RBC haalt centrumspits Noordzee

Gepost door:Dennis // 2019-06-10 11:24:30 // 731 keer bekeken

RBC heeft voor komend seizoen de 34-jarige centrumspits Gregory Noordzee binnen weten te halen. De nieuwe aanvalsleider van de Roosendalers komt over van de Rotterdamse voetbalclub Overmaas, dat uitkomt in de zaterdag vierde klasse, zo meldt RBCvoetbal.nl.

Noordzee begon zijn voetballoopbaan in de jeugd bij Zwart Wit'28, maar maakte daarna de overstap naar de sterke jeugdopleiding van Spartaan'20. Na twee seizoenen uitgekomen te zijn voor TOGR vertrok hij naar SC Feyenoord, op dat moment uitkomend in de eerste klasse. Daar viel hij zo op dat Leen Looijen, op dat moment technisch directeur bij NEC, hem wilde binnenhalen. Looijen werd echter ontslagen en Noordzee zag een profloopbaan aan zich voorbij gaan. Hij trok daarna naar hoofdklasser SHO. Na een jaar bij TOGR kwam hij ook nog uit voor hoofdklasser Nieuwenhoorn. Vanwege zijn maatschappelijke carriere koos Noordzee om lop een lager niveau te spelen. Hij speelde daarna in vriendenteams bij SCO'63 en Pernis. Twee jaar geleden liep hij huidig RBC-coach Koos Waslander tegen het lijf toen diezelfde Waslander trainer werd van Overmaas. Noordzee kwam op dat moment uit voor dezelfde club."Greg is sterk aan de bal en doelgericht in de zestien. Hij heeft een goede mentaliteit, het is een winnaar. Hij staat positioneel vaak goed. En door zijn ervaring gaat hij belangrijk zijn voor dit RBC," zo liet Waslander weten aan RBCvoetbal.nl.

Noordzee is zelf ook blij met de overstap: "RBC heeft profvoetbal gespeeld en mijn maat Cuco Martina tekende er zijn eerste profcontract. Ik heb begrepen dat ze dit seizoen derde zijn geworden, maar niet gepromoveerd zijn. Komend seizoen wil de club dat die prestaties verbeterd worden. Dat lijkt me een prima streven," aldus Noordzee.
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd