Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

24%

Stemmen: 144

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint ook in Oosterhout

Gepost door:Dennis // 2019-08-28 00:37:57 // 920 keer bekeken

Na de overwinning in Rotterdam van afgelopen zondag streek het 'sterren équipe aan de Borchwerf' van trainer-coach Koos Waslander dinsdagavond neer in Oosterhout om daar de degens te kruizen met de gelijknamige club. Oosterhout, een club die de laatste jaren altijd in de top van de derde klasse B te vinden is, leek een goede graadmeter voor de Roosendalers. De eerste helft was vrij gezapig en leek redelijk in evenwicht, totdat RBC besloot dat het genoeg was en vlak voor tijd naar 0-2 uitliep. In de tweede helft trapte de ploeg van Waslander nog even het gaspedaal flink in wat binnen tien minuten weer twee goals opleverde. Uiteindelijk kwam er 1-5 op het scorebord te staan.

Ten opzichte van afgelopen zondag was er geen basisplek voor Mo Azaimi. De spelverdeler heeft vocht in de knie en moet even een week aan de kant blijven. Zijn plek werd op het middenveld overgenomen door Faysel Bensiali. In het doel stond opnieuw Matthias Deleij, Barry Knook ontbrak. Voor hem was RBC U19-doelman Owen Braeckmans mee. Op linksback begon Arif Akbas die zijn debuut in de hoofdmacht bekroonde met een assist bij de 0-2. Voor de rest waren het dezelfde namen van afgelopen zondag. Gregory Noordzee, Gino Pieter en Aboubacar Coulibaly ontbraken nog.

RBC en Oosterhout hielden zich gedurende de eerste helft in evenwicht, al had de Roosendaalse ploeg wel de overhand. Kansen waren schaars. Eenmaal brak Jari Rommens door, maar zijn schot werd goed gekeerd door de doelman van Oosterhout. De thuisploeg kwam eenmaal gevaarlijk door in de eerste helft, maar Deleij zag de inzet in het zijnet gaan.

Vlak voor rust ging het ineens snel. Anwar Tarfit kwam alleen voor het doel en haalde de trekker over, 0-1. Daarna was het Randy Elst die de score verdubbelde. Aan de rechterkant brak de van Royal Antwerp FC overgekomen Akbas door die een puike voorzet afleverde en Elst, die nog niet in de wedstrijd zat, de 0-2 liet aantekenen. 

Daarna leek RBC los. In de tweede helft schroefde de ploeg het tempo flink op. Dat resulteerde meteen in twee doelpunten. Twee maal was het Elst die de trekker overhaalde. Vooral de 0-3, toen hij langs meerdere tegenstanders soleerde, was een prachtig doelpunt. Daar tussendoor had de ingevallen Bilal Dadi ook al kunnen scoren. Alleen voor het doel vond hij de keeper op zijn weg.

Na de 0-4 nam RBC wat gas terug en wisselde Waslander ook veelvuldig en kwamen spelers op andere posities te staan. Ook Carlos Ramos werd halverwege de tweede helft naar de kant gehaald. Hij kreeg applaus vanaf de tribune voor zijn optreden. Oosterhout wist uit de spaarzame counters wel een goal te maken, 1-4. Een kleine tien minuten voor tijd bracht RBC de stand weer naar 1-5. Elst wist Dadi vrij voor de keeper te zetten die nu wel zijn naam op het scorebord bracht.

Door de overwinning gaat de ploeg van Waslander met een goed gevoel richting het bekertoernooi. Komende zaterdagavond om 18.00 uur ontvangt het zaterdag derdeklasser vv Prinsenland. Er is tevens goed nieuws voor de eerste competitiewedstrijd. Voor het competitietreffen met sv MOC'17 zou Ramos  geschorst zijn, een schorsing die hij opliep bij zijn vorige club Leonidas. Dat is echter teruggedraaid. "Hij kan gewoon spelen. De schorsing hebben we gelukkig ongedaan kunnen krijgen," zo liet Waslander na afloop weten.

vv Oosterhout - RBC 1-5 (0-2)
0-1 Tarfit
0-2 Elst
0-3 Elst
0-4 Elst
1-4
1-5 Dadi

Opstelling RBC: Deleij (Braeckmans); De Klerk, Ramos (c) (Khidar), El Gamali, Akbas; Bensiali (C. Azaimi), Tarfit (Dadi), Elst; De Bruin (Tarfit), Yaqoubi (Amazian), Rommens (Yaqoubi)

Reacties

Rbcfan

2019-08-28 07:22:59

Een leuke wedstrijd gezien, ondanks dr warmte werd er goed gespeeld met een sportieve tegenstander. Elst in vorm, hopelijk zet hij dit voort. Het elftal bevat veel kwaliteit met veel onderlinge concurrentie. Hopelijk sluiten de overige spelers snel aan zodat het team compleet is. Alle lof overigens voor de 4 o19 spelers, deze jonge gasten gingen prima mee en deden het echt prima 

HenkieVos

2019-08-28 09:13:53

Hopelijk wordt het geen herhaling van zetten dat we in de voorbereiding iedereen ondersteboven voetballen en als de competitie een wedstrijd of 7/8 onderweg is, de klad erin komt. Niet voor het eerst hebben we de sterkste selectie van de derde klasse. Het wordt meer dan tijd om te gaan oogsten.

Zuidzijde

2019-08-29 17:24:11

Hopend dat er nu eens lessen uit het verleden worden getrokken anders is het dit keer einde oefening 

Sam

2019-08-31 00:01:51

Veel onderlinge concurrentie is goed, maar het is nog veel belangrijker om de groep bij elkaar te houden en iedere speler tevreden houden.

Er zijn dit jaar veel spelers die graag belangrijk willen zijn, maar je hebt ook waterdragers nodig.

De groep is goed genoeg om voor de prijzen te spelen