Twee nieuwe talentvolle keepers

Gepost door:Dennis // 2019-06-06 20:01:20 // 622 keer bekeken

RBC heeft vandaag twee nieuwe talentvolle keeper gepresenteerd voor komend seizoen. De 19-jarige Barry Knook en de 18-jarige Matthias Deleij worden komend seizoen aan de selectie toegevoegd. Knook is geen onbekende. Hij komt over vanuit de jeugdopleiding en speelde twee verdienstelijke duels in het eerste elftal. Zo wist hij in het competitieduel met Victoria'03 een pingel te stoppen en een week later in het nacompetitieduel met WSC wist hij ook drie cruciale reddingen te verrichten. Deleij komt over van sv MOC'17.

Knook doorliep niet de gehele jeugdopleiding van RBC. Hij begon in de D1, maar mocht het jaar erop al richting NAC Breda. Daar speelde hij vier jaar lang, om daarna nog een jaar voor FC Dordrecht uit te komen. Hierna keerde hij terug bij RBC en verdedigde hij afgelopen jaar het doel van RBC O19. "Ik ben blij met mijn kans in de selectie van het eerste elftal volgend seizoen", aldus Knook tegenover RBCvoetbal.nl.

DeLeij begon net als Knook afgelopen seizoen ook als keeper in het hoogste jeugdelftal, maar dan voor sv MOC'17. Na de winterstop nam hij plaats in het doel van het eerste elftal van de Bergse club. DeLeij is Moc'17 dankbaar voor de geboden kans. "maar ik denk dat het voor mijn ontwikkeling beter is om over te stappen naar RBC, gezien de ambities van de club", aldus Deleij.

Ook Lion de Frel, bestuurslid technische zaken, is content met de komst van de twee jongelingen. "Het zijn twee jongens met veel potentie. Ze hebben allebei aangetoond probleemloos mee te kunnen op dit niveau. Barry is een meevoetballende keeper die door zijn coaching prima leiding kan geven aan de verdediging. Matthias heeft uistekende reflexen en is ijzersterk in de lucht. Ze zullen met elkaar de concurrentie aan moeten gaan en zorgen dat ze daardoor het beste uit zichzelf naar boven halen," zo vertelde hij aan RBCvoetbal.nl.

RBC moest twee nieuwe keepers toevoegen aan de selectie, omdat de doelmannen Joeri Leest (vv Prinsenland) en Jordi Brühns (BSC Roosendaal) vertrekken.

 

 




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd