RBC knalt zich meteen naar koppositie na grote overwinning

Gepost door:Dennis // 2019-09-25 12:33:36 // 1539 keer bekeken

RBC heeft na de eerste competitiewedstrijd meteen de koppositie weten te bemachtigen in de derde klasse A. In het eigen Herstaco Stadion werd het 7-2. Ondanks wat de grote score doet vermoeden was er zeker in de eerste helft genoeg op aan te merken. De achterhoede bleek ook in het eerste bedrijf erg kwetsbaar.

Bij RBC waren een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van vorige week. Carlos Ramos begon in de basis naast Gino Pieter. Aboubacar Coulibaly kreeg ook een basisplaats toebedeeld. Voorin is het sowieso dringen geblazen, ook mede door de komst van Adnane Samra. Mujib Yaqoubi begon op de bank, ondanks zijn goals de afgelopen weken. Mo Azaimi bleef na het duel met NSV vorige week toch aan de kant. Zijn plek voor de verdediging werd ingevuld door Gino de Klerk.

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stil gestaan bij het overlijden van Kees Vermunt. De RBC-spelers traden ook aan met rouwbanden. Na de minuut stilte trok RBC na het eerste fluitsignaal meteen fel van leer. Zoals te verwachten druktee thuisploeg MOC'17 naar achteren toe. Dat bracht het manco van de thuisploeg wel weer aan het licht. Achterin konden de counters van de Bergse ploeg niet altijd onschadelijk gemaakt worden. Een eerste waarschuwing werd gered door doelman Matthias Deleij, maar die kon na een kwartier wel vissen bij de tweede poging, 0-1. Direct na de aftrap schoot Anwar Tarfit van buiten de zestien diagonaal raak, 1-1. Na een klein half uur zette diezelfde Tarfit RBC op voorsprong. Yoran de Bruin wist met een hoge bal Tarfit te bereiken die met een lob in de verre hoek de 2-1 wist te maken. Vijf minuten later was het weer gelijk. Uit een corner werd het 2-2. Voor rust kwam RBC nog wel op voorsprong. Na een goed lopende aanval via De Bruin en Faisal Bensiali kon Elst vanuit de tweede lijn een hernieuwde voorsprong op het scorebord brengen. Trainer-coach Koos Waslander wisselde ondanks de voorsprong voor rust nog. Anass el Gamali werd ingebracht voor Coulibaly om de verdediging te versterken.

In de tweede helft werd ook Bilal Dadi gebracht. Dadi kon na het incident vorige week niet beginnen, maar gaf in het tweede bedrijf wel zijn visitekaartje af. Na een uur spelen werd Tarfit aangespeeld aan de rechterkant en Dadi, die nog onderweg was vanuit het middenveld, kopte de voorzet kiezelhard via de onderkant van de lat tegen de touwen. Daarna scoorde Dadi nog twee keer. Eerst speelde De Bruin hem aan en draaide hij in de zestien om zijn speler heen en schoot de 5-2 binnen en vlak voor tijd schoot hij vanuit de tweede lijn ook de 6-2 tegen het net. In de slotfase schoot ook Tarfit zijn derde binnen, 7-2. Tarfit droeg zijn doelpunten op aan Kees Vermunt, zo liet hij na afloop weten. Naast Tarfit kreeg ook Dadi vele felicitaties na afloop na zijn goede invalbeurt. "Ik speel normaliter altijd op de zes-positie," zo antwoordde hij breedlachend op de vraag of hij altijd in de spits speelde. 

Door de overwinning staat RBC nu aan de leiding in de derde klasse A. De Roosendaalse ploeg gaat volgende week op bezoek bij Zundert, dat de eerste competitiewedstrijd verloor van Schijf (2-1).

RBC - sv MOC'17 7-2 (3-2)
0-1
1-1 Tarfit
2-1 Tarfit
2-2
3-2 Elst
4-2 Dadi
5-2 Dadi
6-2 Dadi
7-2 Tarfit

Opstelling RBC: Deleij; Coulibaly (El Gamali), Ramos (c), Pieter (Hamdoune), Bus; De Klerk, Bensiali (Dadi), Elst; Tarfit, Rommens, De Bruin
Reacties

Willempie

2019-09-22 21:09:26

Goede overwinning met schitterende goals. Verdedigend is het bibberen en beven. Ik vrees voor dit seizoen, hopelijk vindt de technische staf op korte termijn de juiste combinatie.

Ivo

2019-09-22 21:38:21

We weten allemaal hoe het werkt in deze competities. Alleen de nr.1 promoveert rechtstreeks, dus je moet winnen, winnen en nog eens winnen. Verliespunten kunnen dodelijk zijn, want je speelt uiteindelijk maar 26 wedstrijden. 

Dit is een goede start, maar er komen nog veel lastigere wedstrijden tegen betere tegenstanders dan MOC. Hopelijk lukt dit seizoen wel wat voorgaande seizoenen net niet lukte. Belangrijk is dat het team bij elkaar blijft en spelers fit en gemotiveerd. Ook de jongens op de bank. 

Hoeven, Victoria (met Danny Mathijssen als trainer), Zundert en Terneuzen zie ik als belangrijkste concurrenten. En er is ook altijd een onverwachte uitschieter, zoals HVV vorig seizoen. Dus de uitwedstrijd volgende week tegen Zundert telt meteen dubbel. 

Ouwegetrouwe

2019-09-22 23:26:12

de foto's : https://myalbum.com/album/zHd9SZa63xEo

Kland

2019-09-26 22:36:33

Plannen Stadsoevers gelezen? Wordt wonen in een park. Parkeerplekken verdwijnen bij stadion. En er is geen 2e veld voor RBC gepland. De gemeente verkoopt de grond liever. In de gemeenteraad zitten blijkbaar geen RBC-'ERS.  Laat je horen!!