RBC krijgt deksel op de neus na kansenregen

Gepost door:Dennis // 2019-10-20 17:54:38 // 2355 keer bekeken

RBC heeft vandaag verzuimd om in de top van de derde klasse A te blijven. De Roosendaalse ploeg speelde een ijzersterke eerste helft, maar had legio kansen nodig om uiteindelijk tot een doelpunt te komen. Het was de ingevallen Imad Bouda el Koubai van RBC O19 die de score opende. Het uitvallen van eerst Randy Elst en daarna Mo Azaimi in het eerste bedrijf hielpen overigens niet in de uiteindelijk met 1-3 verloren wedstrijd tegen Philippine.

Bij RBC ontbrak vandaag Gino de klerk, hij had last van zijn kuit. Op de rechtsback startte Gino Pieter en RBC O19-speler Riyad Khidar kreeg een basisplek naast Anass el Gamali. Ook Marouane Hamdoune, vorige week nog trefzeker, begon in de basiself.

RBC opende sterk en bleef verreweg de betere van de twee in de eerste helft. Na een kleine tien minuten schoot Anwar Tarfit in kansrijke positie op de paal, na een overstapje van Bilal Dadi. Daarna kreeg Yoran de Bruin een grote kans. Na een goed lopende aanval gaf Hamdoune een goede steekpass die door De Bruin niet verzilverd kon worden. Philippine kreeg na miscommunicatie achterin ook nog een kans, maar doelman Matthias Deleij kwam uit zijn goal en wist de inzet te keren.

Na een klein half uur moest Elst van het veld af. Na een duel om de bal kwam een speler in botsing met RBC's nummer negen. "Ik kon niet verder, als ik hem strek dan doet het aan de binnenkant pijn. Ik weet niet hoelang ik eruit lig," zo liet hij na afloop weten. Zijn invaller bekroonde echter vijf minuten later zijn debuut met een doelpunt. Een afvallende bal werd door Hamdoune op doel geschoten, maar gekeerd. De rebound werd door el Koubai knap in de hoek geschoten, 1-0. Niet veel later moest ook spelverdeler Mo Azaimi naar de kant vanwege een hamstringblessure. Vlak voor rust kreeg RBC nog twee enorme kansen. Eerst slalomde El Gamali langs meerdere tegenstanders, maar zijn uithaal werd tot corner verwerkt. De ingevallen Noordzee zag een inzet van hem van dichtbij ook gekeerd worden.

In de tweede helft veranderde de situatie binnen een kleine vijf minuten. Eerst kon Joey Walhout in vrijstaande positie zo binnen knikken. En vier minuten later werd een handsbal over het hoofd gezien door de scheidsrechter, en die kans werd ook gepromoveerd tot doelpunt. Protest naar aanleiding van de assistent-scheidsrechter haalde niets uit. Vlak daarna leek RBC alweer op gelijke hoogte te komen toen Khidar een uithaal via de onderkant van de lat in het doel zag gaan. De bal stuiterde terug het veld in en de scheidsrechter kende de goal niet toe. In de allerlaatste minuut was de ingevallen Mujib Yaqoubi nog dichtbij, maar zijn inzet ketste af op de lat.

Volgende week staat de druk er meteen vol op. Dan moet RBC op bezoek bij SC Gastel. De laatste twee jaar wist de Roosendaalse club daar niet te winnen.

RBC - Philippine 1-3 (1-0)
1-0 El Koubai
1-1
1-2
1-3

Opstelling RBC: Deleij; Pieter, Khidar (Yaqoubi), El Gamali, Hamdoune; Ramos, M. Azaimi (Noordzee), De Bruin, Elst (El Koubai), Dadi, Tarfit

Rbcfan

2019-10-20 17:59:42

Wat een wanprestatie! Zie al sinds vorig jaar geen stijgende lijn, opstellingen blijven wonderbaarlijk. Er zitten meer trainers voor de bank dan eigen selectiespelers op bank zelf. Nee rbc moet eens gaan nadenken want tegen laagvlieger steen geen winst, nu laagvlieger Philippine .. vrees dat over twee weken de achterstand onoverbrugbaar is. Supprtersaantallen zakt drastisch, er moet helaas zo vroeg in seizoen al iets gaan gebeuren wilt het nu niet al als een nachtkaars uit gaan

Sam

2019-10-20 18:51:13

De geschiedenis lijkt zich te herhalen.

In potentie, individueel gezien, kwalitatief de beste selectie van de afgelopen jaren.

Echter ook deze trainer krijgt het niet voor elkaar om een goed team neer te zetten.

Misschien ipv winstpremies en reiskosten, bij iedere niet gewonnen wedstrijd, boetes uit delen.

Frank

2019-10-20 19:30:23

Boetes helpen niet Sam. Het probleem met geld is dat er de nodige verschillen in "vergoeding" zitten. En deze vloeien zeker niet terug naar RBC via de kantine. Er is totaal geen eenheid

Sam

2019-10-20 22:59:06

Frank, dat het geen eenheid is, is duidelijk.

Echter het is wel vervelend dat het nu nog het begin van het seizoen is.

De trainer kan geen eenheid maken, wanneer het bestuur inderdaad een verschil in vergoedingen heeft gecreëerd.

Jammer maar de fans zijn dan weer de dupe.

Willempie

2019-10-21 09:51:47

Verschrikkelijk....

Gast

2019-10-21 12:11:00

Met deze ploeg wordt het vierde klas lk voorspel dat er gedurende deze competitie verschillende spelers  weglopen.

