RBC blameert zich tegen Steen

Gepost door:Dennis // 2019-10-06 18:03:45 // 1469 keer bekeken

RBC heeft opnieuw puntverlies geleden in de competitie. De Roosendaalers speelden vorige week met 1-1 gelijk tegen Zundert en kwamen vandaag opnieuw niet verder dan een gelijkspel. Laagvlieger Steen hield RBC op 1-1. Een kleine crisis door het gelijkspel lijkt in de maak.

Bij RBC begonnen ditmaal Marouane Hamdoune en Anass el Gamali in de basis. El Gamali werd op het middenveld gezet, Hamdoune op zijn linksback-positie. In het doel mocht Matthias Deleij weer plaatsnemen. Aboubacar Coulibaly was ook weer present. Op het middenveld ontbrak Randy Elst, die een kwetsuur had opgelopen eerder deze week op het werk. Naast Elst waren de al geblesseerden Faisel Bensiali en Mo Azaimi ook niet inzetbaar. 

RBC trok het eerste kwartier het initiatief naar zich toe, maar zag gedurende dat eerste kwart ook de bezoekers makkelijk uitbreken. Niet geheel verwonderlijk, want een middenveld was in geen velden of wegen te bekennen. De afvallende bal was in de meeste situaties voor de ploeg uit Zeeland. Na een kleine tien minuten moest Deleij ook handelend optreden bij een counter om erger te voorkomen. RBC kreeg mondjesmaat kansen. Zo krulde Anwar Tarfit een afstandsschot net naast en was Jari Rommens ook twee maal dichtbij. Voor de rest waren de afstandsschoten een makkelijke prooi voor de doelman van Steen. Deleij moest aan de andere kant nog twee keer redding brengen op inzetten van de bezoekers.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Een middenveld was er niet, van samenspel was helemaal geen sprake en de spaarzame doelpogingen die RBC kreeg werden hoog over geschoten. Een kleine twintig minuten voor tijd kwam Steen op voorsprong. Deleij kwam uit en kopte de bal zo bij een tegenstander in de voeten die de bal vervolgens in het lege doel kon schieten. Daarna leek Steen de wedstrijd naar zich toe te trekken dat voetballend in de combinatie veel beter voetbal op de mat legde en nog dicht bij een tweede was, maar die afgang werd de Roosendaalse club bespaard. Vlak voor het einde reeg RBC ineens de kansen aaneen. Bilal Dadi zag een flink afstandsschot via de vuisten van de keeper gekeerd worden, Anass el Gamali zag zijn kopbal na een vrije trap van Tarfit gekeerd worden op de lijn. De ingevallen Mujib Yaqoubi kon de rebound in het lege goal schieten, maar schoot ruim voorlangs. Niet veel later werd een geplaatste kopbal in de verre hoek ook uit het doel gehouden. Een nederlaag leek aanstaande, maar na een afgeslagen hoekschop schoot Yoran de bruin tussen een wirwar aan spelers op het doel, die knap gered werd door de keeper maar Carlos Ramos was er als de kippen bij om de bal letterlijk in het doel te lopen.

Door het gelijke spel is de afstand op koploper Victoria'03 opgelopen naar vier punten. Volgende week gaat RBC op bezoek bij DSE.

RBC - Steen 1-1 (0-0)
0-1
1-1 Ramos

Opstelling RBC: Deleij; Coulibaly (Yaqoubi), Ramos (c), Pieter, Hamdoune (Bus); De Klerk, El Gamali, Tarfit; Rommens (Samra), Dadi, De Bruin

 
Reacties

RBCFOREVER

2019-10-06 18:21:32

Koos ga nu eens gewoon 433 spelen ipv 352. Met deze selectie zal je moeten presteren. Met vertoningen zoals je nu laat zien in de eerste 3 wedstrijden kom je niet weg. De 7-2 tegen Moc verbloemt veel maar de waarheid is anders. Technisch klopt er geen hout van. Met deze kwaliteit in het elftal moet er gepresteerd worden. Dus Koos om met jouw woorden te spreken niet lullen maar poetsen en gewoon 433 spelen en niet te veel wisselen in de selectie.

