spelen we niet in de bovenste regionen? De doelstelling van divisie blijft ver weg zo. Had gehoopt dat de Belgische kolone ons snel een kampioenschap zou brengen bij de JO19 

Nieuwkomer

2019-10-28 10:12:30

Een hele belangrijke overwinning die ons in de race houd voor de 1e periodetitel! 

Zuidzijde

2019-10-28 13:29:00

Jongelingen laten staan . KOOS

HenkieVos

2019-10-28 15:14:52

Het was niet goed, maar fijn dat je zo'n wedstrijd wint tegen zo'n elftal halve zolen. Schoppen naar alles wat beweegt en dat maakt het lastig voetballen. Jammer dat dit, zoals hierboven beschreven, niet verder afgestraft wordt. Maargoed, geen blessures, drie punten en we kunnen weer naar boven kijken. Nu zorgen dat je na dit seizoen voorgoed afscheid neemt van dit soort 'sfeervolle' potjes in dat dorp verderop.

Ger van der Hoeven

2019-10-30 20:03:27

Is er iemand die antwoord kan geven op de vragen van Franf betreffende de jeugdopleiding?

HenkieVos

2019-11-04 09:46:31

@Frank, Ger,

Zeker. De JO19 en de JO17 zijn vorig jaar gedegradeerd uit de vierde divisie. Dan kom je vanzelf in de Hoofdklasse terecht. Daar kan in elk geval de JO19, waar de aanvoer naar het vlaggenschip van vandaan moet komen, het verschil nog niet maken, getuige verliesbeurten tegen Internos en Halsteren. Op dat niveau acteert het elftal dus momenteel. Er moet wellicht wel een periode in zitten, maar het lijkt een opgave te worden om een gooi te doen naar het kampioenschap. Ik heb de JO19 vorig seizoen overigens een paar keer zien spelen, en dat hield toen al niet over, zowel kwalitatief als mentaal gezien. Hopelijk met veel nieuwe gezichten nu meer succes.

De JO15 speelt keurig in de Derde Divisie.