Geld verziekt alles. Inderdaad de geschiedenis  herhaalt  zich.

2019-10-21 18:16:49

Koosje bedankt, Koosje bedankt, Koosje, Koosje, Kooooosje bedankt!!!!

Adje

2019-10-21 19:31:27

Het gaat weer lekker hier. 1 Wedstrijd verloren en de pleuris breekt weer uit. Dat het spel niet goed is heb ik na de wedstrijd tegen Steen al angegeven, maar om nu vergoedingen van spelers etc erbij te gaan halen, gaat me nogal ver. Vraag me af wat hier de meerwaarde van deze discussie is.

Las vandaag een artikel in de krant over Rood Wit - Dosko. Bij laatst genoemde staan 11 voortreffelijke voetballers, alleen is het geen team, zo stond het in de krant. RBC heeft dit probleem niet alleen, dit komt deels door het grote verloop van spelers ieder seizoen.

Zundert en Hoeven, 2 potentiele kampioenskandidaten staan er gezien de stand er ook niet florisant voor, zou het daar ook zo rommelen bij de supporters: ik kan het me nauwlijks voorstellen, maar hier wordt alles meteen op een enorm vergrootglas gelegd. Ik vraag me af wie hierbij gebaat is, de verwachtingen zijn weer veel te hoog dit seizoen.

Dennis

2019-10-21 21:28:46

De oorzaak van de nederlaag heeft naar mijn inziens meerdere oorzaken. In de eerste helft worden een groot aantal kansen niet verzilverd, want als die wel omgezet werden in doelpunten dan had Philippine nooit een resultaat behaald. Binnen veertig minuten vallen eerst Elst en Mo Azaimi uit, wat in mijn ogen twee hele belangrijke spelers zijn. Daarna wordt gekozen om twee aanvallers in te brengen, terwijl een fitte Yaqoubi ingebracht had kunnen worden die al veel vaker op het middenveld heeft gespeeld en prima inpasbaar was. Daar werd niet voor gekozen en daarmee wordt in de tweede helft meteen de achterstand ingeleid. Al had die tweede goal nooit mogen tellen en had de inzet van Khidar goedgekeurd moeten worden. Dat is echter het lot als het dubbeltje de verkeerde kant op valt.

Na het tweede doelpunt had RBC nog 35 minuten de tijd om er iets aan te doen. Maar daarna werd meteen paniekvoetbal gespeeld en een idee kon ik in die fase niet echt ontdekken. Het leek wel of de 85ste minuut was aangebroken. De scheidsrechter had een aandeel in de nederlaag, maar het was zeker niet doorslaggevend in de uitslag.

De boosheid zit ook meer in de eerder twee gelijke spelen en de opstellingen die ik soms ook niet kan plaatsen. Het houden van Hamdoune op de bank tegen Zundert, terwijl iedereen van vorig seizoen weet dat deze speler een speler is die veel onderweg is zonder bal en een bres in de verdediging had kunnen slaan. Daarnaast is het een zekerheidje dat hij in de derde klasse in een heel seizoen als linksback (!) rond de tien goals maakt en meerdere assists geeft. Vind er maar eens zo eentje. Tegen Steen was er geen middenveld, terwijl die - ondanks een uitgedunde middenveld-selectie - wel voor handen waren om in te zetten. Die twee gelijke spelen waren erg onnodig en dan krijg je zondag het deksel op de neus, terwijl in de eerste helft qua voetbal de beste eerste helft was van het competitie-seizoen tot nu toe, al begrijp ik niet waarom Elst als rechtsbuiten wordt opgesteld (vulde ie meer dan prima in) en De Bruin (buitenspeler) op het middenveld wordt geplaatst, het centrum (El Gamali - Pieter) weer uit elkaar wordt gehaald. Dat lijkt me vragen om problemen. Ramos voor die twee zetten als VM lijkt me prima. Daar komt ie veel beter tot zn recht samen met Mo Azaimi.

Frank

2019-10-21 22:06:58

Het probleem zit 'm ook niet in de vergoeding (al vraag ik me wel af waarvoor de jeugd hier een torenhoge contributie voor moet betalen), maar meer in het grote verschil in vergoeding. Dat draagt echt niet bij aan eenheid

Jove2810

2019-10-21 22:26:15

volgens mij is er hier iemand die met het woordje vergoeding heel gefrusteerd raakt een slechte wedstrijd en er wordt vanalles bijgehaald het verschil is nog steeds maar drie punten met de koploper stop met dat gezeik over vergoedingen

Gast

2019-10-22 09:50:19

Klopt maar min 3 had met deze selectie plus 3 moeten zijn

Nieuwkomer

2019-10-22 10:49:01

Koos Waaslander heeft zelf vooraf overal in de kranten geroepen ; ''wij MOETEN kampioen worden''. Als je dan al na 5 wedstrijden 7 verliespunten hebt is het niet gek dat er heibel in de tent is. De komende 3 wedstrijden speel je tegen concurrenten. Het zal mij benieuwen of Waaslander overeind weet te blijven of vroegtijdig de zak zal krijgen.

Sam

2019-10-22 19:55:33

Nieuwkomer je hebt helemaal gelijk.

Koos Waaslander heeft nog voor de competitie geroepen dat we kampioen moesten worden. Dat zijn, zijn eigen woorden. Hij heeft ook invloed gehad op de selectie.

Aan alles is door het bestuur meegewerkt.

Hij bepaalt de opstelling en posities waar spelers staan.

Dan verwacht je toch geen 7 verliespunten na 5 wedstrijden, ongeacht de positie en achterstand op de ranglijst.