Vandaag liep op een gegeven moment 226 te voetballen. Grijp in en doe wat je moet doen en dat is presteren.

RBCFOREVER

2019-10-06 18:21:59

Koos ga nu eens gewoon 433 spelen ipv 352. Met deze selectie zal je moeten presteren. Met vertoningen zoals je nu laat zien in de eerste 3 wedstrijden kom je niet weg. De 7-2 tegen Moc verbloemt veel maar de waarheid is anders. Technisch klopt er geen hout van. Met deze kwaliteit in het elftal moet er gepresteerd worden. Dus Koos om met jouw woorden te spreken niet lullen maar poetsen en gewoon 433 spelen en niet te veel wisselen in de selectie.

Vandaag liep op een gegeven moment 226 te voetballen. Grijp in en doe wat je moet doen en dat is presteren.

Rbcfan

2019-10-06 18:49:41

Misschien nog een trainer aannemen ?? Wat een vertoning, 5 stafleden op de bank waar zie je dit en dan deze speelwijze . RBC is 433 maar lopen nu al achter de feiten aan, een heel slap gebeuren incl beker  

Frank

2019-10-06 19:21:59

Hoe kan dit nu? Wat is er aan de hand? Waar is eigenlijk Greg Noordzee?

Sam

2019-10-06 19:41:03

Waar is die Rooterdamse spits Greg Noorder, die volgens Koos een waardevolle aanwinst was. 

Helaas een slecht begin, maar wanneer het vanaf december gaat lopen tot einde van het seizoen, is het ook goed. Zolang we aan het einde maar op de 1e plaats staan.

Kom op Koos, laten die gasten voetballen, volgens de statistieken en informatie vooraf, is dit kwalitatief de beste groep van de afgelopen jaren, er is flink geïnvesteerd.

Kom op, knallen vanaf nu

RFRbc

2019-10-06 19:49:46

Een wanvertoning! De druk staat nu volop de ketel voor Koos Waaslander. Hij heeft het nog niet op de rit met deze selectie aan topspelers

Adje

2019-10-06 22:07:03

Weer eens n wedstrijdje meegepikt, maar wat n drama. Er zat totaal geen logica in het spel van RBC. Uiteindelijk mag je blij zijn dat je nog gelijk maakt. Waslander gaf onlangs aan dat hij enkel voor het kampioenschap gaat, wat ik vandaag gezien heb is n plaatsje in de middenmoot het hoogst haalbare. Dit sloeg nervens op vanmiddag. 

Frank

2019-10-06 23:10:18

Wat is er bekend over de onenigheid van wissels naar afloop? Yaquobi en Hamdoune waren direct weg naar afloop schijnbaar

Thom

2019-10-06 23:29:02

De wedstrijd was niet best. Inmiddels is wel bekend dat de meeste tegenstanders zich ingraven tegen RBC. Daar zal iets op gevonden moeten worden, want er zullen nog meer van dit soort potten gaan volgen dit seizoen. In ieder geval een punt en je kunt beter nu tegen de lamp lopen en hopelijk de stijgende lijn pakken dit seizoen, i.p.v. andersom, zoals vorig jaar. Daarvoor zal het spel vele malen beter moeten. Maar de spelers en technische staf weten dat zelf ook wel. Kom op RBC!! 

Overigens is er bij mij niks bekend over onenigheid over wissels. Hamdoune was na de wedstrijd in ieder geval niet gelijk naar huis, maar gewoon in de kantine, net als meerdere spelers.

Frank

2019-10-06 23:36:07

Gelukkig, dan is dat ook uit de wereld. Er zit genoeg talent in de ploeg, dus vroeg of laat komt beter uit. We hebben nog genoeg wedstrijden. Zonder puntverlies is nog nooit iemand kampioen geworden

Frank

2019-10-06 23:37:10

Gelukkig, dan is dat ook uit de wereld. Er zit genoeg talent in de ploeg, dus vroeg of laat komt het er uit. We hebben nog genoeg wedstrijden. Zonder puntverlies is nog nooit iemand kampioen geworden

Zuidzijde

2019-10-07 08:29:42

De geschiedenis hehaald zich

Ouwegetrouwe

2019-10-07 12:43:22

de foto's van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/84Beu59ceegJ