Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

24%

Stemmen: 144

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

RBC verslikt zich in Prinsenland

Gepost door:Dennis // 2019-08-31 22:13:30 // 985 keer bekeken

RBC heeft haar eerste wedstrijd in het bekertoernooi verloren. De Roosendalers verloren in het eigen Herstaco Stadion met 1-2 van vv Prinsenland. RBC kwam rap op voorsprong, maar halverwege de eerste helft werd de stand weer gelijk getrokken. In de tweede helft trok de ploeg van trainer/coach Koos Waslander het initiatief weer naar zich toe, maar vlak voor tijd ging Carlos Ramos in de fout bij een te korte terugspeelbal wat de 1-2 inleidde. 

Ten opzichte van de afgelopen twee oefenduels waren enkele wijzigingen aangebracht. Zo stond Bilal Dadi in het hart van de verdediging naast Ramos. Anass el Gamali begon als rechtsback. Gino de Klerk schoof op zijn beurt een linie door.

RBC opende sterk en kwam snel op voorsprong. Uit een voorzet van Faysel Bensiali kopte Jari Rommens de 1-0 binnen. Het leek geen moeilijke avond te worden voor de thuisploeg, maar het veldspel was allesbehalve zorgvuldig, en dat werd gedurende het duel alleen maar erger. Het nieuwe centrum oogde tevens helemaal niet zeker. Eenmaal kon een bal achter het centrum worden afgevlagd, maar bij de tweede bal achter de laatste linie was het meteen raak. Alleen voor doelman Matthias Deleij werd met een lob de stand gelijk getrokken. Niet veel later gebeurde weer hetzelfde, maar ditmaal viel er geen doelpunt. RBC bleef over het gehele duel wel de betere van de twee. Prinsenland trok zich volledig terug op de eigen zestien, maar was het gehele duel vrij succesvol in de tegenaanval die vaak niet goed onschadelijk werd gemaakt. 

In de tweede helft voerde RBC het tempo op. Waslander had twee wissels toegepast. El Gamali werd eruit gehaald voor Aboubacar Coulibaly en Dadi werd naar voren geposteerd.  De Klerk kwam naast Ramos te staan. Mujib Yaqoubi was vlak na rust dichtbij, maar zijn inzet werd gepakt. Daarna bleef RBC de bovenliggende partij, maar het samenspel en de passing ging steeds verder achteruit. Prinsenland werd daardoor steeds gevaarlijker in de tegenaanval, maar het was uiteindelijk Ramos die de 1-2 inleidde met een tekorte terugspeelbal. Deleij, die al een aantal keer reddend kon optreden, had nu geen antwoord op de inzet. 

RBC probeerde nog met de ingevallen Gregory Noordzee om de stand in ieder geval gelijk te trekken, maar echt hele grote kansen kreeg de thuisploeg niet meer. Door de nederlaag lijkt een kans op de volgende ronde nagenoeg verkeken. De Roosendalers spelen in het bekertoernooi nog tegen DEVO en NSV.

RBC - vv Prinsenland 1-2 (1-1)
1-0 Rommens
1-1
1-2

Opstelling RBC: Deleij; El Gamali (Coulibaly), Ramos (c), Dadi (Noordzee), Bus; De Klerk, Bensiali (C. Azaimi), Elst; Rommens, Yaqoubi, Tarfit

Reacties

Sam

2019-09-01 01:12:51

Dat valt heel erg tegen, laten we de beker dan maar als oefenwedstrijden zien.

De competitie is veel belangrijker en dat duurt nog 2 weken, gelukkig.

Zuidzijde

2019-09-02 10:04:00

Uur van de waarheid is aangebroken Dit seizoen is het slagen of def zakken

Ouwegetrouwe

2019-09-04 23:53:52

foto's van RBC-Prinsenland

https://myalbum.com/album/bfz6Zwq9yC4F